Nymåne i Tvillingarna

Nymånen vackerNymåne på fredag 22 maj kl 19:38 på 2°04 i Tvillingarnas tecken.

I onsdags gick Solen in i Tvillingarna, mysigt, lättsamt och socialt. Nu kommer fredagskvällens nymåne att ge oss mer av denna pigga, enkla och nystartsenergi som gör att vi finner nya lösningar!

Intressant nu är att vi har hela sex planeter i rörliga tecken och fyra av dem i Tvillingarna. Positivt är universum öppnar upp. Men ni minns att det nya kommer inte att manifesteras för än tidigast söndag när den nya månens första strålar bryter igenom. Det är troligt att många vågar ta steget och tänka på att det finns en framtid där till hösten.

Ifrån nymånen och hela månaden framöver förstås erbjuds idel nya möjligheter, chanser och starter. Detta är det perfekta tillfället att affirmera, planera och sätta nya mål!  Så välkommen till möjligheternas land för här har vi en pigg, glad och utåtriktad Nymåne!

Sociala, charmiga Tvillingarna tillhör luftens element och energin är rörlig. Luften handlar om förmåga till kommunikation, tankar, förmåga att förmedla och ta till sig information, påhittighet och innovation. Tvillingarna söker ju ständigt efter sin andra halva och hitta en stimulerande partner att samtala och utvecklas tillsammans med. Det kan hända att du möter nya människor och kommer in i nya cirklar under denna tid.

Det är en spontan, skojig, utgående och sällskaplig energi i luften. Kommunikation, flexibilitet gör att nya idéer kan komma nu. Ge er ut där flirta, charma, lek och se till att ha riktigt roligt för det är en underbar tid som väntar..

Varje nymåne är början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start, en ny fräsch början. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet.

Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål.

  • Supertid för att nätverka och lära känna nya människor
  • Ta första steget till att lösa en konflikt
  • Bra tid för att komma igång med nya vanor.
  • Alla sorters tankeverksamhet främjas så tänk efter och planera
  • Meditera, fundera och känn in vad det är du verkligen vill ha och behöver.

Ja, jag vet att jag gör er alla galna genom att prata om att ni ska se var nymånen faller i era horoskop men det är så väl värt att veta. Det ger en fingervisning om vilket område som är på väg att akiveras/nystartas i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Tvillingarna kommer att få en extra skjuts!

Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten – 2° 04  i Tvillingarna – faller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).

Ritual för att manifestera nymånens kraft!

Hur man ser var nymånen faller

Nymånen igenom de olika husen

För er som är extra nördiga och intresserade av transiter (som jag själv) lade jag in nymånens horoskop här nedan.

Astrologiska aspekter vid nymånen:

Retrograda Venus möter Neptunus i en kvadratur som redan har hunnit bli välbekanta med. Det handlar om förvirrande, motsägelsefull information, om vem man kan lita på, och den stora frågan – vad som är sant och vad som är falskt.

Mars kommer att vara i kvadratur till nymånen viket ger en lite ilsknare vinkel – men som faktiskt också kan bidra till att man vill få tummen ur och sätta igång nya grejer.

Saturnus bildar en trigon till nymånen vilket förstås har en stabiliserande effekt. Lite bister förstås som alltid – men hans närvaro är välkommen och hjälper till att grunda den annars så rörliga energin.

Nymånen i Tvillingarna