Horoskop – Vecka 10

mermaid-730432_960_720

Det är en föränderlig och ”stor” vecka vi har framför oss.  Om du vill veta mer om de mer exakta astrologiska aspekterna är du välkommen att läsa och lyssna till På Himlavalvet – vecka 10.  Där finner du också en liten film jag pratat in som förklarar dessa skeenden i detalj.  Jag har nyligen startat en YouTubekanal och välkomnar er alla att kolla in den. Den som önskar prenumerera på videoklippen kan klicka på länken här till höger YouTubekanal.

Astrologiska förutsägelser för tiden 3 – 10 mars 2019

⭐️ Väduren 

Kära Väduren, det är ett i det närmaste historiskt tillfälle vi närmar oss nu. Kaxiga, revolutionerande och transformativa Uranus som befunnit sig i ditt tecken sedan 2011 glider nu slutligen över till Oxens sfär för att inte komma tillbaka till dig på en sådär 80 år! Han har framtvingat en utveckling som du kanske inte ens ville ha när det begav sig. Men, när man tittar i backspegeln kanske du ändå kan se att allt detta nya ändå ledde till bra saker. Men – hurra i alla fall.  Nu blir det en annan och lugnare stämning i ditt horoskop. Detta kan liknas vid att man nu kan släcka ner ljusrörets kalla sken och tända myslampan istället. Ja – nu är det mörkermånetider igen och under veckans två första dagar anmanas även pigga Väduren att ta det lite lugnare. (Hm.. märkligt!). Många planeter befinner sig nu i ditt drömska 12:e hus och nu kan du få mycket ut av att tona in, känna in och släppa taget om det gamla – planera och tänka nytt. Onsdagens nymåne lyser upp ditt andliga 12:e hus och om något varit svårt och prövande under vintern här så är det viktigt att kunna hela och avsluta de känslomässiga processer som gjort ditt liv svårt och jobbigt. Kiron som nu befinner sig 1° in i Väduren hjälper dig med den processen.

⭐️ Oxen 

Det är ett nytt liv som väntar dig Oxen! Jag har lagt märke till att många läsare läser ordet förändring som någonting negativt eller farligt. Hoppas att du inte tillhör den kategorin för det som nu är på väg att ske kommer att lyfta dig, forma dig och plocka fram det unika i dig – ditt sanna jag, och hjälpa dig att utvecklas och ta dig till högre höjder än du någonsin varit på. Vad dessa ord syftar till är förstås Uranus inträde i Oxens tecken som kommer att påverka dig under de kommande sju åren.   Din styrande planet Venus gled in i Vattumannens tecken i helgen och där myser hon på i ditt professionella 10:e hus vilket förstås ger dig fördelar i yrkeslivet och när du presenterar dig för andra. Solen befinner sig i ditt utåtriktade 11:e hus och det är i sammanhang med vänner, grupper och i sällskap med andra människor som du kommer att må som allra bäst. Ta gärna upp dina slumrande intressen eller varför inte skaffa dig nya? Onsdagens nymåne är helt underbar eftersom den infaller tillsammans med andliga Neptunus. Meditera gärna eller utför lite nymånemagi nu för det är lättare än någonsin både att förverkliga sina önskningar, att manifestera sin vilja samt också att få en andlig hint om vad framtiden kommer att innebära för dig. Säg vad du vill att universum ska skänka dig. Du får dina önskningar uppfyllda nu. Förvänta dig att en ny och bättre era tar vid nu. 

⭐️ Tvillingarna 

Det är full rulle på gång i ditt proffsiga 10:e hus och man anar att du har fullt upp om dagarna. Under tisdagen kommer dock din styrande planet Merkurius bana att vända retrograd. Han kommer att backa i tre veckor fram till den 29/3 och i vanlig ordning brukar man rekommendera att du kanske inte ska vara lika aktivt utåtriktad som du brukar utan snarare fokuserar på att göra färdigt de projekt som du redan är igång med. Det är det där med att tänka om, tänka bättre och göra klart som är meddelandet nu. Men – visst kan du även göra business eller inleda nya kontakter trots att Merkurius backar. Det är bara desto viktigare att man är tydlig och ser till att läsa det finstilta/ ser till att alla avtal blir påskrivna. Inget kan lämnas åt slumpen i tider som dessa.

Onsdagens nymåne i Fiskarna är ovanligt känslig, andlig och intuitiv eftersom den äger rum exakt på Neptunus och du kan nu komma i kontakt med universums gränslösa kärlek. Bästa tillfället att meditera eller arbeta magiskt. Under onsdagen kommer Uranus att skifta tecken och glida in i Oxen och ditt drömska 12:e hus. Många av er Tvillingar kommer att ta nya andliga steg under de kommande sju åren.

