På Himlavalvet – vecka 26

 

Hej kära Astrovänner!

Tänk att ”riktiga sommaren” är här nu. Jag har varit uppe i Dalarna i en hel vecka förberett huset inför midsommaren och sedan tagit emot hela familjen i stugan. Det är väldigt traditionsenligt häruppe med spelmanslag, folkdräkt och stångresning. Sähls fäbodar. På självaste midsommardagen var vi på Samba Sähl som de kallar ett jättetrevligt initiativ med musik, skönsång och uppträdanden i det gröna. Utsikten över nejden är exceptionellt vacker.  Det är otroligt vackert överallt! Jag blir sådan patriot när jag reser igenom landet och får se Sverige i sommarskrud. Det är så vackert precis överallt! Nu är jag dock hemma igen och skriver på bloggen.

Jag har lite goda nyheter äntligen! Projektet med Online Astrokurserna som bara väntat att på lanseras sedan den 9/5 har det ju verkligen gått troll i. Från vår sida är allt klart sedan månader  – men vi hade hoppats kunna använda oss av en amerikansk plattform – Teachable – och USA har inte samma lagar som oss ang GDPR och detta har satt käppar i hjulet för oss all denna tid. Men nu är 9/7 det nya datumet vi ska hoppas på! Från om med den dagen kommer ni att kunna köpa kurserna och gå med i gemenskapen! Det ska bli SÅ KUL att träffa er läsare där ute i cyberspace på Webinar.

Det största som sker denna vecka är att Mars vänder retrograd. Ännu ett starkt argument för semester med andra ord! Nu har vi hela fem planeter som är retrograda. Nu är det dags för vila och rekreation gott folk!

SOLEN I KRÄFTAN –  Solen smög fint in i Kräftans tecken den 21/6 kl 12:08 och i den sekunden ägde också sommarsolståndet rum. Tänk nu är vi redan på andra sidan midsommar och i mysiga, hemtrevliga Kräftans sfär. Solen kommer under veckan att röra sig mellan 3° – 9° i Kräftan och den riktiga sommaren är nu i full gång. Jag hoppas att alla nu har möjlighet att varva ner från alla livets måsten och får tillfälle att njuta av sommaren.

MÅNENS FÄRD – När veckan börjar ca kl 07 rör sig månen in i Skytten där den blir kvar till onsdag em när hon kl 17:55 träder in i Stenbockens tecken. Här börjar energierna så sakteliga byggas upp emot en hejdundrande fullmåne – som når sin totala fylla den 28/6 kl 06:52, då på 06° 28 i Stenbockens tecken. Det här är en supermåne – det betyder att månen är mycket närmare jordytan än vanligt och därför ser så otroligt påträngande och närvarande ut än vid andra fullmånar.

MERKURIUS I KRÄFTA/LEJONET – Pigga Merkurius färdas före Solen och rör sig nu oerhört fort, 2 grader om dagen, vilket är jättesnabbt. Här kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar. Under denna vecka är rör sig Merkurius från 23° i Kräftan – vid 08:00 på fredagmorgonen skuttar Merkurius in i Lejonets tecken.

VENUS I LEJONET – I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati. Lejonet är ett hjärtetecken och när Venus är här blir vi berörda i hjärtat. Kontakter med andra människor blir viktigare än annars, att ge och ta emot ömhet och uttrycka kärlek är grejen allt nu. Nu rör hon sig mellan 13° – 20°34.

MARS RETROGRAD I VATTUMANNEN – 

Vår eldige krigare som befunnit sig i Vattumannen sedan i mitten av maj vänder nu retrograd den 26/6 kl 23:05 på 9° 13 i Vattumannen. Retrograd Mars har inte infallit i Vattumannen sedan 1971 och han kommer att backa ända fram till i den 27/8 där han vänder direkt på 28° 37 i Stenbocken. Mars är ju drivet i en människa, lusten, viljan och passionen. I Vattumannen blir han mindre driven och mer av en lagspelare. Han tänker mer på  samhället och allmänhetens mående än sitt eget behov och begär. I Vattumannen uttrycker Mars den fria moderna mannen. Det gamla och beprövade är ingenting för honom. Här är Mars en tänkande varelse som söker nya lösningar, nya regler och lagar och det bästa förhållningssättet. Under den retrograda tiden gör vi klokt i att luta oss tillbaka, vila och ta det lugnt. Vår inre krigare måste lägga ned vapnen och åka på rehab.

JUPITER RETROGRAD I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter backar retrograd igenom Skorpionen. Han är på 13° nu så det är bara en dryg vecka kvar av den långa retrograda perioden. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus backar fortfarande igenom Stenbocken och kommer att nå 05°30. Det är inte för än den 6/9 han vänder direkt igen på 2° Stenbock. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I OXEN Uranus är nu 2°01 in i Oxens tecken. Ja, allt sedan Uranus trädde in o Oxen i maj har nya rapporter om vulkanutbrott kommit – Guatemala och Hawaii är väl de senaste. Varken vulkaner eller jordbävningar är välkomna så vi får hoppas att det sker en stabilisering nu. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir stationär och vänder retrograd under måndagen och därmed sällar sig även hon till den stora skaran retrograda planeter. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto kommer att vara retrograd tre månader till. Den här veckan bearbetas den 20° i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) har nu hunnit 02° 25 i Väduren. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, blotta såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 05° 59 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet