På Himlavalvet vecka 45

2_feature_1600x900_mercury

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Nu hoppas jag att ni alla som läser detta är vid gott mod. Vi är på andra sidan fullmånen i Oxen som denna gång inföll i exakt konjunktion med Uranus på allhelgona-dagen. Var det skakigt? Hoppas att ni har haft en bra helg i alla fall.  Det är inte utan att jag har varit orolig att något skulle hända.

Jag är av den åsikten att spänningen som bildas vid en fullmåne känns som starkast precis innan den är exakt full. 2 dygn före och efter räknas.

🌕 Man kan inte dra saker så långt som att säga att  den hemska jordbävningen i Turkiet🇹🇷 orsakades av fullmånen & Uranus påverkan. Jordbävningen inträffade 12.51 svensk tid – exakt fyra timmar före fullmånen kulminerade.  Men att de har är en bidragande orsak är jag helt övertygad om. Jag ska skriva en liten fördjupning om detta snarast. 

Den planet som får mest uppmärksamhet denna vecka är utan tvekan Merkurius. Han vänder direkt på tisdag men det tar tid för honom att komma upp i fart denna gång och hela veckan kommer han att befinna sig i kvadratur till Saturnus. Det kan vara viktigare än någonsin nu att väga sina ord på en guldvåg. Det är inte bara kul detta och det kan innebära att vi måste ifrågasätta vad det är vi håller på med. Särskilt mentalt.. Tillhör du dem som har ”fastnat” på vissa tankar? Visst, i viss mån har vi alla det – men de här transiten kan göra dig uppmärksam på dina hang ups.

Jupiter och Pluto kommer att mötas fram emot veckoslutet och även nästa vecka.  Det här är det sista mötet i en serie på tre som har påverkat oss alla under 2020. Vad vill du med ditt liv? Den här transiten kan hjälpar dig att finna din väg och dina mål i livet. Det här stärker viljestyrkan, att fokusera på det som verkligen är viktigt.

☀️ SOLEN 10°-18° SKORPIONEN

Solen fortsätter sin färd igenom Skorpionen där mycket handlar om sanning. Scorpio ägnar massor av tid just åt att fundera över de existensiella frågorna, om sanningen och de äkta känslorna. I jakten på att förstå dessa livets mysterier testas gränser, normer, begäret och känslorna. Resultatet kan blir intensivt, passionerat och hett. , Allt eller inget, svart/vitt tänkande och intensitet är så Scorpio. Här handlar det om djupet, om känslor, sanning och intimitet. Allt ska vara på riktigt med Skorpionen. Saker ställs på sin spets, sanningen ska fram, hemligheter ska undersökas, det dolda avtäckas och kanske dras fram i ljuset. Här blir existensiella frågor som meningen med livet viktiga.  Psykologi, sexualitet och andra djupa frågor komma upp. Förändring, transformation och helande är intressant. Även astrologi, mysterier och konspirationer. Grattis på födelsedagen Skorpionen

🌓  MÅNENS FÄRD

När veckan börjar befinner sig månen på 27° i Oxen.  Ja, nu ligger allhelgonahelgen och den extrema fullmånen med sin konjunktion till Uranus bakom oss. Hoppas att ni inte blev allt för chockade av den. Mitt på måndagen går månen in i kommunikativa Tvillingarna och här kan vi uppleva att den hypade känslan så sakteliga börjar klinga av. Onsdag den 4/11 kl 22:46 träder månen in i Kräftans tecken. Under fredagen bildar månen opposition till trion i Stenbocken och det är förstås lite känsligt, i synnerhet under fredagskvällen. Lördagen 7/11 kl 08:19 går månen in i Lejonet och blir kvar där hela helgen

♎️ MERKURIUS VÄNDER DIREKT 26° – 28° VÅGEN

Nu står vi inför de sista dagarna som Merkurius är retrograd. Han vänder direkt på tisdagkväll ca kl 18:50. Blir allt bra då? Nej, det tar en stund innan allt är på plats igen. Även om detta är stunden då planeten vänder, ligger det också till så att planeten är som allra närmast jordytan nu. I och med att Merkurius stått och vägt på den här punkten i ett tag ökar dess kraft och energin känns tydligt.

♎️  VENUS 6° – 14° i VÅGEN

Onsdag den 28/10 gled kärlekens och de sköna konsternas gudinna Venus in Vågens tecken där hon är härskare. Det här blir en välsignad och härlig månad för hon hemma där hon trivs och kan  uttrycka sig fritt och obegränsat. Underbart är kort och den 21 /11 lämnar hon Vågen till förmån för Skorpionen.

I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo.

♈️  RETROGRADA MARS  16° – 15° i VÄDUREN

Mars som har varit huvudperson i de flesta draman här på senaste backar nu tillbaka ytterligare igenom Väduren och aktiverar, tack och lov inte längre några planeter. Det blir enklare för oss. När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER i 21° – 22° i STENBOCKEN

Jupiter fått upp ångan nu och rör sig stadigt en grad i veckan framåt igen. Nu igenom att Jupiter, Saturnus och Pluto (covid-klumpen) alla har vänt direkt kommer det här låsta tillståndet som pågått att lösas upp och vi står åter igen iför nya händelser och utveckling.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS 26° STENBOCKEN

När Saturnus befinner sig i sitt eget tecken fungerar han optimalt. Här är han kraftfull, värdig och effektiv. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

Stenbocken är ett tecken som vill ha respekt och det vill Saturnus också. Han är tidens gud, ordningen, redan och han är också gränsen. Inget flams och trams med honom. Han visar oss människor vikten av att vara seriösa, jobba hårt och utvecklas genom erfarenhet. Han är ingen vän av snabba lösningar och genvägar.

♉️ RETROGRADA URANUS  8° I OXEN

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°17 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten,  konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i 22°48 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 5°33 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 5° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 20° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.