Uranus

 

Uranus

Detta är himlens Gud och han upptäcktes relativt sent (år 1781) – och han kom att bli utsedd till härskare av Vattumannens stjärntecken. Att han upptäcktes under upplysningstiden gör att han sammankopplas med den nya tidens tänkande, framtiden och innovationer och allt som för mänskligheten framåt.

Frihet, jämlikhet, broderskap – är nyckelord för Uranus. Han står också för upplysning, utveckling, objektivitet och påhittighet.

Om han har en framträdande roll i födelsehoroskopet skapas en väldigt smart, objektiv, kanske matematisk eller tekniskt begåvad person som utan att blanda in sina egna känslor, kan distansera sig och likt en vetenskapsman kan analysera och iaktta människorna, skeendena på jorden och förstå de politiska händelserna.

Det tar Uranus 84 år att gå runt zodiaken. Han stannar 7 år i vart stjärntecken och därför kommer hans position att vara samma för alla människor som är födda i under en sjuårsperiod. Därför kallas han för en generationsplanet och visar den gemensamhet som din generation står för.