Merkurius retrograd i Skorpionen

 

The-Neptune-Retrograde1 (kopia)

Det är på eftermiddagen den 31/10, ca kl 16:45 som vår kära kommunikatör lägger in backen.  Merkurius vänder retrograd på 27°38 i Skorpionens tecken och backar tillbaka till den 11°35 den 20/11 ca – kl 20:15. I 20 dagar pågår det och detta är årets sista retrograda period.

När Merkurius är i Skorpionen går kommunikationen lite djupare, den vidrör känslor, sanningen ska fram och ofta kommer vi åt det innersta, det intima som rör sig inne själen.

Om du ber din partner om sanningen måste du vara redo att hantera svaret också. Under den här processen kan fel och brister bli tydliga, pocka på uppmärksamhet och liksom tvinga sig upp till ytan.

Inte sällan stöter vi under denna transit på svåra frågor av emotionell, sexuell eller ekonomisk karaktär. Det mest förbjudna för många. Främst tänker man på relationer när det gäller Skorpionen men det kan vara vilka mänskliga relationer som helst exempelvis arbetsliv, politik eller vänskap. Moral, etik, samvete och frågor om rätt eller fel, svart eller vitt.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten,  köpa och sälja teknik och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste generella råden.

Positivt om retrograden är att vi erbjuds en viss respit. Nu får du möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare under året. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet! Men Re-flektera och alla andra ord som börjar med re superbra nu. (De bästa av de orden finn på engelska.)

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

 

Lite datum att lägga på minnet..

  • Merkurius gick in i skuggan den 11 oktober 11°35 Skorpionen
  • Merkurius retrograd den 31 oktober kl 16:45  27°38 Skorpionen
  • Merkurius vänder direkt den 20 november 11°35 den 20/11,  ca kl 20:15. 
  • Merkurius är ute ur skuggan 30/12 på 27°38 Skorpionen

mercury-retrograde-sep-dec-2019-astrologyhoroscopereadings-300

Merkurius färdas totalt 3 gånger över en och sammapunkt innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. Bruna rutan 19/8 i Sverige är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.