Nymåne och Solförmörkelse i Lejonet

 

leo new moonNymåne och  Solförmörkelse i i Lejonets tecken..

Lördagen den 11/8 kl 11:58 blir månen ny i på 18°41 i Lejonets tecken och i samma stund bildas också en partiell solförmörkelse. Detta är säsongens sista förmörkelse och jag anar att vi alla är glada att få lämna den här turbulenta tiden bakom oss.

Varför jag säger turbulent är att varje eklips fungerar som en väckarklocka och många av oss har upplevt tvärar girar, chock, insikt och just uppvaknanden. Extremvädret/rekordvärmen/eklipserna har förhoppningsvis bidragit till att vi  människor får upp ögonen för hur Moder Jord mår och går samman för att rädda vår planet.

Roligt om morgondagens nymåne är att den är den lättaste i raden av tre eklipser. Den är glad, motiverande och igångsättande – här vaknar Sverige ur sommarvilan och vi tar nya positiva kliv i våra liv.

Nymånen kommer att bilda en lyckosam kvadratur till Jupiter som naturligtvis bidrar till den positiva känslan och kan ge oss så väl impulsen, som modet och motivationen att vilja, våga och agera.

Om nymånen:

Lejonet styrs av Solen själv och naturligtvis är det värme som strålas ut. Denna livgivande, positiva energi främjar kreativitet, generositet och skapande. Barn, lek och glädje är också förenat med Leo.

Lejonet är ett hjärtetecken och kärlek, förälskelse och en utgående härlig varm energi omsluter oss. Känn in och känn efter i hjärtat vad det är du vill. Nymånen erbjuder nya möjligheter och kanske även oväntade lösningar som bara kommer till dig.

Hur kan jag se var nymånen faller i horoskopet?

Nymånen bryter igenom

Kolla var solförmörkelsen hamnar i ditt personliga horoskop?

Det ger en fingervisning om vad du ska fokusera på under den kommande måncykeln. Så ni som har Ascendenten, Solen, Månen, Mars eller Venus runt 28° Lejonet,  (fem grader isär räknas också) kan räkna med en extra skjuts framåt.

Nymånen handlar om att släppa det gamla, och påbörja en ny cykel av erfarenhet, att bjuda in en ny energi. Andas ut det gamla och andas in det nya! Gör gärna en liten nymånecermoni eller meditation.

NYMÅNEN I DE OLIKA HUSEN:

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 1:a hus?

Första huset börjar med ascendenten. Det är din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

 Om nymånen i Lejonet faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi och hur du förvaltar din den.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter

 Om nymånen i Lejonet faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Nymånen här startar andliga processer inom dig.

Astro w2gw nymane lejonet 74965 3372 5b6dfad94fa2e