På Himlavalvet – Vecka 11

 

💫 ⭐️ Kära Astrologivänner! ⭐️💫

Wow.. det är en SUPERVECKA med en SUPERFULLMÅNE vi går emot. Vanligen befinner sig månen ca 404.729 km bort från Jorden. Vid superfullmåne är månen 40747 km närmare oss än den brukar vara och den känns så mycket större, mer närvarande och JA – den påverkar oss mer.

Superfullmåne

Astrologiskt är mars en oerhört intressant månad när universum spelar ut unika planetmöten. Vissa av dessa transiter upprepas inte igen under vår livstid. Januari bjöd ju på oförglömliga Pluto/Saturnus mötet – och det är också där i Stenbocken som den intressanta dansen mellan Mars, Jupiter och Pluto äger rum senare i månaden. Under måndagens fullmåne kommer Mars, Jupiter, Saturnus och Pluto att befinna sig i trigon till allt! Häftigt!

Störst är förstås det som utspelas mellan Mars, Jupiter och Pluto som precis börjar kännas av här. Längre fram i mars har vi den exakta Jupiter/Pluto konjunktionen att se fram emot på 24° Stenbocken. Samma dag den äger rum 22/3 skiftar även Saturnus tecken vilket förstås är stort!

PLANETSTÄLLNINGARNA..

☀️19° – 25° FISKARNA

Solen rör sig under veckan igenom sin sista dekan i Fiskarna . Det som är så superhäftigt att veckan börjar med konjunktionen mellan Solen och Neptunus. Wow! Solen möter Fiskarnas styrande planet på på hemmaplan och i denna cazimi tankar Neptunus gyllene solenergi och blir stark och vederkvickt av mötet.   Den exakta konjunktionen ägde rum på söndag men spiller över även på denna vecka. Nu blir ju Solen och Neptunus även huvudrollsinnehavare i den fantastiska superfullmånen som äger rum under måndagskvällen.   Grattis Fiskarna.

🌝  MÅNENS FÄRD

Måndagen den 9/3 kl 18.47 blir månen full på 19°37 i Jungfruns tecken. Vi kan känna oss ovanligt närvarande, ”höga” i energin, medvetna, vakna, intensiva, känslomässiga. Vissa upplever rastlöshet och kan ha svårt att somna eller är lättväckta. Det är en process som kulminerar. Som vid alla fullmånar är nu Solen mittemot Månen men denna gång är Neptunus i exakt konjunktion med Solen vilket förstås öppnar upp oss för det högsta andliga ljuset och här kan vi nå klarsyn och visioner. När dessa tre energier smälter samman öppnas de sensitiva dörrarna till vårt undermedvetna, intuitionen och våra drömmar. Fullmånen in Jungfrun 

Under tisdagkvällen träder månen in i Vågens tecken för 2 dygns vistelser där. Det är här vi kommer börja känna att fullmånen börjar klinga av. Under torsdagen mitt på dagen träder månen in i Skorpionen. Lördag kl 12:10 flyttar Månen in i Skyttens tecken och vi får ett lättsamt veckoslut.

♒️MERKURIUS DIREKT 28 – °29 46 VATTUMANNEN

Denna måndag står Merkurius stationär retrograd (stillastående)  och står och väger på precis samma fläck. Han är på vippen att slå om till direkt och påbörja återtåget. Merkurius vänder direkt under tisdagen den 10/3. Han ska nu för tredje gången gå över de grader han nyligen vandrat. Nästa vecka är han tillbaka in i Fiskarna men det kommer dröja ända fram till månadsskiftet 30/3 innan han är är ute ur skuggan och allt är tillbaka på normal igen. 

♉️ VENUS I 4° – 11° 30 OXEN

Venus trädde i torsdags förra veckan in i Oxens tecken. Härligt! Det här är hennes hem där hon förstås älskar att vara och hennes energi kommer till sin rätt och blir extra stark. Under söndag/måndag kommer Venus att befinna sig i en exakt konjunktion med galna Uranus. Wow! Det är han ge lite överraskande och spännande känsla till hela. Vem vet vad som ska hända. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften de Oxen födda. Konst, musik, skapande, det sensuella, det kreativa och pengar är andra områden som mår bra av denna position. Venus i Oxen

♑️  MARS 15° – 19°37 I STENBOCKEN

Mars har tillsammans med Pluto, Jupiter och Saturnus en roll i måndagens fullmåne som han bildar trigon till fullmånen och  översköljs av Sol/Måne/Neptuns-ljus. Härligt! Han blir kvar i tecknet till 31/3. Mars är exalterad i Stenbocken och det innebär att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. I detta jordnära tecken blir Mars grundad, metodisk och målinriktad. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin vanliga impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta och har ett syfte.  Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent. Mars i Stenbocken

♑️ JUPITER 21° – 22° I STENBOCKEN

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 28° – 29°35 I STENBOCKEN

Nu börjar vi närma oss slutet av Saturnus närvaro i Stenbocken som pågått i några år. Nu får vi se att Saturnus tagit fart och nu rör han sig stadigt framåt igenom zodiaken – mellan 1-2 grader per vecka faktiskt och det är verkligen max takt för honom. Han träder in i Vattumannen i 22/3 och blir kvar där till i juli månad när han backar in i Stenbocken igen. Framåt hösten närmar sig Saturnus Pluto igen men de kommer inte att mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik, ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 4°20 OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 18°40 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 17°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt löst upp . Genom att Saturnus snart träder in i Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 4° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 4° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 5°25 – 04°38 I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla andra aspekter är månknutarna inte planeter eller asteroider.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar historien om vår själs resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.