På Himlavalvet – Vecka 40

 

✨ 🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟 ✨

Vi har en oerhört kraftfull och mäktig vecka nu som kommer att påverka oss alla, var och en på sitt sätt. Det här är kommer inte att vara den lättaste tiden att ta sig igenom – men.. icke desto mindre är tiden superviktigt och kanske avgörande på många sätt.

Det är full fokus på de kardinala tecknen nu. Under månaden kommer Solen och Månen att vara i kvadratur till Pluto, Saturnus och Jupiter och det drar ju upp minnet av den exakta konjunktionen som inledde detta ödesår.

Solen rör sig igenom Vågens tecken och på torsdagkväll blir månen full på 9° i Väduren. Oh! Det här är är förstås kraftfullt och stort. Månen blir full exakt konjunkt Kiron – vår sårade helare. Ja, det kan vara så att våra känslor, i synnerhet Kironliknande känslor som de av utanförskap, sorg, skam och smärta blir lite extra tydliga.

Om du tillhör dem som märker av processen? Tveka inte att söka hjälp. Tala om vad du känner och tillåt läkning och helande. Det är stora känslor på gång och i stunder som dessa kan du nå en vändpunkt, ett personligt mirakel kan ske.  

Retrograda Mars kommer nu att backa och för andra gången bilda kvadratur till Saturnus som är stationär och vänder direkt den 29/9. Som ni, mina trogna läsare vet vid det här laget är det i den stund en planet vänder riktning som den är som kraftfullast. Oh, det är verkligen massivt motstånd som Saturnus kommer att erbjuda Mars. Det betyder i klartext att det kan vara svårt att få sin vilja igenom. Man kan känna frustration, besvikelse eller kanske bara en generell känsla av att det är för sent, för svårt eller liknande.

☀️ SOLEN I 5° 44 – 12° 41 VÅGEN

Under den kommande månaden söker vi människor efter perfektionen i allt. Här strävar vi efter att uppnå en balanserad värld när alla kuggar ska löpa utan hack. Vågen är fredsmäklarens tecken och här finns en strävan till att alla ska må bra och leva i samklang -djur, människor och natur. Rättvisa, förhandling, överenskommelser och kompromisser är typiska Vågen inspirerade tankekonstruktioner. Hårda ord, upprörda känslor är inte alls välkommet i denna effektiva och välbalanserade miljö. Grattis på födelsedagen Vågen

🌝  MÅNENS FÄRD

Veckan börjar under en tilltagande måne i Vattumannen som under sena kvällen går in i Fiskarna för en två dagars vistelse där. Här får vi uppleva hur känslorna blir stora. Onsdagen den 1/10 kl 23:06 blir månen full på 9°08 i Vädurens tecken. Wow! Härifrån kommer det att gå undan. Vid denna fullmåne är Mars och Saturnus i kvadratur. Månen träder in i Oxen på lördagkväll och blir kvar där hela söndagen också.

♍️  MERKURIUS I 0° SKORPIONEN

Merkurius gick under söndagen in i Skorpionens vattendjup. Här kommer Merkurius kommer ingen vart med att snacka sig fram, dra vitsar och underhålla som är hans sanna natur. 

Här är det bara sanningen, själen, känslan och djupet som betyder något. Instinkt, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Merkurius i Skorpionen är sylvass, fingertoppskänslig, djup och analytisk och väldigt smart. Merkurius i Skorpionen

♋️   VENUS I  i JUNGFRUN 24°- 2° VÅGEN

Venus har nu en sista vecka att fullborda sin vandrring igenom Jungfrun och befinner sig på måndagen i trigon till Saturnus. På lördag kommer Venus att träda in i sin egen sfär, Vågen där hon förstås älskar att vara.

♈️  RETROGRADA MARS I VÄDUREN 27° – 25°

Mars har nu börjat få upp ångan igen och backar nu för andra gången in i Saturnus som möter honom i en kvadratur. De kommer att ses ytterligare en gång innan processen är över. Denna gång är extra frustrerande eftersom konjunktionen äger rum samma dag som Saturnus vänder direkt och är extra stark, kaxig och negativ. Mars backar igenom tecknet nu fram till den 14/11, 2020.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER DIREKT i 18° 56 i STENBOCKEN

Jupiter har nu börjat få tillbaka lite kraft och rör sig framåt igen efter den retrograda fasen. Det känns ju så glädjande att den kompakta tiden med hela sju retrograda planeter är till ända. Jupiter är ju den första ut på banan att vända men snart ska vi se att Saturnus kommer att följa hans exempel och vi kan andas ut lite.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

️ RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 25°

Det är med stor glädje jag skriver dessa rader. Saturnus vänder direkt 29/9 2020 kl 07:11. Nu kommer han att vara extra kraftfull ett tag eftersom han är så nära jordytan.

Det är alltid en lättnad att se just Jupiter och Saturnus vänder åt rätt håll. De påverkar så mycket att många har upplevt tiden som tröstlös och tung. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

️ URANUS  9° I OXEN RETROGRAD

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°56 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 22°29 I STENBOCKEN

Pluto i Stenbocken handlar i det stora om transformation i samhället, om förändringar i det kollektiva. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 6°56  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 6°56 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 22° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.