På Himlavalvet, Vecka 43

Venusrose

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Vi befinner vi oss i en super spännandet tid och det kommer att bli en jätteintressant vecka. Det är ett färgsprakande skifte som väntar oss igen på stjärnhimlen och vi går in i en annan stämning när Solen skiftar tecken och träder in i Skorpionen. Personligen älskar jag att se och känna när det rörs om lite i grytan och nya teman kommer upp vilket förstås återspeglas i förnyelse och intressanta händelser här nere på jorden.

Redan ifrån måndag är Solen opposition Uranus och det betyder ju förstås att vi kan utmanas, chockas och förhoppningsvis leder det här till innovation och nya bättre lösningar. Ja, det ska gudarna veta att vi verkligen behöver i dessa tider med regeringsförvirring och miljöhot. På tisdagen sker det egentliga skiftet och Solen träder in i Skorpionen! Detta är en överraskningarnas tid.

Underbara Venus möter Solen i konjunktion den 26/10 och vid detta kärleksmöte anses vara oerhört viktigt. Här tankar Venus i sig positiv energi från Solen, här bildas själva stjärnspetsen i det gudomliga Venus pentagramet och här påbörjas processen där Venus kan påbörja processen att återfödas som morgonstjärna. Saturnus befinner sig i en harmoniskt aspekt till Venus/Sol konjunktionen vilket hjälper oss att se sanningen, utvecklas emotionellt och ger äkthet och stabilitet för våra kärleksrelationer.

Vi har en hejdundrande fullmåne i Oxen som infaller på onsdag som kommer att kännas rejält. Månen befinner sig på Uranus, mitt emot Solen förstås och retrograda Venus är även med i detta enormt kraftfulla möte. Här bildas en aspekt till Saturnus som gör att en dialog högsta harmoni med Saturnus och stå över himlen från Venus. Detta kommer att vara en kraftfull tid för medvetenhet och en kraftfull tid att frigöra oss från tvivel för att se oss själva i de mest kärleksfulla termerna.

SOLEN I SKORPIONEN – På tisdag den 23/10 kl 13:30 sker skiftet vi har väntat på. Solen träder in i Skorpionens tecken och i och med detta nya läge aktiveras Uranus. Spännande! I bästa fall leder detta oss till nya och bättre tankar, intressanta idéer och en ny start. I djuplodade Skorpionen är allt det som är ytligt ointressant. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter.

MÅNENS FÄRD – På onsdag blir månen full i Oxens tecken och denna fullmåne innehåller verkligen extra allt eftersom den förutom sin vanliga Skorpio/Oxe energi också bjuder på Venus och Uranus närvaro och en vacker stabiliserande trigon till Saturnus. Detta skeende kommer att påverka hela veckan. På fredagkväll kl 22 går månen in i Tvillingarna och blir kvar i tecknet hela helgen.

MERKURIUS I SKORPIONEN – 17° – 27° Budbäraren Merkurius hastar fram igenom zodiaken och bildar nu en fin trigon (en harmonisk vinkel) med Pluto vilket bekräftar att vi är i en tid när personlig och global utveckling och transformation kan äga rum. Tänk om det skulle vara så väl att Merkurius kunde hjälpa oss att tala med Pluto – mörkrets furste och hjälpa oss, svenska folket att få en lösning på regeringskrisen?

RETROGRADA VENUS I SKORPIONEN – 05°45 – 01° Skorpionen. Underbara Venus möter Solen i konjunktion den 26/10 och vid detta kärleksmöte anses vara oerhört viktigt. Här tankar Venus i sig positiv energi från Solen, här bildas själva stjärnspetsen i det gudomliga Venus pentagramet och här påbörjas processen där Venus kan påbörja processen att återfödas som morgonstjärna. Saturnus befinner sig i en harmoniskt aspekt till Venus/Sol konjunktionen vilket hjälper oss att se sanningen, utvecklas emotionellt och ger äkthet och stabilitet för våra kärleksrelationer.

⭐️ Venus Star Points

Venus i Skorpionen 

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 15°- 19°25  i Vattumannen obekymrad och fri från aspekter och band dundrar han fram och i det är i dessa tillstånd han kan verkligen kan vara effektiv och bringa förändring. Nu är vi äntligen ute ur skuggzonen och kan rikta blicken mot framtiden. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom de sista graderna Skorpionen och når under veckan 26°17 – 27°42.  Nu går det verkligen undan för Jupiter och processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började börjar lida mot sitt slut.  Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 4° 41 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 00°21 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13°54 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN –  Underjordens härskare rör sig sedan förra veckan Direkt på 18° 57 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla  Kiron eller (Chiron) har nu backat in i Fiskarnas tecken och når 28°39 under veckan. Det här är den sista vändan för Kiron att besöka Fiskarna och det är ett kort besök.  Han återvänder snart till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 00°41 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet