Nyåne i Vågen

nymanen-i-vagenPå tisdag morgon den 9 oktober kl 05:47 vinner ljuset åter kampen emot mörkret och en NY MÅNE föds på 15°48 i Vågens tecken.

Denna måne kommer inte passera fullt så obemärkt som nymånar annars brukar göra.

I Venusstyrda Vågen kommer sådant som kärlek, relationer och känslor att hamna i fokus. Denna nymåne bildas även en kaxig kvadratur med underjordens härskare Pluto. Eftersom Venus samtidigt är retrograd i Skorpionen och heta Pluto är triggad bildas ett tema där Skorpionen och Vågrelaterade frågor kommer upp.

Det kan vara lite spända dagar i våra relationer. Allt ifrån själens mörker, sexualitet och våra djupaste känslor och hemligheter som möts, stöts och blöts med Vågens läxor och strävan att skapa balanserade fridsamma relationer till andra människor.

Detta är en kraftfull, dynamisk explosiv, utmanade och i bästa fall nydanande nymåne som kan medföra spänningar till våra relationer, kräva att sanningen kommer upp på borden. Den hjälper oss att se djupare in i våra själar än vad vi vanligtvis lyckas göra.  Vi får inte heller glömma att Venus går retrograd så nu kan även det förflutna komma och flåsa oss i nacken.

Merkurius som nu befinner sig sista graderna i Vågens tecken kommer då att vara i direkt opposition till Uranus och skiftar nästa dag över till Skorpionen. För den orädda är det här ett strålande tillfälle att välkomna det nya in i ditt liv! Innovativa, chockerande Uranus skakar om och ser till att vi får nya tankar och impulser.

Vid varje nymåne erbjuds vi ju chansen att börja om på nytt. Vad är det som vi ska lära nytt och göra bättre denna gång?

Måncykeln handlar också om att engagera sig i personliga mål och ta kliven som behövs. Uranus ger dig gnistan som få dig att komma igång. Uranus kommer ge en spännande dimension till det hela! Förvänta dig det oväntade. Härliga överraskningar, oväntade lösningar och förnyande processer kan komma.

Du får kosmisk hjälp i dina processer till andra. Du kan se dig själv, dina roller och se vem och vad du drar till dig.

Förståelse, förhandling, förändring och förbättring är de 5 F:en som den här måncykeln handlar om.

Är du redo att bejaka din själs längtan och locka fram flödet i ditt liv?

Jag delar gärna med mig lite hur man kan jobba med det här. Nymånen är det optimala tillfället för att sätta igång saker, planera, plantera, sätta ett frö som får gro. Du måste inför dig själv och kosmos vara tydlig med vad du vill och vilka dina avsikter är.

Innan du börjar:

Du bör förbereda platsen du ska sitta och skapa en ”hög” andlig stämning i rummet. Städa till lite så det ser bra ut.

Jag brukar själv använda mig även av symboler för de fyra elementens krafter + en snittblomma. Blomman är till för att absorbera eventuell negativ energi och ska bli kvar i rummet ända till den vissnar.

Se till att ha papper och penna framme. De mål som du ska skriva upp gäller fram till nästa nymåne – det är alltså en 28 dagars magiskt spell vi lägger här.

Det är bra att använda symboler ifrån de fyra elementen så plocka fram:

Vattenelementet = 1 skål/glas vatten

Luftelementet = Rökelse

Jordelementet = 1 sten

Eldselementet = 1 brinnande ljus

Nymåne ritual

  1. Skapa mysig stämning i rummet. Tänd ett eller flera ljus.
  2. Använd ”smudge” (vit salvia) eller annan rökelse för att rena rummet.
  3. Du måste hitta din innersta kärna och centrera dig. Många gör detta genom att stilla sig via meditation, mantran eller att lyssna på healingmusik eller liknande. Be en bön och åkalla det du tror på, universum, gudinnan, änglarna eller vad det kan vara – eller alla på en gång. När du känner att du är ”uppkopplad” och öppen är det dags för dig att köra på.
  4. Tag fram papper och penna och skriv exempelvis: Dagens datum och sedan ”Jag accepterar att en förändring skett i mitt liv och för mitt högsta goda välkomnar och jag dessa saker i mitt liv och för det bästa för alla berörda”. Skriv sedan ner dina önskningar. Din lista kan vara kort eller lång. Det finns ingen anledning att begränsa sig. Dessa önskningar kommer att arbeta för dig med dig under det kommande månvarvet. Du har nu använt dig av ”The Power of the Written Word”
  5. Läs högt vad du har skrivit – det är ” The Power of the Spoken Word”
  6. Be en bön och välsigna.
  7. Tacka Universum för allt du har och allt du får.

(Vid nästa nymåne kan du ta fram din lista – se vad du fått – glöm inte att tacka Universum för det – och vad som kommer att kvarstå som önskningar även nästa månad.)

Ja – det här är i grunden så man jobbar. Du kan själv lägga till personliga uttryck, dina egna ord, symboler, musik och ritualer.