Paolo Roberto

 

ru0BYC76BKi0fx79vszLpJerDsg-jpgIgår erkände Paolo Roberto, svensk krögare, entreprenör, före detta programledare och proffsboxare inför såväl polisen som media att han har köpt sex vilket skapat stora rubriker i media. Detta rabalder väckte min nyfikenhet och fick mig att för första gången titta lite närmare på honom.

Som astrolog dömer man inte, man konstaterar de faktiska förhållandena mellan planeterna och tolkar dem.

Naturligtvis har alla människor sin fria vilja och vi måste alla ta ansvar för vad vi gör med våra liv. Men det är intressant att se vilken grundförutsättning han föddes till detta liv och hur han har förvaltat sin förmåga. Vad finns för bakomliggande faktorer i horoskopet som kan förklara detta?

Jag har ingen födelsetid alls att gå på utan har med vetskap om hans liv och profession valt ut en tidpunkt och gett honom en ascendent jag tycker är rimlig utefter den information jag har om honom.

När man gör såhär står planeterna att stå i rätt läge, men månen som är de snabbaste av dem rör sig 12° under ett dygn. Det som är helt beroende av en korrekt födelsetid är ascendenten och hela hussystemet.

Jag tycker att hans liv är övertydligt och står skrivet i horoskopet. Det kan vara en förklaring, ja.. Kanske en guide i terapisituationer men.. det friar inte honom ifrån ansvaret.

Horoskopet

Paolo Roberto har Neptunus i sitt första hus vilket kan skapa en svag självbild men det kan också vara svårt för andra att se vem personen är. Han kan i värsta fall irra bort sig och pendla i måendet och vad han tycker om sig själv. Sämst eller bäst?

Han är född med Merkurius och Sol i Vattumannen och i det tredje huset vilket skapar en social lätthet. Hans goda förmåga att kommunicera till slut blir hans levebröd som programledare exempelvis, säljare och entreprenör.

🌕 Paulo är född under en fullmåne vilket i sig kan vara stressfyllt som hans vilja och hans känslor strävar åt olika håll. Det kan också handlar om att hans föräldrar hade väldigt olika värderingar och representerade två läger. Det är vanligt att människor som är födda under en fullmåne i Lejonet söker en synlig roll i livet. Att månen faller i 9:e huset ger en äventyrlig och nyfiken krydda till det hela.

MC och 10:e huset & nodernas inverkan

Om vi ponerar att det stämmer att hans MC ligger i Jungfrun så finner vi hela fyra viktiga positioner i hans karriärhus. Pluto, södra noden, Uranus och Jupiter i det 10:e huset vilket förstås är oerhört kraftfullt. Den här mannen vill verkligen uppnå någonting, ta sin plats i samhället och finna sin roll. Pluto som vill transformera och kan jobba som ett djur för att få saker som han vill ha dem.

♅ Paolo har Jupiter-Uranus-Södra Noden tillsammans också i 10:e vilket är oerhört signifikant. Jupiter med Uranus indikerar att han är rastlös och ogillar begränsningar. Han söker ständigt skapa förändringar.  De båda på södra noden skapar en hetsig, energisk person som kräver en lämplig kanal för att styra sin inre aggression.

Södra Noden bär minnet ifrån tidigare liv och är vår svaga punkt.  I Paolos fall finner vi en själ som burit ett enormt ansvar för sin familj, i liv efter liv har han sökt rättvisa och balans. Djup i hans psyke sitter  familjens förväntningar på honom. Från första stund har han sett det som sin plikt att kliva fram och vara mannen i familjen.  Norra Noden i Väduren, dit själen strävar i det här livet finns krigaren. Han tänker ta saken i egna händer och själv styra sitt liv. Här finner vi en fighter och den här Marsenergin återkommer som ett superstarkt tema i horoskopet.

Hans IC ligger i Fiskarna och på den punkten finner vi programmeringar från barndomen. Paolo har romantiska drömmar om den perfekta relationen och  villkorslös kärlek. I 4:e huset (hemmet) har han Venus och Norra Noden i konjunktion.  Hans kvinna ska förutom att hon ska vara tillåtande och ge gränslös kärlek  också vara en superstark amazon. Han vill ha en en stark, fri, tuff kvinna som samtidigt också ska uppfylla den traditionella kvinnorollen som hustru och moder.

Men.. som han hans Venus är kopplad dels till noderna men även till alla planeter i 10:e huset – blir det komplext och kanske omöjligt att få ihop. Hans kvinnobild Venus  opposition Pluto talar om behovet av stark passion, Uranus-Venus kan vara lite kinky och rastlös samt  Jupiters närvaro som förstås förstorar allt detta samt att Jupiter opposition Venus berättar att han älskar tjejer. Tidigare i texten nämndes ju att Paolos Norra Nod skapar en fighter.

Skorpionen

Mitt antagande att han har sin ascendenten i Skorpionen bygger på att hans personliga historia som kung i Kungsan, boxare och allt annat han gjort sig känd för. Mars i Skorpionen är ansedd som en lite ”farligare”, hetare och vildare Mars än de flesta. Den är intensiv, målinriktad och viljestark som den är i det tecken den är klassisk styrare.  Den visar motorn, driven och sexualiteten och just i Skorpionen är Mars lite överhettad, för att inte säga ökänd. Han Mars är dessutom kvadratur hans Sol.

Att ha Mars just på sin ascendent eller sin IC kan vara ett signum för en krigare.

Paolo Roberto