Venus vilda äventyr i Tvillingarna

virgin-in-the-green-flower-cottage-garden-nigella-damascena

Venus Out of Bounds

Jag är så nyfiken på hur ni Tvillingar har upplevt er tid med Venus i ert stjärntecken. Gudinnan gled in i tecknet 4/4 och vanligen så brukar det ju vara bästa tiden på året, när alla sorters sötma, kärlek, uppvaktning, tur och mys kommer till en människan. Men.. det har varit förvånansvärt få Venusrapporter som inkommit så jag undrar förstås om om hon inte kommer till sin rätt? Tvillingar.. Skriv och berätta!

Vår älskade gudinna Venus syns just nu på himlen som Aftonstjärna. Hon har stått ovanligt högt på himlen, varit i sin maximala elongation  där hon lyser som allra starkast. Underbart vacker och synlig för alla. Dessutom har hon också varit det som på engelska kallas ”out of bounds” under en lång tid. (Det här är verkligen överkursastrologi). Om man tittar på planeternas deklinationer kan man se att har varit utanför det normala. 23° 27 nordligt eller sydligt är gränsen, så träder hon högre än det anses hon gått över gränsen ”out of bounds”. Venus har denna vår stigit så högt på himlen att hon varit långt utanför sin normala ”deklination”.  I det läget upphör hon att uppföra sig som förväntat. Hon kan uppträda oväntat, gränslöst och oberäkneligt. 

Så.. Jag vill förstås gärna höra hur ni har upplevt den här tiden. Har ni märkt avvikelser? Out of bounds kan Venus vassa kanter komma fram och det jag är ute efter är konstiga händelser gällande pengar, kärlek, personliga värderingar? Har ni lagt märke till att ni själva eller andra människor agerat oväntat, förvånande, ilsket eller irrationellt?

Venus Vänder retrograd 13/5 kl 08:40 på 21°50 i Tvillingarna.

Vad jag ville ha sagt till er Tvillingar är att ni inte ska misströsta med Venus. Under den retrograda fasen kommer det som gått snett kunna tas omhand och förhoppningsvis repareras. Det blir en djupdykning i känslor och många gånger en vandring längst minnenas allé. Gudinna släpper inte greppet om er förrän i augusti.