Teknikchocken!

 

hqdefault (2)

Time Cycles, Io Edition for Mac meddelade sina kunder världen över att bolaget stänger den 1/9 – oåterkalleligt och för alltid. Bang! De släppte bomben bara några timmar innan de stängde för gott.

Det där mailet vände upp och ner på min värld. Jag läste mailet lite sådär i förbifarten först, men var tvungen att sätta mig och läsa det om och om igen för att jag skulle kunna ta in vidden av dessa nyheter! Svindlande!

Det blev plötsligen lite mer förståeligt hur det kom sig att de för inte allt för länge sedan hade ett jätteförmånligt erbjudande på flera olika programmoduler. Jag köpte upp mig på allt eftersom jag ville vara komplett. Taskigt Dennis!

Det känns rätt surt att inse att inget av det där kommer att fungera längre om jag uppdaterar min Mac till den kommande versionen Catalina. Snyft!

Vad händer med mina datorer och mitt program nu? Jag har blivit beroende av att blixtsnabbt kunna knappa in horoskop. Hur ska jag jobba på stora tillställningar när snabbhet är A-O?

Jag kan inte låta bli att undra om slutdatumet 1/9 var satt med flit för att skapa mesta möjliga effekt? Tänker förstås på den exakta trigonen mellan Uranus och Merkurius. En teknikchock av Guds nåde må jag säga.  Mars konjunkt Solen uttrycker ju också det våldsamma känslor som uppstod hos mig. Knäppt nog blev jag tårögd där en stund också.

Dennis har gjort slut! Jag känner mig sviken och faktiskt också dumpad. Jag uppskattade verkligen att hans guidning, goda råd och expertis från andra sidan atlanten. Återigen en påminnelse om att jag borde ha sagt till honom hur bra jag tycker att han är innan han fattade det här beslutet. Att göra det nu är som att kasta in jästen efteråt.

De goda nyheterna är dock att alla Time Cycles kunder, mot den facila summan av 99 dollar överförs till Esoteric Technologies och deras nya Astro Gold for Mac. Vi kan behålla alla kundfiler och allt. Avancerat!

Människorna bakom Esoteric Technology  är samma programmerare som utvecklat Solar Fire. Det låter tryggt faktiskt ändå att det finns eb plan och en lösning för tidigare kunder. Jag kommer köra på med Astro Gold for Mac till vintern när det är dags att uppdatera igen. Jag har börjat accepter den tanken nu.