På Himlavalvet – Vecka 10

Det är så kul med den här nya videosatsningen! Så kul att jag fick 66 nya  prenumeranter efter förra veckans video! 🙏🏻❤️ Tack för att ni finns där och lyssnar!  Jag blir så glad över feedback och deltagande så skriv gärna och berätta vad du tycker, känner och har varit med om. Vad som händer i ditt liv mm.

Välkommen att lyssna på videoklippet här ovan – där berättar jag mer om hur planeterna speglar oss denna vecka.  Vill du också prenumerera kan du klicka på länken här (röda texten) så kommer du direkt till min YouTubekanal.

Astrologiskt är detta en STOR vecka. Det är tre betydelsefulla astrologiska händelser som äger rum nu.

Merkurius retrograd – börjar på tisdag.

Nymånen i Fiskarna – på onsdag.

Uranus inträde i Oxens tecken – börjar på onsdag.

☀️ SOLEN I FISKARNA

Nu är vi inne på Solens tredje vecka i Fiskarna och den rör sig mellan 13° – 20° i Fiskarna. Det här är verkligen en speciell tid eftersom Solen blir finstämd och harmonisk här. Att hon på onsdag/torsdag möter upp med Fiskarnas styrare Neptunus blir härligt, inkännande, intuitivt och andligt öppet. Dessutom infaller en nymåne på onsdagskväll vid kl 17:05 på 15° i Fiskarna. Tänk bara att energin från denna underbara trio, Solen, Månen och Neptunus kommer att möts upp, de utbyter kraft med varandra och glider sedan isär – vederkvickta, inspirerade och nytankade. Grattis Fiskarna. 

🌙 MÅNENS FÄRD

Under måndagen är månen i Vattumannens tecken. Vi går nu emot Fiskarnas personliga nyår – nämligen nymånen i Fiskarna. Just i år blir det riktigt speciellt eftersom nymånen infaller i en exakt konjunktion med fiskarnas styrande planet Neptunus och detta möte mellan Sol och Måne äger rum den 6/3, kl 17:05 på 15° i Fiskarnas tecken. På fredag, lördag befinner sig månen i Vädurens tecken.

♓️ MERKURIUS i FISKARNA

Merkurius har saktat in och förbereder sig nu för vändpunkten som äger rum under tisdagskvällen kl 19:19 i Sverige slår det om. Då befinner sig Merkurius på 29° 39 i Fiskarna och här är processen igång. Merkurius kommer nu att backa tillbaka hela vägen som han har färdats men när han kommer till 16° i Fiskarna tar det stopp och det sker den 26/3 och där vänder han direkt och går sedan framåt igen. Merkurius i Fiskarna

️ VENUS I VATTUMANNEN. 

Fredagen den 1/3 kl 18:00 skiftar Venus över till Vattumannens sfär där hon blir kvar i en månad. Det är en friare och mer individualistisk version av Venus som kommer fram här. Hon bryr sig inte så mycket om vad andra tycker utan gör sin grej här. Det är en märklig position för kärlekens gudinna att befinna sig i ett fast, lufttecken och hennes passionerade natur tonas ned och hon får framstå som en intellektuellt högstående varelse med djuplodad kunskap och smarta kommentarer.
Det här är en tid då tankar och ideologier smids och planläggs. Vi människor gör upp scheman och handlingsplaner. Nu gillar vi att bli hörda, respekterade för våra åsikter.

♉️ MARS I OXEN

Under denna vecka kommer Mars att röra sig mellan 11° -16° i Oxen. I detta fasta jordtecken anses Mars klassiskt vara i en försvagad position (eng. detriment) där han inte alls kommer till sin rätt. Krigaren Mars ses som mer passiv här eftersom han är lugnare och mer genomtänkt i sitt agerande. Bristen på snabbhet kompenseras ändå genom den uthållighet, envishet och outtröttliga styrka som Mars i Oxen har. Han är stabil och kan hålla fast vid sina beslut till dess han får sin vilja igenom. Mars i Oxen

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Det är tre månader sedan Jupiter klev in i Skytten och nu finner vi Lyckobringaren på 22°-23° i Skytten. Under de kommande 10 månaderna bidrar Jupiter till utveckling och positivt tänkande. När Jupiter är hemma i sitt eget tecken når energin fullt genomslag och detta leder till stora och underbara ting. Världen är på väg att välsignas med tro på att vi kan förändra saker, att vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Han rör sig riktigt sakta nu – och bearbetar aven denna vecka den 18° i tecknet. Saturnus i Stenbocken

♈️ URANUS I OXEN

På onsdag går Uranus in i Oxen där han blir kvar i hela sju års tid – så det här är verkligen ett jättestort skifte vi står inför. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga gudinna och ledsagare når nu den 16° i Fiskarna. Hon kommer underbart nog att få vara huvudrollsinnehavare i månadens nymåne där Neptunus också ingår! Härligt! Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 22°  i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi.

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 ca kl 11.00 äger det historiska skiftet rum och Chiron träder in i Väduren – 2027. Nu befinner han sig 00°46 – 1° i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka dig.  Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa.

Nu gäller det att jobba med självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer.

Kiron eller Chiron (ordet kan stavas lite olika, ursprungligen kommer ordet från det grekiska ordet för hand – χέρι).  Kiron i Väduren

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär.  Noden är nu ca 25° i Kräftan/Stenbocken. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan