Nymåne och Solförmörkelse i Kräftan

 

Nu på fredag 13/7, kl 04:48 infaller nymånen på 20°41 i Kräftans tecken. Detta är en väldigt speciell nymåne eftersom det samtidigt också är solförmörkelse. Pluto befinner sig exakt mitt emot nymånen på 20° i Stenbockens tecken.

Kräftans nymåne är årets känslomässigaste tillfälle och denna gång ser vi Sol, Måne och Ascendent i Kräftan.

Dessutom i en underbar stortrigon i vattenelementet som binder samman nymånen med Jupiter och Neptunus. Wow! Detta ger andlig och hoppfull kvalitet till hela bilden. Det är vackert att se en strimma av ljus här. 🦄Så vackert! Men, där finns också en stabiliserande stortrigon i jordens element mellan Venus, Saturnus och Uranus. Man kan verkligen hitta allt i det här horoskopet!

Som alltid är en nymåne en början på en ny cykel. Släpp det gamla – andas in det nya.. Varje nymåne är ju som vi alla vet vid det här laget, början på ett nytt månvarv. Det är löftet en ny början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet.

Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

Detta är också början på sommarens sex veckor långa ”eklipssäsong”.(Jag föredrar ordet eklips framför svenskans förmörkelse som är så långt att säga så nu använder jag det ordet hädanefter. OK?).  Att just denna nymåne kommer med eklips gör den minst 10 faldigt starkare. Eklipser i sig är ju ett förebåd om en kraftfull förändring, de lämnar energispår som håller i sig upp till sex månader. Ond bråd död och sådär trodde man förr. Ja, det finns mängder av statistik som visar på samband mellan eklipser och naturkatastrofer. (Förra sommarens extrema översvämningar i USA och Nepal följde ju exakt eklipsens väg). Förändringen behöver absolut inte vara katastrofal eller dålig.Det kan faktiskt bara utgöra en vändpunkt i en människas liv – det här skulle kunna vara tillfället som du når ett andligt genombrott eller är med om något annat helt fantastiskt – så vad du än gör.. Måla inte upp en rädsla eller en negativ bild av detta.

2406997-150x150Mitt emot detta, i opposition står Pluto som befinner sig 20° i Stenbocken. OH! Utmaning! Evolutionära astrologer talar ju om att Pluto är själen. Jag har inte kunnat ta det till mig alls eftersom det är så tydligt för mig att månen är vår själ. Men när jag nyligen lyssnade på Patricia Walsh under en föreläsning i Chicago förklarade hon att Pluto ställer saker på sin spets, att genom de ibland extrema, laddade tillfällen och erfarenheter som uppstår i Plutos farvatten så kommer vi i kontakt med vår själ. Det fick mig att fatta hur de menar. Vi når helt enkelt djupare emotionellt än vad vi kanske ens trodde var möjligt. Nu väcks kaskader av känslor upp. Allt som Pluto, underjordens härskare vidrör drar ju upp saker ur det fördolda. Undantryckta känslor, hemligheter, begär mm. Det finns en hel del intressant stoff att hämta  som man kanske helst bör bearbeta sittandes på en stol i psykologens mottagning? Värdefulla insikter om oss själva finns att hämta upp här.

Den som medvetet tonar in, sitter i ritutal eller meditation eller på annat sätt jobbar andligen kan verkligen komma långt nu.

Kräftan ser till att våra hjärtan fylls av en sublim, kärleksfull, försonande och accepterande känsla. Empati och medkänsla för allt som lever, vi ser skönheten i naturen. Detta är perfekta tillfället för drömarbeten, intuition och astrala projektioner.

  • Kräftan står för det modern. Hur är relationen till din mamma, dina föräldrar och hur är du själv som moder/fader?
  • Nymånen i Kräftan sätter familjen och det sociala arvet i centrum. Var kommer du ifrån, hur var din barndom? Vilken är din familjs historia? Vad har ni för traditioner i er släkt och varför? Det här är en tid då vi färdas igenom minnenas allé. Om du hittar något som skaver, minnen som inte känns bra är det jättebra tid för helande.
  • Att ge näring till andra är omhändertagande Kräftans stora grej i livet – känslomässig eller fysiskt. Det här kan vara bästa tillfället att se om din kost och kanske även fundera på din roll i relationer. Är du en givare eller en tagare i relationer? Har du en bra balans i flödet?
  • Månen styr allt det som tillhör det kvinnliga. Månadsblödningar, graviditet och moderskap kommer i fokus. Det här en perfekt tid för att bli med barn.
  • Kärleksrelationer och familjeband är viktigt nu. Kanske är detta tiden du önskar in en fast partner i ditt liv?

Kolla in var nymånen faller för dig!  Det ger en fingervisning om vad som är på gång i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Kräftan eller Stenbocken kommer att få en extra skjuts!

Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten, 20° i Kräftan infaller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).

NYMÅNEN I DE OLIKA HUSEN 

Här är länken till NYMÅNERITUALEN! Klicka där!