På Himlavalvet – Vecka 22

zodiako-zenklai-80893867💫 Kära Astrologivänner  💫

Tänk att det alltid är så intressant att sätta sig in i vad som händer på stjärnhimlen. Jag var lite halvmotiverad när jag satte mig med datorn – men efter att slagit i mina tabeller, gjort mina beräkningar så vips.. Sitter jag här supertaggad igen – som alltid över vad livet har att erbjuda oss.

Vi har så maxad Tvillingenergin sedan förra veckan. Vid nymånen  var hela fyra planeter samt noden i Tvillingarna!  Merkurius närvaro i Tvillingarna gjorde de klassiska berättelserna  om honom levande igen.  Merkurius är översättare, säljare, språkrör och kommunikatör. Han är geni och gudomlig men ingen väktare av moralen. Tvärt om – han fick sig ett gott skratt när han fick ”skoja till det” busa och luras. Det var leken och orden han gillade. Han var beskyddare av tjuvar och samhällets utstötta.

Jag tycker att man ser Merkurius signum precis överallt i debatten runt Paolo Roberto. Det blir så mycket ord med så här mycket planeter i Tvillingarna. Kanske var det en eller flera i detta som sade för mycket? Så  kan det tydligen gå – när retrograda Venus i Tvillingarna är i kvadratur till Neptunus!  Ordrika tvillingen Donald Trump lyckades överträffa sig själv och kläcka flera anmärkningsvärda repliker än någonsin.

Under torsdagen byter Merkurius tecken och skuttar in i Kräftan där han pga en retrograd period blir kvar till i början av augusti! Den nya positionen kommer att sansa diskussionerna.

En nymånes energi sätter tonen för de kommande två veckorna, som alltid. Det är nu skrivande stund (söndag) som den nya månen verkligen föds eftersom det är här de första strålarna bryter igenom.

Låt oss säga såhär gott folk.. Det här förväntas vara en god vecka. Det som får mig att dra den slutsatsen är förstås att vi är på väg in i sommarens eklipssäsong som i år erbjuder hela tre eklipser. En i Skyttens tecken och de två nästkommande i Kräfta, Stenbock. De uppträder med två veckors mellanrum.

PLANETSTÄLLNINGARNA:

☀️  4° – 10° TVILLINGARNA

I onsdags gick Solen in i Tvillingarnas tecken och i fredagskväll hade vi även en nymåne i Tvillingarna så det är stärkt av detta vi ser Solen fortsätta sin färd fram igenom tecknet.  Här vill vi komma i samspråk med andra, vi bryr oss om andra, är sociala och mångsidiga, men vi kan kanske lite flyktiga och ombytliga. Det ska gå snabbt här. Kunskap och mångfald motiverar oss nu. Vi är mer sällskapliga, intellektuella och omättligt nyfikna under detta inflytande. Grattis på födelsedagen Tvillingarna.

🌝  MÅNENS FÄRD

Månen börjar sin färd denna vecka i Kräftans tecken.  Där blir den kvar fram till onsdag förmiddag strax före kl 09 när Månen glider in i Lejonet för att spendera dryga två dygn där. Fredag kl 14, lagom till helgen är det dags för jordiska Jungfrun och där – påtande i trädgården måhända eller fixande med sitt hem kanske våra helg förflyter. Månen bildar sitt första kvarter 30/5 kl 05:30 på 9° i Jungfrun.

♊️   25° TVILLINGARNA – 3° KRÄFTAN

Merkurius i Tvillingarna har verkligen fått upp farten och swichar hastigt fram över stjärnhimlen, två grader per dag minst. Merkurius stortrivs ju såklart i sitt hemma tecken. Här kan han verkligen utföra stordåd och hjälpa oss människor med tankar, idéer och kommunikation. På torsdag kväll kl 20:10 skiftar Merkurius dock över till Kräftans tecken. Pust.. denna nya position bidrar förhoppningsvis till att dialogen blir lite mer förankrad något eftertänksamt, känslor och inte bara ord.

