Nymånen i Skorpionen

 

🌏 Det är så totalt föränderliga energier på gång nu att jag tror att hela mänskligheten har anledning att ta ett djupt andetag och bara känna in. Universum genomgår en total transformation. ⛈

På onsdag den 7/11 välkomnar vi den nya månen som föds i Skorpionens tecken 15°11 kl 17:02.

Varje nymåne innehåller löftet om en ny start, en gnista av hopp tänds inom oss alla och en helt ny energi tar fart och vi går in i en ny månadslång känslomässig cykel. Men denna gång är det så mycket mer som sker än bara en vanlig nymåne. Det handlar om att mänskligheten går in i en ny anda. Kanske kommer detta att beskrivas som en ny epok i historieböckerna i framtiden.

🌙 Nymånen i Skorpionen är mest intensiva, känslomässiga  av dem alla. Det är djupa känslor som vi kommer åt. Nu är vi vår egen sanning som närmast och tankarna kretsar ofta runt värderingar. Det är Svart eller Vitt. Älskar – älskar inte. Plutostyrda Skorpionen förknippas med våra mörka sidor, de djupaste känslorna och de hemligaste gömmorna i själen. Nu blandas solens och månens sken till ett. Passionen, begäret, hettan, gråten, ilskan, vår inre sanning.. allt finns där och kan användas. Du som är född med Solen, Månen eller Ascendenten i Skorpionen kommer ju förstås att vara extra mycket påverkad av nymånen.

Vi firades nyligen allhelgonadagen och många av oss mindes de nära och kära som gått över. I detta nu gick norra noden in i Kräftans tecken och det är åter tid att kalla på våra förfäder till hjälp.

⭐️ I Kräftans energi är det modern som hyllas – oavsett om du är man eller kvinna så är det tid att hela relationerna till vår egen inre moder och också med våra egna mammor. Det är tid att arbeta ifrån känslan och finna vår inre övertygelse. Ta tag i det kvinnliga ledarskapet och våga stå upp för vad som är viktigt. Känn in vad du som person behöver , vad dina barn och i en vidare cirkel hela världen behöver i form av näring, trygghet, skydd.  Det är inre värden, att bry sig och ta hand om är vad som blir viktigt. Fråga Moder Jord – vad hon behöver. Vi kan inte bara som krävande barn bara ta ifrån henne utan att någonsin ge något tillbaka. 18, 5 år sedan noden sist var här.

⭐️ Södra noden hamnar nu i Stenbocken där redan Pluto och Saturnus väntar. När noden passerar en planet aktiveras den. Om Kräftan är modern är Stenbocken fadern som erbjuder stabilitet och ser till att skapa ordning och struktur.

⭐️ Uranus har precis skiftat tecken, gått tillbaka till Väduren och är i kvadratur till noderna och opposition till Venus. Detta är ett så kraftfullt ögonblick! Vad som helst kan hända nu som är lite upprörande, nydanande eller till och med chockerande.

⭐️ På torsdag skiftar även Jupiter till Skyttens tecken och där vi universum hjälper oss att nå ett högre och mer evolutionärt tänkande. Kultur, andlighet och resor främjas.

Det är tid för kontemplation, för bön eller kanske det bästa tillfället att göra en ceremoni. Passa gärna på att ta healingbehandlingar nu – eller sitt i djup meditation. Det är troligt att du hittar viktiga saker inom dig själv som kan komma upp i ljuset och transformeras. Det kan vara intensivt och beröra dina innersta känslor. Kanske kan du likt Fågel Fenix transformeras och nå ett andligt genombrott?

nymane_skorpionen.42785.124672