Råttans År 2020 & Nymånen i Vattumannen

svartratta-24x_rat7 (1)

Råttans år Element – Metall

24/1, 2020  – 11/2, 2021

Det kinesiska nyåret kan starta lite när som helst kan många tycka men det börjar alltid under det nya årets första nymåne. Ni kommer att läsa lite överallt att det i år är den 25/1. Men ska vi vara riktigt petiga så är infaller nymånen den 24/1 kl 22:42 svensk tid. Detta är Metallråttans år.

Det är vart 12:e år som det är råttår. Så dem som är födda 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 och  2020 är födda under råttans flagg.

Råttor är smarta, kvicktänkta, vetgiriga och nyfikna till sin natur vill undersöka och testa allt. De är mångsidiga och har många intressens vilket för dem ut på resor och äventyr. De är envisa, uthålliga, aktiva och väldigt läraktiga. De är kreativa, arbetsamma och mycket sällskapliga. De är också charmiga och utåtriktade.

Riktiga partydjur är de också och älskar fest och stora tillställningar. De anses vara smarta och lyckas oftast mycket bra med vad de engagerar sig i. De är duktiga att anpassa sig till nya förhållanden och kan se som riktiga överlevare.

De söker efter stabilitet och trygghet och pengar och är ofta affärsmänniskor.  De kan ta stora risker och gå mycket långt för bli välbärgade och framgångsrika i sin karriär men är alltid generösa mot familjen.

Sidor som funkar minde bra kan vara hur de hävdar sig. De är ofta underskattade av andra och de behöver jobba både med självkänslan och självförtroendet. På ytan verkar råttan oftast lugna och kontrollerad men deras ibland osäkra och aggressiva karaktär kan ställa till med stora problem. Deras hastiga beslut leder ofta till komplikationer i affärer och kärlek.