Nymåne i Fiskarna

 

 new-moon-astrology-1080x674-1024x639@2x🌙 Nymåne i Fiskarna på 4° 29, 23/2, kl 16:33 

Nu har vi ett underbart stellium i Fiskarna med Neptunus, med Merkurius som går retrograd och backar och det är Solen och Månen som i eftermiddag kommer att mötas på Fiskarnas 4° och bilda en nymåne. Wow!

Vi får lägga talet 4 på minnet nu för nymånen möter nu Mars i sextil – även han är på 4° i Stenbocken och åt andra hållet möts nymånen med Uranus som befinner sig på 3° 27 i Oxen vilket också räknas som en exakt sextil. Nu kan ny energi att frigöras, nya impulser och möjligheter dyka upp och det kan vara ett vägskäl för många.  Här finns goda det chanser för den som vill framåt i livet kan hitta nya möjligheter.

Varje nymåne är ju början på en ny månadslångs cykel, en nystart som kickar igång oss. Just denna är fylld med massor av kraftfull vilja och eld från Mars och oberäkneliga Uranus kan ge oss revolutionerande idéer, nya synsätt. Det är på det hela taget en väldig intressant, igångsättande måne. Just nu ser det ju ut som mörkermåne eftersom himlen mörk – för det tar tar det ytterligare några dygn innan den första strimman ljus ses på himlen och vi säger att den nya månen verkligen har fötts.

Men detta är momentet som vi gör klokt i att gå i oss själva, fundera lite på vad behöver släppa taget och verkligen låta det tunga försvinna ur våra medvetanden. Men vad är det du vill ha av livet? Sänd positiva tankar till hur du vill ha det några år framåt in i framtiden. Men framför allt.. Hur vill du har det nu?  Sätt gärna upp nya mål, visa dig själv och universum vad du har för avsikt. Att ta fram papper och penna och skriva ner det du tänker kan vara ett sätt att tydliggöra inför dig själv vad du vill att det nya månvarvet ska skänka dig.

Det är väldigt bra att skaffa sig en ”Måndagbok” där du inför varje nymåne skriver ner dina avsikter och mål. Följ upp utvecklingen under månaden, och notera vad som hände. I synnerhet 1: kvarteret, fullmånen och det sista kvarteret inför nästa nymåne är intressanta att iaktta.

Hur påverkar detta dig?

Det är så intressant att se i vilket hus nymånen faller. Det kan ge en fingervisning om vad framtiden kommer att innehålla. Ni som är födda med Solen, Månen eller Ascendenten på 27° i Fiskarnas tecken blir förstås extra påverkade. 5 grader eller efter räknas också!

Nymånen i första huset: 

Här är det du själv, in image, ditt utseende och personlighet som kommer i rampljuset. Det kan vara dags att se till att skaffa sig just det jobb och visitkort som man önskar ha. För vissa kan det innebära att man får lov att tuffa på sig lite och putsa upp självkänslan för att våga. Men det är en lysande tid för den som tar en chans och möjligheterna kan landa i ditt knä.

Nymånen i andra huset:

Det här handlar om personliga värderingar, vad man värdesätter i livet, ekonomiska tillgångar och ägande. Ökade ekonomiska tillgångar kan väntas. Nu kan chanser till goda affärer komma din näsa förbi. Den önskar göra en affär eller god investering gör det med fördel under den kommande tiden.

Nymånen i det tredje huset:

Det är påverkar dina vänner, grannar, släktingar och din sociala krets.. Det här stimulerar ditt sociala liv och får fart på folk. Massor av roliga möten, kontakter och intressanta aktiviteter kan förgylla ditt liv här i god tid efter själva eklipsen. Räkna med ett ökat flöde på sociala media, i inkorgen eller i din telefon.

Nymånen i fjärde huset:

Det fjärde rör kärnan i dig, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste som kommer i fokus lite extra. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära. Även att satsa på att förbättra eller renovera hemmet eller flytta.

Nymånen i femte huset:

Det här är hjärtats hus och indikerar att det är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över. Det kan också vara tiden som du inleder en romantisk relation.

Nymånen i sjätte huset:

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en.

Nymånen i det sjunde huset:

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Nymånen i det åttonde.

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Nymånen i nionde huset:

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Nymånen i ditt tionde hus:

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Nymånen i det elfte huset:

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Nymånen i ditt tolfte hus:

Detta är ditt intuitiva, andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

Nymåneritual