⭐️ Kräftan 

Du som alla tecken har en ”stor” vecka framför dig. Det är större förändringar som väntar oss människor nu när Uranus lämnar Väduren och skiftar över till Oxens tecken. För oss alla som är födda i ett kardinalt tecken är detta en stor lättnad eftersom de sista energiresterna som blev kvar efter Uranus/Pluto kvadraturen nu slutgiltigt och för alltid är upplöst.

Revolutionära, omdanande Uranus rör sig nu in i ditt 11:e hus som är socialt, utåtriktat och idealistiskt. Ofta kan det röra sig om att vilja göra någonting för stora grupper, påverka eller förbättra. Det kan också röra sig om nya tankar och kanske idealism. Det är inte så att du ska ge dig in i politiken Kräftis?

Det är superfina energier som påverkar dig nu och man kan ana att du trivs som fisken (kräftan)  i vattnet nu när Solen, Månen och Neptunus möts i Fiskarnas tecken på onsdag eftermiddag och du är i ditt rätta element. Förutsättningarna nu är de allra bästa för dig. Onsdagens nymåne infaller i ditt äventyrliga 9:onde hus gör ju att det vilda i dig vaknar till liv och kanske öppnas nya möjligheter för dig nu? Det är så intressanta aspekter som påverkar nu. Låt fantasin flöda och ta till dig de nya influenserna som kommer till dig. Om det innebär en resa, ett stimulerande möte, ett intresse som fängslar är svårt att sia om. Det kan mycket väl vara allt detta. Välkomna nya människor, gärna från främmande kulturer in i ditt liv.

⭐️ Lejonet 

Under måndagen är månen i Vattumannen och ditt romantiska 7:e hus. Energin är lite lägre måndag-tisdag eftersom vi befinner vi oss i mörkermånens tid. Det innebär att du bör medvetandegöra vad som numera bör räknas in som känslomässigt bagage och helt enkelt släppa det. Det är en ny tid som stundar i och med att Månen under onsdagen möter upp med Solen och Neptunus och vi har en underbar, andligt hög och skir nymåne att se fram emot. Onsdagens nymåne lyser upp hemligheternas kammare – ditt 8:e hus och dina känslor blir stora. För vissa är det frågor om äktenskap, barn, delade resurser, ekonomi och arv kan vara något som kommer upp på tapeten här. Du kommer att behöva kliva ut ur din känslomässiga garderob och bekänna färg. Ja, universum är lite övertydligt emot dig Leo.

Vackra Venus befinner sig sedan någon dag tillbaka i Vattumannen – mitt emot dig alltså Leo och ditt romantiska 7:e hus. Det här ökar din dragningskraft och vilja till kärlek och relationer och du kommer att attrahera till dig positiv uppmärksamhet. Det ligger kärlek och relationer i luften för dig. Flirta, njut och lek – nu när livet visar sin allra vänligaste sida emot dig.

Uranus nya position i Oxen kommer att förändra ditt liv men eftersom den under de kommande 7 åren kommer att befinna sig i ditt 10:e hus är det troligtvis karriären och yrkeslivet är de områden som utvecklas mest.

⭐️ Jungfrun 

På tisdag kommer din styrande planet Merkurius att vända retrograd i Fiskarnas tecken och han kommer att backa fram till den 29/3. Som vanligt är det kanske inte den roligaste nyheten men.. Ta det med ro Jungfrun. Det är ju ändå ingenting allvarligt som kan ske – på sin höjd en försening eller förtret.

Vi – och nu menar jag mänskligheten, står iför det faktum att Uranus byter tecken och på onsdag träder in i Oxens tecken och detta nya kommer att påverka utvecklingen oerhört mycket. Uranus handlar om revolution, förändring, förnyelse och transformation. Han träder nu in i ditt 9:e hus vilket kommer att göra dig mer öppen för att studera, lära nytt, utvecklas, resa. Du kanske får en allt större lust att släppa det välbekanta och utmana dig själv. Det är äventyr och nytänkande som kommer att kanta din väg under de kommande sju åren.

Ja, nu går vi från det stora till de mindre och mer privata skeendena och här är det en riktigt mysig tid som väntar. Onsdagens nymåne och lyser upp ditt romantiska sjunde hus. Den är lite speciell till sin karaktär eftersom Solen, Månen och Neptunus möts i en kosmisk omfamning och för en stund kan vi komma i kontakt med det stoff som våra drömmar är vävda av. Jag rekommenderar alla att göra lite nymåne magi under onsdagskvällen. Dessutom kan denna nymåne föra med sig lite kärlek och romantik in i ditt liv. Lek, njut och flirta är rådet till dig.

