Merkurius retrograd i Fiskarna

Den 5/3 kl 19:29 vänder Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd på 29°39 i Fiskarnas tecken. Detta är årets första retrograda period och denna gång backar vår lilla spelevink igenom ett rörligt vattentecken.

Förvirring är det som genomsyrar våra möten och konversationer nu.

-Goddag. – Yxskaft.

Det är inte alls säkert att vi förstår varandra och det gäller att inte bli sur eller tappar humöret när missförstånden uppstår. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten,  köpa och sälja teknik och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste generella råden.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet! Men Re-flektera och alla andra ord som börjar med re superbra nu. (De bästa av de orden finn på engelska.)

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

Lite datum att lägga på minnet..

  • Merkurius gick in i skuggan den 17 februari på 16° i Fiskarna.
  • Merkurius retrograd den 5 mars kl 19:29 på 29°39 i Fiskarna
  • Merkurius vänder direkt den 27 mars på 16° i Fiskarna
  • Merkurius är ute ur skuggan 16 april där allt började på i 29° Fiskarna

Merkurius färdas totalt 3 gånger över en och samma mercury-retrograde-2019-Jan-Apr-2019-astrologyhoroscopereadings-300punkt innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. Bruna rutan 19/8 i Sverige är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.