På Himlavalvet – Vecka 41

 

leaves-oak-red✨ 🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟 ✨

Hur upplevde ni den gånga veckans fullmåne  i Väduren 1/10? Den var mäktig må jag säga.. Kan man säga annat om denna vecka än att astrologin alltid levererar.  Ödets hjul snurrade ovanligt snabbt och själv var jag både förväntansfull och en aning uppvarvad.  Allt kändes spännande. Allt gick bra, jag sov till och med gott under  fullmånenatten.  Slutet gott – allting gott för min del i alla fall.

Måndagen 28/9  befann sig Mars kvadratur Saturnus och denna dag hölls en ceremoni i Vita husets rosenträdgård när Amy Coney Barrett utnämndes till domare i USA:s högsta domstol. Flera  av Donald Trumps närmaste medarbetare har insjuknat i covid-19 efter detta. De tros ha smittats under ceremonin som nu i efterhand ses som ett superspridarmöte. Oj, oj.. det är inte utan att man funderar på vad som ska hända världspolitiskt. 

Nu till den kommande vecka 41:

Natten till lördag gled Venus in i Jungfruns tecken till glädje för alla som har en eller flera personliga planeter eller punkter i de rörliga tecknen. Här har vi en realistisk, praktisk och sensuell Venus. Ju närmare söndagen vi kommer får vi känna av vibben från Venus trigon Uranus. Härligt! Det där är en väldigt lyckosam position som ger glädje och om vi har tur även oväntade och roliga händelser – kanske till och med i kärlek.

Merkurius högre oktav är ju Uranus och dessa två tillsammans kläcker överraskningar, kommer med nyheter, smarta tankar. Under veckan kommer Merkurius att vara opposition Uranus vilket kanske kan ses som genialt och utvecklande.

Det mest intressanta som pågår nu är den kraftfulla kvadraturen mellan retrograda Mars och stationära Pluto som vänder direkt och är ytterst nära jordytan nu under söndagen. Eftersom Pluto rör sig så sakta kommer detta att vara aktivt hela veckan. Samtidigt bör vi också ha i minnet att den ännu inte blivit full fart på Saturnus.

☀️ SOLEN i 12°22  – 18° 18 VÅGEN

Under den kommande månaden söker vi människor efter perfektionen i allt. Här strävar vi efter att uppnå en balanserad värld när alla kuggar ska löpa utan hack. Vågen är fredsmäklarens tecken och här finns en strävan till att alla ska må bra och leva i samklang -djur, människor och natur. Rättvisa, förhandling, överenskommelser och kompromisser är typiska Vågen inspirerade tankekonstruktioner. Hårda ord, upprörda känslor är inte alls välkommet i denna effektiva och välbalanserade miljö. Grattis på födelsedagen Vågen

🌝  MÅNENS FÄRD

När denna vecka startar befinner månen sig i Oxens tecken. Månen träder in i kommunikativa Tvillingarna 6/10 kl:06:05. På torsdag eftermiddag kl 17:46 träder månen in i Kräftan där hon blir kvar till två dygn. Natten till söndag 11/10 kl 02:25 går månen in i Lejonet och där blir hon kvar tills veckan är över.

♍️  MERKURIUS i 7°43 – 11°11 i SKORPIONEN

Merkurius befinner sig nu i Skorpionens tecken där han kanske inte är så bekväm. Det är ett vattentecken och här kommer Merkurius kommer ingen vart med att snacka sig fram, dra vitsar och underhålla som är hans sanna natur.

Här är det bara sanningen, själen, känslan och djupet som betyder något. Instinkt, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Merkurius i Skorpionen är sylvass, fingertoppskänslig, djup och analytisk och väldigt smart. Merkurius i Skorpionen

♋️   VENUS 2° – 9° i  JUNGFRUN

Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Men här i Jungfrun tar Venus faktiskt av sig sina rosafärgade bågar och blir kritisk. Hon vill att kärleken, partnern och även miljön ska vara perfekt. Hon tänker då inte vara gudinna och ligga på en divan med dammtussar under.. Hon vill se sin prins i en välputsad rustning och ja.. kort sagt.. hon söker efter perfektionen och är väldigt duktig på att se alla svagheter och fel. Venus i Jungfrun

♈️  RETROGRADA MARS i VÄDUREN 23° 51 – 21°59

Mars har nu börjat få upp ångan igen och backar nu för andra gången in i Pluto som möter honom i en kvadratur. De kommer att ses ytterligare en gång innan processen är över. Det här ett intensivt skeende när saker ställs på spets.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER DIREKT i 18° 39 i STENBOCKEN

Jupiter har nu börjat få tillbaka lite kraft och rör sig framåt igen efter den retrograda fasen. Det känns ju så glädjande att den kompakta tiden med hela sju retrograda planeter är till ända. Jupiter är ju den första ut på banan att vända men snart ska vi se att Saturnus kommer att följa hans exempel och vi kan andas ut lite.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS DIREKT i STENBOCKEN 25°

Det är med stor glädje jag skriver dessa rader. Saturnus vände direkt 29/9 2020 kl 07:11. Nu kommer han att vara extra kraftfull ett tag eftersom han är så nära jordytan. Det är alltid en lättnad att se just Jupiter och Saturnus vänder åt rätt håll. De påverkar så mycket att många har upplevt tiden som tröstlös och tung. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

♉️ RETROGRADA URANUS  9° I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°47 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO DIREKT i 22°29 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum.

Mars kvadratur till Pluto leder transformationen i samhället vidare, och vi kommer att se förändringar i det kollektiva.

Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 6°39  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 6°39 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 22°13 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.