Nymånen i Oxen

 

Nymånen infaller tisdag 15/5 kl 13:48 på 24°36 i Oxens tecken. 

Varje nymåne är början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Ingen nymåne är dock så stabil, envis och viljestark som just denna som äger rum i det fasta jordtecknet Oxen.

Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet. Det här är ett fantastiskt tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Önska nu in vad än det är du vill ska ska ske.

Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig. Man kan inte nog understryka magin och kraften i tisdagens nymåne eftersom den är unik – maximalt triggad av väldigt kraftfulla energier vilket gör skeendet så potent. Detta kommer faktiskt att påverka oss ända fram till 24/10 när månen blir full i Skorpionens tecken.

Intressanta aspekter vid nymånen är:

  • Merkurius konjunktion Uranus och inträde i Oxen 13/5.
  • Uranus som nu träder in i Oxens tecken 15/5 kl 17:17.
  • Mars som står inför att träda in i Oxens tecken den 16/5 kl 06:55.
  • Kvadraturen mellan Uranus och Mars som uppstår nu och påverka oss i hela sex månader framåt.

Det här är ett extremt tillfälle, en total energiomvandling. Att Uranus skiftar tecken och kommer in i Oxen är sker ju endast en gång vart 84 år. Men att alla de andra skiftena sker samtidigt?! 😳 Det är snudd på för mycket! Men samtidigt är det så cool.. för massor kan hända!

Men all den Uraniska energin som skapas via Mars i Vattumannen och Uranus entré i Oxen gör detta till en möjligheternas måne, en nytänkande och innovativ måne och kanske är denna måne också politisk! Ja, energin kommer ju att vara med oss till långt efter årets val – som kanske kommer att bli det viktigaste valet i svensk historia?Med Oxens envishet kan du påverka det som sker nu, dina tankar kan spridas som ringar på vattnet. Fokusera din vilja – och välj den väg du känner är rätt.

Vanligen färgas nymånen i sensuella Oxens tecken av kärleks-gudinnan Venus löften om överflöd och välgång (och Laxmi i Indien).  Den här gången skulle jag vilja påstå att insatserna  höjda – och att det snarare är hennes mamma, tuffa gudinnan Durga (krigets gudinna) som styr skeendena.

  • Oxen står för våra värderingar. Vad är värdefullt för dig?
  • Oxen är också kopplat till det materiella, till ägande och pengar. Det här är ett superbra tillfälle att fatta finansiella beslut, ansöka om lån, söka jobb eller liknande.
  • Oxen tillhör Venus och det här är kärlekens, njutningarnas och romantikens måne. Venus representerar kärlek, relationer och de saker som vi värdesätter och längtar efter. Passa på att göra kärleksmagi nu.
  • Oxen står ju även för skönhet och attraktion så en skönhets-behandling och en ny garderob kanske? Eller en make over av ditt hem?

Kolla var nymånen faller i ditt personliga horoskop!

Det ger en fingervisning om vad som är på gång i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Oxen, eller Skorpionen, kommer att få en extra skjuts!

Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten – 24° i Oxen – faller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).

Om Nymånen  faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om Nymånen  faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Nymånen i Oxen pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor.  Här erbjuds du tillfälle att hitta SMARTASTE lösningen på din ekonomi.

Om Nymånen  i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Om du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning. Kärleken är störst!

Om Nymånen  faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära.

Om Nymånen faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

Om Nymånen faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en.

Om Nymånen  faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om Nymånen faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om Nymånen faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om Nymånen faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om Nymånen  faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om Nymånen  faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Nymånen här bjuder in och startar upp en ny andlig cykel inom dig.

Nymånritual