Saturnus

 

SaturnusSaturnus

Saturnus är den stränge fadern, han är Kronos – tidens gud – även kallad Liemannen eller den kosmiske läraren. Han är också ”The Lord of Karma” för att nämna några. Trots att han har så många namn brukar han varken ses som ett kärt barn eller en välkommen gäst i horoskopet.

Stränga fadern Saturnus är en automatisk nejsägare. Han är kontrollen, strukturen, ordningen, väggen, avskildheten och tiden. Han är uthålligheten, ordningen, visdomen och erbjuder en förståelse för de äldre, för erfarenhet och för makt som har ett högre syfte och är grundad i sanning.

Ingenting blir någonsin lätt eller enkelt med Saturnus – inte på en gång i alla fall. Han är zodiakens tuffaste uppdragsgivare som med ett stadigt grepp om piskan ser till att vi kommer i tid våra arbeten och arbetar hårt. Han lär oss ansvar, disciplin, moral, höga ideal och gränssättning.

Han är läromästaren som utdelar de lektioner vi behöver för att kunna växa som människor och faktiskt bli bättre individer. Bra med Saturnus är att vi mognar, utvecklas enormt och får ovärderliga lärdomar. Han utmanar oss att göra vårt allra bästa. På andra sidan Saturnus kommer du att vara en så fulländad person som du kan bli.

Saturnus som ju står får åtstramning, han strävar efter effektivitet och enkelhet och därför blir saker både enklare och svårare när Saturnus har ett finger med i spelet. Saturnus ser till att vi får se verkligheten och sanningen i närbild. Vi kanske måste minska utgifter, säga adjö till människor, vanor och beteenden vi inte längre behöver i våra liv.

Det tar 29,4 år för Saturnus att gå ett varv runt zodiaken.

Han stannar cirka 2,5 år i vart stjärntecken