OPA – Peer Group

 

Jag skulle vilja påstå att man i USA har kommit längre än oss i Sverige med ansträngningarna som krävs för att ena oss astrologer.  Att stilla de heta känslor som uppstår när olika skolor och riktningar drabbar samman är naturligtvis inte en lätt sak.

Jag har hört att samma tråkiga diskussioner som i Sverige har pågått i decennier även här. Slutligen har man ändå hittat en gemensam plattform. Denna acceptans gör att stora konferenser som den jag besöker nu – UAC 2018 – ändå är möjliga att genomföra. Vi är långt ifrån där i Sverige. Mitt mål eller min dröm och vision är att vi ska kunna ha astrologiska konferenser, adekvata utbildningar och certifieringsprocesser även i vårt land. Det är därför jag har valt att jobba med OPA – organisationen för professionella astrologer.

OPA är annorlunda emot alla andra astrologiska föreningar jag har hört talas om eftersom vi inte bryr oss om vilken riktning astrologen kommer ifrån och vilken skola den tillhör. De är också väldigt måna om jämställdhet så ingen är förmer än den andra och tonen i gruppen är accepterande och inkluderande.

Det som OPA istället lägger sitt krut på det är att hjälpa den enskilde astrologen med att bli så skicklig i sitt yrke som möjligt. Man får hjälp och konstruktiv kritik på sättet man gör sina tolkningar, bemötandet av kunder, etik, affärsplan, hemsida, marknadsföring och inte minst – man får toppenbra kontakter, möjlighet att nätverka och lära känna astrologer ifrån hela världen. För den som önskar komma ut på en internationell arena rullar OPA ut röda mattan. Här finns oändligt med möjligheter.

Jag har precis spenderat fyra mycket intensiva dygn med OPA-gänget. Vi har haft hur kul som helst men också genomfört ett gediget Peer Group arbete. Det går ut på att vi i små grupper om 4-5 personer sitter jobbar stenhårt med att utveckla och bedöma varandra vilket är oerhört krävande och lärorikt samtidigt som man kommer varandra riktigt nära så där skapas vänner för livet. Jag är verkligen fulltankad av positivitet, inspirerad och mer motiverad än någonsin.