Uranus i Väduren – Sju oförglömliga år..

 

Uranus-in-aries

⭐️ Personligt vittnesmål:

Uranus i Väduren – Sju oförglömliga år..

 Planeten Uranus står för revolution, förändring och transformation och eftersom han är en av de yttre planeterna så påverkar han de stora massorna, den demokratiska utvecklingen, yttrandefriheten, folket, politiken, och utvecklingen på jorden. Uranus styr Vattumannens tecken och står förstås för humanitära ideal, globala förbättringar.

Men samtidigt som de stora skeendena är igång och förändrar villkoren på jorden för hela mänskligheten så händer det saker också på individnivå också. Jag och min man är bägge Vädurar och vi  avslutar nu denna extremt utvecklande och stundom chockerande resa. Jag berättar detta eftersom händelserna är så övertydliga och skolboksaktiga och kanske de kan ge er Oxar en hint om vad som väntar er.

Det tar 84 år för Uranus att gå ett varv runt zodiaken vilket gör att han tillbringar ungefär 7 år i vart stjärntecken. Efter sju år i Väduren träder han nu slutgiltigt in i Oxens tecken onsdagen 6 mars ca kl 10.00. (Han hade en kortvarig visit i Oxen 15 maj, vände retrograd 8 augusti och gled slutligen tillbaka in i Väduren 6 november 2018).

⭐️ My story

Hösten 2010 hade jag precis sålt Isis Kammare på Drottninggatan och flyttat verksamheten till Gamla Stan istället.

Både jag och min man är Vädurar och naturligtvis räknade vi med att Uranus skulle bidra med stora förändringar. Vi välkomnade dem och var beredda och sugna på äventyr. Det var en helt ny livsstil som lockade och vi var redo att släppa greppet om Sverige och livet här.

Vid denna tid hade vi välutvecklade planer på att öppna en affärsverksamhet med huvudsäte i Kairo och var redan i färd med att söka efter en lämplig butikslokal i Kairo när ödet hann före oss och som i ett trollslag ändrades förutsättningarna helt och drömmen omöjliggjordes.

🌍 Uranus in action

17/12, 2010 tände en ung tunisisk grönsakshandlare, Mohammed Bouazizi, eld på sig själv i protest emot att han blivit förnedrad och misshandlad av en stadsanställd person som ”roat sig” på hans bekostnad, konfiskerat hans varor och förolämpat honom.

Självmordet var en regimkritisk protest, han uttryckte med denna handling sin djupaste förtvivlan och hopplöshet.  De dramatiska bilderna spreds snabbt som en löpeld över arabstaterna och detta blev gnistan som ledde fram till ett rasande uppror hos folket. Ilskan spreds från land till land och ”den arabiska våren” var ett faktum. Människor som stilla tigande accepterat många årtionden av förtryck, och omänskliga förhållanden revolterade nu och i vissa länder bröt ett regelrätt krig ut. Den ena diktatorn efter den andra blev avsatt. Folket krävde rättvisa, demokrati och bättre levnadsvillkor och drömde om ett nytt och bättre samhälle.

Mobiltelefonerna kom att spela en central roll i utvecklingen eftersom detta var första gången i världshistorien som gräsrotsmänniskorna kunde ingripa, ta saken i egna händer och påverka opinionen och händelsernas gång.

Ja, väldigt Uranus med andra ord. Det var den nya teknologin som satte bollen i rullning och med den oväntade händelseutvecklingen följde chock på chock som skakade hela världen och för Syriens del är det inte över än. 12/3 gick Uranus in 0° i Väduren och världen skulle aldrig mer bli sig lik.

⭐️ My story

Det tog tid att verkligen förstå konsekvenserna av revolutionen i Egypten. Den smärtsamma insikten om att vi gjort felaktiga satsningar, förlorat tid, drömmar och kapital tog naturligtvis hårt på oss båda. Vi hade åkt på ekonomiskt stryk och visst fanns där besvikelse, tårar och chock med i bilden. Vi var helt enkelt tvungna att skapa en ny ekonomisk verklighet för oss. Resa oss ur askan och hitta en ny hållbar väg.

Isis Kammare i Gamla Stan fanns ju som tur var kvar och jag träffade mina kära kunder som vanligt så livet rullade på trots detta.

Föga anade jag den vårdag 2011 när jag registrerade Isis Kammares Facebook sida den betydelse sociala media skulle få i mitt liv. Att det skedde precis samtidigt som Uranus trädde in i Väduren var faktiskt en slump som jag kan fnissa åt i efterhand. Finns det några slumpar?

⭐️ Den motvilliga bloggaren

Jag hade skrivit horoskop många damtidningar igenom åren Cosmopolitan och Amelia för att nämna några så när jag blev erbjuden jobbet som Damernas Världs astrobloggare var själva skrivandet inte något nytt för mig – men jag var helt främmande inför att blogga. Jag hade aldrig gjort det, visste absolut ingenting om det och inte nog med det.. Jag var helt emot det! Jag läste inga bloggar och hade därför ingen som helst positiv förebild inom bloggvärlden. Det lilla jag visste fördömde jag och ansåg att det var självutlämnande, pinsamt och vulgärt.

Uranus var stenhård mot mig där. Följ med i utvecklingen, förnya dig, välkomna framtiden och den nya trenden var budskapet. Jag kände nog att jag stod inför att blogga eller dö..

När jag skrev kontraktet med Damernas Värld våren 2014 och Astrobloggen föddes stod Uranus konjunkt min Venus i Väduren och den Södra Noden var konjunkt min natala Sol. Riktigt spännande transiter med andra ord.

Men redan efter de första trevande inläggen insåg jag att bloggen var fantastisk! Det var som att ringa ut i universum och varenda cell i mig gick igång. Det blev som en förälskelse för mig.  Jag gjorde alltså en total helomvändning i mina åsikter och verklighetsuppfattning. Det har varit en så rolig resa och jag tror minsann att jag blivit en helt ny människa på kuppen. Kan man tänka sig att mitt socialt skygga väsen genomgått en så total transformation att jag numera har både Instagram, YouTube, Astrobloggen, Astrologiska Onlinekursen och dessutom skapat Astrokalendern.

Bonniers har förstås funnits där hjälpt mig massor med support, idéer och tankar om utveckling.

2017 var Uranus konjunkt min Sol på 28° Vädur för första gången och detta år blev jag både Influencer och OPA:s svenska satellit. Ingen var med förvånad än jag över dessa nya epitet. Uranus slog till igen!

Organisationen för Professionell Astrologi – OPA är en underbar sammanslutning bestående av astrologer och astrologistuderande världen över som alla strävar efter att höja sina egna kunskaper och främja astrologins utveckling globalt.

+ Positivt med Uranus

Uranus processer har i mitt fall inte valfria. Hans närvaro har definitivt inneburit livets högskola för mig och jag har utvecklats och lärt nytt. Jag inser i efterhand att dessa lärdomar inneburit frigörelse.  Uranus har vidgat min värld, uppdaterat mina kunskaper och presenterat ett helt nytt nätverk och en ny livsstil till mig. På så sätt har detta utgjort den mest intressanta tiden under min levnad.

– Negativt med Uranus

Dessa år har inneburit en oerhörd kamp för mig. Jag har genomlevt sorg, smärta och chock på alla nivåer man kan tänka sig och behövt hantera riktigt tuffa situationer. Två nära anhöriga och en bästa väninna dog. Andra anhöriga har varit väldigt nära att dö av olyckor eller sjukdom.