På Himlavalvet – Vecka 51

 

meteor_shower_by_channone_arif_wikimedia_commons

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Har ni kunnat ta del av meteorregnet som jag läst skulle vara synligt under veckan? Jag har då inte lyckats se någonting.

Idag – lördag har vi första kvarterets måne och min plan var att få visa er den praktfulla månen på bild. Jag var ute och smög här i går kväll i hopp om att kunna föreviga månen men det var dock för molnigt här i Kairo så jag gör ett nytt försök i natt.

Det är en supervecka vi har framför oss!  Nu har varje hinder lösts upp och nu rullar det på. Har ni också lagt märke till vilken enorm skillnad det varit energimässigt under förra veckan? Det känns som att allt det som hållits tillbaka genom retrograderna släppt och nu när universum tillåtit energin att flöda fritt så händer ALLT!

Jag hör att så många människor runt mig fått nya jobb, sagt upp sig från det gamla. Att beslut har fattats, avtal skrivits på och mycket annat. Det verkar som att 2019 kommer att erbjuda helt nya förutsättningar för många. Jätteroligt! Jag tror vi börjar känna av Jupitereffekterna nu och det gäller för oss att våga hoppas och tro att livet 2019 är vänligare, gynnsammare och bättre – men också – att vi kan påverka och förändra det vi inte gillar.

Häftigaste transiterna under veckan är förstås Merkurius möte med Jupiter som är exakt under fredagen den 21/12 opposition Månen dessutom. Senare samma fredag skiftar Solen över till Stenbocken.

Månen blir full lördagen den 22/12 kl 18:50 på 00°50 i Stenbocken. Den månen kommer att vara så praktfull!

SOLEN I SKYTTEN/STENBOCKEN – Det är sista veckan nu som Solen rör sig igenom Skytten. Sent på fredagskvällen den 21/12 kl 23:30 glider Solen över till Stenbockens tecken.  Det är en så totalt olika energi mellan dessa två tecken. Ifrån glammiga, utåtriktade, pratsamma Skytten känns energiskiftet som ett trollslag. Vips, riktas uppmärksamheten emot hemmet, traditioner och våra nära och kära. Grattis Skytten! Och grattis önskar jag även till alla gulliga Stenbockar därute.

MÅNENS FÄRD – Månen är i Väduren under måndagen och skiftar på tisdagen vid middagstid över till Oxens sfär. På torsdag kl 16.00 går månen in i Tvillingarna. Månen blir full i Kräftans tecken. Månen blir full på 00° 50 i Kräftans tecken lördagen den 22/12 kl 18:50. Solen gör en storstilad entré i Stenbocken måste jag säga.

MERKURIUS I SKYTTEN – Under veckan rör sig budbäraren från 4°-12° i Skytten. Tjoho! Merkurius retrograden är över! Eländet lättade redan förra veckan och det är nu en piggare Merkurius som rör sig framåt här i zodiaken. Vid midnatt, natten till fredag skiftar han tecken och tillbaka i Skytten kan vi känna hur en optimistisk, öppnare, kanske mer hoppfull känsla inträder. Merkurius i Skytten

VENUS I SKORPIONEN – Venus befinner sig mellan 10° – 15° i Skorpionen. Det viktigaste med Venus nu är att hon snart, snart har trasslat sig ut ur skuggan som uppstått i samband med hennes retrograd. Venus är också i sextil – i en mysig harmonisk vibb – till Saturnus vilket hjälper oss att grunda, att hitta balansen i oss själva och därmed också staka ut vägen framåt i våra relationer. Härligt! Venus i Skorpionen

MARS I FISKARNA – Mars dundrar vidare igenom Fiskarna och är nu på 20°-24° . I det mjuka, empatiska Fiskarna, som också symboliserar avslut, skiftar energierna helt och hållet. Nu kan vi göra oss av med vad vi inte längre behöver, klippa de karmiska banden, kasta de delar av 2018 som vi inte länge behöver över bord och göra oss klara för en ny fräsch start. Mars i Fiskarna

JUPITER I SKYTTEN – Det är en månad sedan Jupiter klev in i Skytten och nu befinner sig Jupiter på 8°- 10°. Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka når han 10°25 i Stenbocken. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Nu har retrograda Uranus backat tillbaka in i Väduren och befinner sig nu på 28°41. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS I FISKARNA – Neptunus, vår andliga gudinna och ledsagare är nu på 13°56 i Fiskarna. Härligt! Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 20°20 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28° under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär – nu är vi 26° 51 Kräftan. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan