Merkurius i Vattumannen

 

Det har händer grejer för Merkurius som under måndagen fick vara med på ett hörn i fullmånens ljus, rörde sig sedan över södra noden, bildade kort en kvadratur till genialiska Uranus innan han på torsdag  den 24/1 smög kl 06:50 smög in i Vattumannens genialiska sfär! Hurra! Det är toppen för kommunikationen. Det här kan väl inte annat än hjälpa det politiska läget och kommunikationen på traven.

Hur påverkar Merkurius i Vattumannen oss?

Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett annat lufttecken. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi pratar lättare, fritt, öppet med vem som helst.

Tankarna rör sig fort, men inte så fladdrigt för Vattumannen är ett fast tecken. Här kan vi faktiskt bli genialiska, kan hitta lösningar på problem.

I torra Vattumannen är vi frikopplade från våra känslor, vi tänker som små vetenskapsmän på ett fritt och objektivt sätt. Tankarna blir stora, smarta och ofta även politiska. Vi söker förståelse för vad som är bäst för alla!

Är du född med Merkurius i Vattumannen?

Då är du antagligen en fritänkande människa som är snabb i tanken som ofta slår huvudet på spiken. Kanske kommer du med motargument med en helt annan vinkling bara för att få igång en intressant diskussion och oss andra att tänka till? Ja – allt detta är typiska drag för människor med den här positionen.

Merkurius i Vattumannen sitter oftast på en intellektuell eller politisk person för de gillar att argumentation och dialektik. De gillar verkligen allt som kan hjälpa mänskligheten framåt för att skapa en bättre värld.

Roligt för oss andra är att Merkurius i Vattumannen nästan alltid har intressanta kommentarer, ni ser saker ur ett perspektiv som kan vara befriade och ovanligt insiktsfullt. Den galna humorn är också välutvecklad och får oss andra att vrida oss av skratt.

Detta är människor som inte blandar ihop känslor med fakta.

Det är precis den sortens människor som kan vara kompis med sitt ex – bara för att de har bestämt så. Överenskommelsen är det viktigaste!

De gillar att bi sedda som okonventionella rebeller men.. eftersom de faktiskt tillhör ett fast tecken så byter de inte åsikter så ofta som man skulle kunna tro att de skulle. De lyckas alltså med konststycket att vara konservativa och fria i tanken på en och samma gång!

Steve Jobs som faktiskt var född i Fiskarnas tecken hade dock sin Merkurius i Vattumannen – en position han delade med många andra smarta människor.