Nymånen i Skorpionen

 

På söndag 15 november kl 06:08 blir månen ny på  23° i Skorpionens tecken. 

Varje nymåne innehåller löftet om en ny start, en gnista av hopp tänds inom oss alla och en helt ny energi tar fart. Vi går in i en ny månadslång känslomässig cykel som tar fart när de första strålarna ljus blir synliga på himlavalvet.  Under dessa stjärnor kan känslorna vara upprörda och hetsiga så det är viktigt att ta åt sig och plocka upp  undertonerna som förmedlas. Vi får vara varsamma med oss själva och människorna runt oss.

⭐️ Den här nymånen är så extra kraftfull eftersom den infaller i sextil till Pluto och Jupiter. Detta är ett expansivt och kraftfullt ögonblick!

⭐️ Mars vars bana vände rätt bara ett dygn tidigare är naturligtvis fortfarande maximalt triggad efter den långa retrograda perioden. Han är ovanligt nära jordytan och riktigt uppretad, het och fylld av uppdämde energi som söker komma till uttryck. Krig!

🌙 Nymånen i Skorpionen anses generellt vara den mest intensiva. Det är djupa känslor som vi kommer åt. Nu är vi vår egen sanning som närmast och tankarna kretsar ofta runt värderingar. Det är Svart eller Vitt. Älskar – älskar inte. Plutostyrda Skorpionen förknippas med våra mörka sidor, de djupaste känslorna och de hemligaste gömmorna i själen. Passionen, begäret, hettan, gråten, ilskan, vår inre sanning. Du som är född med Solen, Månen eller Ascendenten i Skorpionen kommer ju förstås att vara extra påverkad av nymånen.

Ta fram ditt personliga horoskop och kolla in i vilket hus nymånen faller för dig. Det kan ge dig en fingervisning om vad det kommande månvarvet kan ge dig.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Nymånen pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor. Här erbjuds du tillfälle att hitta SMARTASTE lösningen på din ekonomi.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Om du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära.

🌙 Om Nymånen  faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

🌙 Om Nymånen faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

🌙 Om Nymånen  faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

🌙 Om Nymånen  faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.