Sommarsolståndsceremoni i Hillbo

 

Över Hillern, Hillbo, Ludvika

2020 var det första året under min levnad som det inte blev någon stångresning i min fäbod i Dalarna. Ja, jag behöver väl inte nämna att det  berodde på coronaepidemin. Vad är en midsommar utan midsommarstång, spelmanslag, folkdräkter? Det kändes verkligen dystert och trist utan allt det traditionella som vi alla  älskar.

Desto gladare blev jag då när mysiga Gunilla Gartzy, Borlänges skönsjungande näktergal och stjärna bjöd med mig på sommarsolståndsceremoni. Det här var ett riktigt spännande äventyr för mig som fick komma ut i skogen och uppleva magi på hög nivå.

Det var Gunilla Gartzy och Lena Lindblom som stod för detta fantastiska initiativ. Gunilla är förutom sångerska även mycket duktig inom det andliga, är seende, spår i tarot mm. Lena Lindblom är kvinnan bakom Hillbo Hälsan, och finns i Hillbo utanför Ludvika och är mycket uppskattad healer, kroppsterapeut och medium.

Det här var en mycket speciell dag eftersom det inföll en nymåne och eklips på 0° i Kräftan, precis samtidigt som sommarsolståndet. Allt detta ägde ju rum opposition Pluto, Saturnus och Jupiters möte i Stenbocken.

Den magiska cirkeln

Vid en nymåne möts ju Solen och Månen och naturligtvis var det kraften från Fader Sol, Mångudinnan och magin i förmörkelsen som användes. Det blev en kraftfull ceremoni för Moder Jord och för oss själva, alla vi som var närvarande för vårt helande och välbefinnande. Vi släppte smärtan i det förflutna, trummade, sjöng, bad, kanaliserade och fokuserade på på här och nu och för tilliten till framtiden.

Styrkan i att sitta i cirkeln alla tillsammans blev enorm. Vi var alla ett när vi tillkallade de fyra elementens krafter och där vid sjön – men vid en lägereld, mitt i skogen kom energierna till oss helt naturligt. Elden, vattnet, luften och jorden var ju där med oss. Det var mäktigt och ett minne för livet.

Gunilla & Lena
Margareta vid Hillbo

104747698_10158603425356907_2073272088007516172_o