⭐️ Vågen

Din styrare Venus har under den gågna helgen flyttat in i Vattumannens tecken och ditt kreativa 5:e hus och där kommer hon att tillbringa den kommande månaden. Vad mysigt Vågen! Det här kan hjälpa den skrivande eller på annat sätt skapande Vågen att hitta sin inspiration och glädje. Ni andra som mest njuter av att glida runt och använda gudinnans krafter till att flirta, njuta och förtrolla omgivningen med er charm kommer också att hitta er glädje med den här positionen. Det sociala livet får en välkommen boost och det kan definitivt också kärlekslivet få.

Merkurius vänder retrograd på tisdag och han kommer att backa fram till den 29/3.

På onsdag kommer Uranus att ta det slutgiltiga steget in i Oxens tecken och ditt djupt kännande 8:e hus där han inte kommer att ”komma åt dig” på samma sätt som han kunde när han befann sig mitt emot allt som är du i Vädurens tecken. Det blir med andra ord lite lugnare framöver. På onsdag infaller också månadens nymåne i Fiskarnas tecken och ditt sjätte hus och där kommer Solen, Månen och Neptunus att mötas i en überkänslig, andlig, intuitiv och motiverade nymåne. Det är en skir och vacker energi som sprid. Det sjätte huset är innehållsrikt och lite lätt krävande. Det drar uppmärksamheten till allt som handlar om hälsa, kost och träning och ger dig inspiration att komma igång med det. Som om inte det vore nog anmanar 6:e huset även till struktur, arbete och ordning. Jepp – det blir till att rensa i röran. Hitta rätt prioritet, förenkla, organisera och hitta nya lösningar.

⭐️ Skorpionen

På tisdag vänder Merkurius retrograd och som alltid innebär ju detta lite extra trixande men.. ta det med ro. Mest intressant med detta är att den kosmiska räkmacka vi glidit runt på här i månader är över. Ja, jag menar den tid när inte en enda planet varit retrograd. Nu kommer inte livet att rusa fram som ett skenande tåg längre och många kan tycka att det är skönt att takten dämpas en aning.

De fasta tecknen räknas ju inte till dem som villiga till förändring och du kära Skorpion brukar dessutom anklagas för att ha ett oerhört kontrollbehov. Nu på onsdag tar Uranus slutgiltigt klivet in i Oxens sfär. Detta är ett i det närmaste ett historiskt steg som tas eftersom det Uranus nya position kommer att motivera, utveckla och påverka utvecklingen i hela sju år framåt. Du får nu ständigt till dig nya tankar och impulser och snart är det en uppdaterad och nytänkande version av dig Skorpionen som vi får se. Välkomna förändringsvindarna och låt förvandlingen äga rum.

Solen befinner sig i Fiskarna och det är så bra vibbar runt dig nu Skorpio, och du är i ditt rätta element med all denna vattenenergi som är i omlopp. Onsdagens nymåne äger rum i ditt kreativa och kärleksfulla 5:e hus där Solen, Månen och Neptunus möts. För dig som har så levande känsloliv och kreativiteten så tätt bunden till din livsnerv är nymånen verkligen en energiboost. Låt inspirationen fylla dig – du kan skapa både rent praktiskt med dina händer och metafysiskt i ditt sinne.

⭐️ Skytten 

När veckan börjar kan det vara en lite tröttare energi som gör sig gällande. Hm, det är för att vi befinner oss i mörkermånens tid och du behöver fundera lite på vad det är du vill avsluta och släppa ifrån dig. Det är som en liten utandning här. Du andas ut och frigör det du inte längre behöver. Gör gärna detta det medvetet.

På tisdag vänder Merkurius retrograd så bered dig på tre veckor när saker och ting kanske inte kan rusa på i samma flygande fläng som vi blivit vana vid under senaste tiden. För dig Skytten, precis som för oss alla är detta en superintressant tid som vi träder in i.

Det är ett enormt skifte och härifrån kan det komma att ske riktigt spännande förändringar till stånd på en global nivå. Det är förstås Uranus inträde i Oxen som jag tänker på och detta nya kommer tveklöst att påverka oss alla men i ditt fall är det förstås ditt arbetsliv, din livsstil och dina dagliga vanor som utmanas. Jag förutspå en oerhört intressant utveckling som kommer att påverka de kommande sju åren.

