Nymånen i Vattumannen

 

magic_moon_cat_by_wolfsecho-d47g0o1

Sent på fredagkväll den 24/1, kl 22:42 blir månen ny på 4° 22 i Vattumannens tecken! Då möts de båda ljusbärarna Solen och Månen i en gudomlig omfamning. Härligt!

Det här är en uttalat positiv nymåne, den första betydelsefulla händelse som ägt rum sedan den massiva Saturnus/Pluto mötet. Phu! Denna nymåne kan ses som en förlösning ur den tunga energin som vänder stämningen helt.

Det är en grymt igångsättande period som tar vid. Nya tankar och initiativ och det riktigt sprakar om nymånen eftersom den också kommer att ske i kvadratur med Uranus, Vattumannens styrande planet. Den här lite rebelliska och innovativa energin ser till att vi inte bara blir låsta vid det gamla och hur det alltid varit. Det här är lösningarna och nystartens tid.  Det är underbart med denna luftiga känsla som kommer med lösningar och ny aktivitet.

astro_w2gw_nymane_vattumannen.46824.20636

Alla nya månar är början på en ny cykel. Den som inte bara läser bloggar utan även kollar på himlen kommer inte att se den nya månens ljus på en gång. Det är först två dagar senares som månljuset bryter igenom på riktigt.

För att få en personlig förståelse för vilken roll Nymånen kommer att spela i ditt liv kan du kolla var nymånen faller i ditt personliga horoskop dvs 4° i Vattumannen. Om du hittar i vilket hus den faller får du en fingervisning om vilket område i ditt liv som behöver en make over.

Nymånen i de olika husen

Nymåneritual

Det är ett bra tillfälle att: Önska sig något, att fatta beslut, sätta upp nya mål, visa sina avsikter, ta tag i saker, göra magi.

Samtidigt som månen blir ny infaller det kinesiska nyåret! Det är Råttans år som inträder nu. Inte vilken råtta som helst heller – för det är Metallråttans år. Men självklart kommer alla råttor att kunna tillgodogöra sig av turen som detta kommer att skänka.

web_option2