Pluto

 

Pluto

Välkommen in i Hades hamnar, ner underjorden där den obehagliga kontrollfreaken Pluto sköter ruljansen. I den grekiska mytologin kallades Pluto för Hades. Själv brukar jag kalla honom för zodiakens psykopat.

Han kan vara en manipulativ och farlig kraft som om man inte passar sig kan han skoningslöst störta en människa i fördärvet. I den vediska läran är detta guden Shiva och det eviga kretsloppet när människor föds, växer upp, bygger samhällen, dör – för att sedan återfödas igen. Det är början och slutet på allt.

Pluto representerar alla underliggande strömningar och allt som rör sig ”under ytan”. Pluto skapar underströmmar, de undermedvetna krafter som påverkar oss på alla nivåer – psykologiskt, politiskt, han rör makthavare, kapitalet, banker och finans. Negativt står Pluto för manipulation, maktmissbruk, mörka krafter som opererar i det kollektiva undermedvetna.

Pluto representerar också de processer som leder till total förändring. Det är död och återfödelse, transformation och evolution som gäller. Så vare sig vi vill eller inte leder han oss till förändring.

Den punkt där Pluto befinner sig i födelsehoroskopet är det område vår själ söker transformation eller förvandling.

Det tar hela 248 år för Pluto att ett varv runt zodiaken och gå igenom alla 12 tecken. Eftersom han rör sig så väldigt sakta stannar han från 14 till 30 år i vart tecken.