♊️ VENUS 18° – 15°  TVILLINGARNA RETROGRAD

Venus är nu inne på sin andra vecka i retrograd läge. Fortfarande är hon svagt synlig på kvällshimlen strax efter solnedgången som Aftonstjärna. Ju närmare Solen hon kommer desto svagare blir hennes sken. Den 28/5  hon är ca 10 grader isär från Solen försvinner hon från himlen helt! Det kallas att hon är under solstrålarna. Det är ett fenomen som uppstår när Venus är för nära Solen.   Venus i Tvillingarna

♓️ MARS 8° – 12° FISKARNA

Under måndagen möts Mars med asteroiden Ceres och bildar samtidigt en harmonisk sextil till Uranus. Det här handlar nästan enbart om medkänsla. Vår eldiga planet har en mjuk, känslig miljö som inte fungerar alls för Mars syften.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här och känner sig hämmad och handlingsförlamad. För oss människor är det dock underbart att Mars är i Fiskarnas tecken. Det kanske inte blir så oerhört mycket arbete utfört – men Mars ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Mars i Fiskarna

♑️ JUPITER 26° I STENBOCKEN RETROGRAD

Jupiters bana vände retrograd 14/5 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. När expansiva Jupiter vänder kommer kommer han att fungera lite mer introvert. Det är möjligt att det känns som ett stort – Var god dröj – för under den retrograda fasen mognar processerna. Jupiter har nu redan hunnit avverka ett halvår av sin ettåriga vistelse i Stenbocken. Han har också lyckats kvalificera sig som en av huvudrollsinnehavarna i vinterns dramatiska skeende i Stenbocken där han mötte upp med Mars, Saturnus och Pluto.  Jupiter kan inte sovra vad som är ont eller gott. Han gör sin grej bara, – gör allt stort! Exempel på det är Jupiters roll i Me To-rörelsen och nu senast Jupiters roll i spridningen utav Covid 19. Jupiter i Stenbocken

♒️ SATURNUS 1°48 – 1°30  I VATTUMANNEN RETROGRAD

11/5  vände Saturnus retrograd och börjar backa. Den annars så illa sedda och ovälkomna planeten Saturnus har lyckats ådra sig stjärnstatus 2020 eftersom han är en av huvudrollsinnehavarna i skeendena  här på jorden. Här backar han nu tillbaka in i Stenbocken. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 08° 32 I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 20°49 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° 42 I STENBOCKEN RETROGRAD

Plutos bana vände retrograd under den gångna veckan. När en planet har varit stationär och precis vänt är dess energi väldigt kraftfull. När det gäller Pluto kan de transformativa krafterna upplevas starkt. (Det är inte ovanligt att det uppstår jordbävning vid dessa tillfällen). Pluto backar nu tillbaka två grader till 23° i Stenbocken. Härifrån går det lite långsammare med utvecklingen och vi kan passa att göra sådan som vi inte hann med, fördjupa oss eller varför bara inte vila och njuta av nuet.

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 8° 43 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 8° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

️ MÅNKNUTARNA 29°14 TVILLINGARNA & SKYTTEN

Du kanske trodde att mänskligheten peakat i teknologi och nya sätt att kommunicera?  Den 5/5 gick den norra noden in i Tvillingarnas tecken och härifrån och 20 månader framöver når uppfinningsrikedomen och kommunikation helt nya höjder.

Du är inte bara vad du äter – med Norra Noden i Tvillingarna är det tydligare än någonsin att du är vad du tänker och vad du säger. Det är information, inlärning, teknologi, forskning, högre studier och utveckling som väntar. Det här är ytterligare en faktor som driver oss framåt i utvecklingen och visar att vi är på väg in i en helt ny tidsepok när det blir viktigare än någonsin hur vi påverkar och når ut till andra människor.

I detta rörliga dubbeltecken gäller det att huvudet på skaft och försöka särskilja vad som är riktig information och vad som är ”fake news”. Från äkta informativ information till smutskampanjer och skvaller. Tvillingarna ser till att hålla oss alerta och visar att det alltid finns minst två sätt att se varje nyhet på. Nu väljer vilken information vi tar till oss, delar den och lär oss om hur viktigt det är att vara trogen sin sanning.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken