Putin och Trump

Det väntas storfrämmande i det finska presidentpalatset. President Putin och president Trump kommer att mötas i Helsingfors på måndag 16/7 och själva mötet planeras börja ca kl 13.00.

Astrologiskt så är USA ett Kräftland och Ryssland anses vara ett Stenbocksland. De bägge supermakterna är alltså båda kardinala, jämnstarka, traditionella, konservativa och vill gärna ha den ledande rollen.

Hur ska detta gå kan man verkligen undra? Jag har tagit fram horoskopet och lagt pannan i djupa veck en stund och funderat på saken. 🤔

Intressant nu är förstås att Solen befinner sig i Kräftan och mitt emot på andra sidan zodiaken har vi Pluto i Stenbocken. En opposition skapar ju som alltid ett skarpt läge. De bägge planeterna speglar sig i varandra, reflekterar den andras ljus och hämtar också kraft i varandra.

Retrograda Mars befinner sig oerhört nära den södra noden så det är givetvis något ödesmättat, karmiskt med i bilden här.

Neptunus opposition Venus och Månen känns väl inte så där superbra kanske. Man kan ana att de båda herrarna kanske inte förstår eller håller med varandra till fullo. Men där finns en härlig trigon mellan Jupiter och Neptunus som ger ett hopp . Stortrigonen i jord är väldigt stabiliserade och lugnande. 

Ett gott tecken är ju att  ascendenten befinner sig i Vågens tecken. Det vittnar ju om att de båda kommer att vara hövliga, föra sig med stil och göra sitt allra bästa under mötet.