Bäst nu är att vi har en härlig, vederkvickande nymåne i Fiskarna på gång som kommer med underbara energier och gåvor till oss människor. Solen, Månen och underbara Neptunus möts i en kosmisk omfamning och ditt horoskop triggas. Åh, vad härligt! Dessa tre sprider villkorslös kärlek och visdom. Det här kan bli hur roligt som helst och du tycks ha överskott på inspiration och livslust.

⭐️ Stenbocken 

Merkurius kommer från tisdag att gå retrograd i Fiskarnas tecken från 5/3 – 29/3 (i ditt tredje hus dessutom) så detta kommer att sätta fokus på hur du kommunicerar. Det kan vara intressant att se om det du säger och vad andra människor uppfattar är samma.

Du kära Stenbock kan precis som alla oss andra kardinala människor dra en lättnadens suck för på onsdag när Uranus äntligen och för alltid byter stjärntecken och glider in i Oxens sfär för en sju år lång vistelse där. Här löses de sista resterna av de sista kosmiska spåren som bildades på Pluto/Uranus kvadraturens tid upp. Pust! Det här är en jättestor befrielse för oss alla.  Dessutom passar det dig mycket bättre att Uranus befinner sig i ett element som du själv förstår dig på och kan bemästra.

På onsdag landar en uppiggande, nydanande och fantasirik nymåne i ditt kommunikativa tredje hus och nu Stenis, har vi ytterligare ett tecken som pekar just på detta med din kommunikation. Är det dags för dig att hitta nya kanaler på sociala media? Kan det vara din Linkedin presentation som behöver en liten make over? Det är grejer i görningen nu och en inspirerande känsla sprider sig. De exceptionella aspekterna på himlavalvet gör detta till ett gyllene tillfälle att lägga fram dina tankar inför någon annan person, smida planer som leder till förverkligandet av drömmar.

⭐️ Vattumannen 

Det är ett starkt Uraniskt tema i horoskopet som gör att du kan känna dig som en prins/sessa nu. Underbara Venus som nyligen gjorde entré påbörjar nu sin en månads långa vandring igenom ditt tecken och det är ett underbart flöde runt dig.  Att träffa vänner, flirta, leka och glamma passar perfekt nu och den som önskar kan lätt lyckas attrahera till sig kärlek.

På onsdag träder din styrande planet in i fasta jordtecknet Oxen – en position som han kommer att hålla i hela sju år framöver. Det är ett märkligt möte Uranus (Himmel) – möter Moder Jord (Gaia). Under de kommande sju åren kommer vi att få se radikala förändringar på en rad områden. Troligtvis forskning och reformer som hjälper Moder Jord vidare. Jag tänker gällande frågor om mat, odling, markägande, miljöfrågor.

På onsdag eftermiddag infaller en härlig, igångsättande nymåne i Fiskarna som förstås också är en av veckans stora händelser. Den pekar på ditt ekonomiska 2:a hus och på ett behov att tänka nytt och kreativt runt detta med pengar, utgifter. Hur ser din ekonomi ut? Zooma ut och titta på den stora bilden. Är det ett bättre betalt jobb eller en annan alternativ livsstil som kommer att göra dig lycklig nu. Det är en ny start som behövs här.

⭐️ Fiskarna 

Vi befinner oss i mörkermånens tid och om livet kanske inte känns så där himla motiverande är det inte något fel utan det naturliga. Det är naturligt att vilja dra sig tillbaka nu och släppa allt som du inte behöver längre. På måndag är månen i Vattumannens sfär och i ditt drömska 12:e hus och ditt sinne kan vara fyllt med fantasi och längtan. Tänk igenom vad det är du inte behöver längre och släpp det bara. Se det som en nödvändig städning bara.

Under tisdagen vänder Merkurius som är Fiskarna retrograd och börjar ”backa” igenom tecknet. Även det är en indikation på att vi behöver tänka om, tänka igenom. Retrograden pågår fram till 29/3.

På onsdag eftermiddag kl 17:05 har vi en underbar nymåne här. Solen, Månen och din styrande planet Neptunus möts i en unik omfamning när energin från alla dessa tre blandas och blir ett för ett par dagar. Underbart!

Nymånen medför igångsättande nystartsenergi till dig och detta är ditt personliga nyår och härifrån kommer en massa grejer att hända! Tillåt dig att drömma stora drömmar och glöm för all del inte att dela med dig av dina inspirerande visioner till oss andra också! När din kreativitet får flöda fritt är du verkligen bäst och ”äger” världen.