På Himlavalvet – Vecka 9

blue-2061782_1920-1024x724

💫 ⭐️ Kära Astrologivänner! ⭐️💫

Nu har vi en sådan där härligt, pirrig vecka där överraskningarna kan dugga över oss – för under söndagseftermiddagen den 23/2 blev månen ny i Fiskarnas tecken. Det innebär dock inte att månen är född ännu, vi får vänta i något dygn till innan de första månstrålarna bryter igenom och den nya månen ”kommer ut” och den här igångsättande energin sprids. Alltså är inte nymånen bara en tidpunkt vi passerar utan snarare en veckas process

Under själva nymåneögonblicket var månen sextil Mars och sextil Uranus – vilket förstås kan ge massor med vilja och rå energi till bilden. Innovativa Uranus är ju det oväntade, det revolutionerande eller chockade nya som vi inte kan gissa oss till.

Under onsdagen och torsdag så möte Solen och Merkurius att mötas Fiskarna. Jätteroligt, kreativt och mysigt! 

4° – 11° FISKARNA

Det är ett oerhört starkt Neptuniskt tema överallt eftersom vi har hela fyra planeter i tecknet. Det är en mjukare och kanske mer subtil energi som tar över. Längtan efter frihet och våren brukar kännas övermäktig inom oss under denna tid. Enorma djup, inga gränser och omätbar styrka står det för. Grattis Fiskarna.

🌙  MÅNENS FÄRD

Veckan börjar ju förstås med att månen fortfarande befinner sig fFiskarna omsvärmad av alla andra mysiga planeter. På kvällen den 25:e kommer månen att klättra över mysiga neptunus.

MERKURIUS RETROGRAD 8°- 1° FISKARNA

Oj, den här gången är retrograden verkligen på riktigt! Så mycket missförstånd och dessutom hör jag att människor drar upp det som redan varit och gamla gräl blir som nya.

Det är inte alls säkert att vi förstår varandra och det gäller att inte bli sur eller tappa humöret när missförstånden uppstår. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.  Retro betyder ju förstås åter.. Retrograden att vi återvänder till där vi redan varit tidigare i händelser och tankar. Nu kan vi andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet! Men Re-flektera och alla andra ord som börjar med re superbra nu. (De bästa av de orden finns på engelska.) Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

♓️ VENUS I 18°- 26° VÄDUREN

När Venus befinner sig i Väduren är det absolut en tuffare gudinna vi närmar oss. Här i Väduren uttrycker sig Venus hett, spontant. Lata, njutningslystna Venus kommer nu att aktiveras och ta på sig en annan roll än vad hon är van vid och gillar. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Plötsligen blir flirten en spännande lek. Vi vill ut i livet, vill uppleva och kan känslomässigt vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer, där det händer något. Venus i Väduren

♐️  MARS 5° – 9° I STENBOCKEN

Mars har nu kommit att manifestera sin kraft i Stenbocken ordentligt. Han blir kvar i tecknet till 31/3. Som han är så stark i sin närvaro påverkar det tecken han befinner sig i mycket.

Mars är exalterad i Stenbocken och det innebär att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. I detta jordnära tecken blir Mars grundad, metodisk och målinriktad. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin vanliga impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta och har ett syfte.  Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent. Mars i Stenbocken

♑️ JUPITER 18° – 19° I STENBOCKEN

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 27° – 28° I STENBOCKEN

Nu får vi se att Saturnus tagit fart och nu rör han sig stadigt framåt igenom zodiaken – mellan 1-2 grader per vecka faktiskt och det är verkligen max takt för honom. Vecka för vecka ökar ni avståndet till Pluto och snart har han lyckats skapa en glipa på hela 4°. Pust! Saturnus/Pluto mötet var ju verklige en milstolpe i mänsklighetens historia. Detta är den enda exakta konjunktionen mellan de två. Härifrån kommer de två att gå isär – för att sedan framåt hösten närma sig varandra igen. De kommer dock inte under vår levnad mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik, ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 3°44 OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 17° – 18° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 17°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto håller nu så sakteliga att lösas upp. Det kommer lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 3° – 4° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 4° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 5°47 I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla andra aspekter är månknutarna inte planeter eller asteroider.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar historien om vår själs resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.