Merkurius i Oxen

 

Det är så intressanta tider nu! Vi står inför ett enormt skifte..

Först ut på banan i veckans enorma förvandling är Merkurius som nu snörat på sig de bevingade sandalerna och är nu redo att ta klivet över till Oxens sfär. Han har tillbringat sista dagarna i konjunktion med revolutionära Uranus och blivit fylld av hans nytänkande och innovationslusta. I skivande stund står han och väger precis emellan två tecken. I eftermiddag ca kl 14:45 tar ha klivet över till Oxens solida, strukturerade miljö.

Merkurius förknippas med metallen kvicksilver -lika föränderlig, hal, snabb och omöjlig att få grepp om. Dessa karaktärsdrag kännetecknar även vår lilla, pigga kommunikationsplanet. Han är gudarnas budbärare som kan färdas fritt mellan världarna, som alltid vill vidare, prata med allt och alla, sätta igång nya tankar och skapa business och kontaktytor.

I det fasta jordtecknet Oxen blir det dock lite knepigare för Merkurius att komma med de blixtsnabba förändringarna och de senaste tankarna eftersom han stöter på verkligheten – ett fast jordtecken. Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt förnuft. Men.. han har Uranus i följe och INNOVATION, ny politik, nya tankar kommer tveklöst att införas inom kort. Vi står inför ett enormt skifte och en helt ny tid.

Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut. Det där med business är det många Oxar som gillar och är väldigt duktiga på. De har ofta höga positioner inom affärs och bankvärld.

Men… det finns en helt annan typ av Merkurius Oxe också – de sinnliga i vars horoskop Venus är stark. De kommunicerar genom sina sinnen och är duktiga skådespelare, musiker, dansare osv. De har ofta jättefina sångröster och många av värdens mest kända sångare är födda i Oxen. Ja, ni kanske minns att jag skrivit tidigare om att hals och stämband är förbundet med Oxen.