Nymåne i Kräftan

new-moon-royalty-free-image-853931564-1548955145

Nu på måndagkväll 20/7, 2020 kl 19:33 blir den magiska månen ny i känslomässiga Kräftans tecken på 28° 27.  Ovanligt nog är detta den andra nymånen i Kräftan i följd. 

Det här är årets känslomässigaste nymåne eftersom månen blir ny i det tecken som styr månen – Kräftan. Vattnigare och känslomässigare än så går det nog inte att komma.  Då befinner sig Månen och Solen på exakt samma punkt. Saturnus är i en exakt opposition vid den här nymånen Stenbocken så det blir en intressant kombination.

Å ena sidan har vi närande, omhändertagande Kräftan som med sin mjuka energi väcker kaskader av känslor som vi får tillfälle att hela nu. Nu fylls våra hjärtan av en sublim, kärleksfull, försonande och accepterande känsla. Empati och medkänsla för allt som lever, vi ser skönheten i naturen. Detta är perfekta tillfället för drömarbeten, intuition och astrala projektioner. Som alltid är en nymåne en början på en ny cykel. Släpp det gamla – andas in det nya..

Å andra sidan står Saturnus som en representant för verkligheten, sanningen, ordningen och moralen. Han vill att vi ska göra det bästa av våra liv, ta vara på chanserna vi bjuds och göra vårt allra bästa. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

Det är löftet en ny början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet.

  • Kräftan står för det modern. Hur är relationen till din mamma, dina föräldrar och hur är du själv som moder/fader?
  • Nymånen i Kräftan sätter familjen och det sociala arvet i centrum. Var kommer du ifrån, hur var din barndom? Vilken är din familjs historia? Vad har ni för traditioner i er släkt och varför? Det här är en tid då vi färdas igenom minnenas allé. Om du hittar något som skaver, minnen som inte känns bra är det jättebra tid för helande.
  • Att ge näring till andra är omhändertagande Kräftans stora grej i livet – känslomässig eller fysiskt. Det här kan vara bästa tillfället att se om din kost och kanske även fundera på din roll i relationer. Är du en givare eller en tagare i relationer? Har du en bra balans i flödet?
  • Månen styr allt det som tillhör det kvinnliga. Månadsblödningar, graviditet och moderskap kommer i fokus. Det här en perfekt tid för att bli med barn.
  • Kärleksrelationer och familjeband är viktigt nu. Kanske är detta tiden du önskar in en fast partner i ditt liv?

Var infaller nymånen i ditt horoskop?

Det ger en fingervisning om vad som är på gång i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Kräftan kommer att få en extra skjuts! Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten – 28° 27 i Kräftan – faller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).