Saturnus vänder retrograd

 

Saturn_cosmos_galaxy_stars_light_59642_1280x720Måndag 11/5, kl 06:10 ca vänder Saturnus retrograd.

Den annars så illa sedda och ovälkomna planeten Saturnus har lyckats ådra sig stjärnstatus 2020 eftersom han är en av huvudrolls innehavarna i skeendena.

Vem är han?

Han är vår stränge fader, vår läromästare som påminner om orsakt och verkan och kallas därför för The Lord of Karma. Han kommer till oss alla och är rättvis, skoningslös och stenhård. Saturnus står för ordning, reda, struktur, lagen. Han älskar restriktioner, det återhållna. Han vill påminna oss om tiden – för han är Tidens Gud – Kronos hette han i det gamla Grekland. Tick, tack.. din tid är utmätt.

Vad händer?

Hans göranden är ytterst viktiga att iaktta nu som han fortfarande är länkad till Pluto. Under hela september anses de två mötas i konjunktion igen, trots att de befinner sig 3° isär. Det här är det sista mötet mellan Saturnus och Pluto och härifrån blir det sakta men säkert bättre för oss människor och livet kan successivt börja återgå till det normala igen, men.. Det är först när vi är i januari 2021 vi kan blicka tillbaka och riktigt förstå vad det här Saturnus/Pluto mötet verkligen innebar för skeendena här på jorden.

  • Saturnus vänder retrograd 11/5 kl 06:10 01°57 i Vattumannen.
  • Saturnus vänder direkt 29/9 kl 07:10 på den 25°20 i Stenbocken.
  • 15/12 möts Jupiter och Saturnus i vad som kallas ”The Great Conjunktion” på 29° i Stenbocken. Tillsammans går de sedan in i Vattumannen. 4/1 2021 är Saturnus tillbaka där där retrograden började.

 

Vad kan vi förvänta oss av retrograden?

Under de kommande 4,5 retrograda månaderna bromsas händelseförloppet in, vi får möjlighet att tänka om, göra om, göra rätt och kanske till och lyckas med att förbättra saker också. Detta är en tid för kontemplation och eftertanke.

(Jag väljer att se alla retrograder som tider när ”filmen” spelas upp igen men att jag denna gång har tillgång till redigeringsverktyg.)

Som Saturnus är förknippad med karma kan personer, livsteman, livsläxor eller händelser ur ditt förflutna återkomma.  Kanske erbjuds du möjlighet att hela en händelse som gick fel och rätta till allt. Det kanske inte låter som det upplägg vi drömmer om inför sommaren men.. För att se detta ur den positiva vinkel som jag gillar bäst:  Saturnus närvaro är till för att ge oss utveckling och insikter. No pain – no gain sägs det ju.