Vad ger nymånen/förmörkelsen dig?

Jag är medveten om att det kan vara svårt att lära sig hur man ser var nymånen faller i sitt eget horoskop. Jag är den första att hålla med om att det är jätteroligt att veta vad som händer i det personliga horoskopet och jag vill att alla ska kunna.

Var gång jag publicerar ett inlägg om nymånen som symboliserar nystart eller fullmånen som visar klimax av en process får jag massor av brev från folk som inte hänger med. Jag ska därför försöka mig på att förklara hur ni själva kan läsa av era horoskop!

⭐️ För den som inte alls vet hur man ska göra..

Om du inte har någon aning alls om ditt horoskop så finns det olika gratis hemsidor som kan hjälpa dig att ställa ditt horoskop. Den som jag har använt här är den absolut bästa. www.astro.com.  Gratis och helt fantastisk sida.

Du måste fylla i ÅÅ-MM-DD, tidpunkt och födelseplats. Slutresultatet är ett färdigt horoskop som visar vem du är. Det är himla häftigt att ha det – för det är bara du i hela världen som har just det horoskopet.

astro_w2gw_104_foersoeksperson_latsas.33856.8991

Om vi börjar där kl 9 i horoskopscirkeln – dvs längst till vänster. Kolla på den yttersta  breda vita ringen. Den här cirkeln består av 360° och är indelad i 12 st stjärntecken. Vart och ett är 30°. Var femte grad har vi ett litet streck som markerar så det är lätt att räkna. Vilket tecken det är kan du utläsa av stjärnteckensymbolen. 

Nu ska vi först leta efter ascendenten. Ser ni där att det står AC kl 9 i cirkeln? Ascendent strecket är alltid där på den punkten i alla horoskop. Ascendenten utgör alltid början på hussystemet. Feta strecket där är den första husspetsen i alla horoskop.

I vårt exempel ligger AC dvs acendenten ligger 15° in i Skorpionens tecken. Aha.. Hur ser man det? Teckensymbolen såklart!  Att det är 15°kan man utläsa dels därför att det står det, men man kan också se att Ascendentpilen kommer precis mitt i tecknet.

Zodiakcirkeln läses motsols. Första huset sträcker sig mellan 15° Skorpion till 15° Skytten. Nästkommande  hus, det andra huset sträcker sig alltså från 15° av skytten – slutet ca 26° i stenbocken osv hela cirkeln runt.

Skorpion, Skytt, Stenbock, Vattumannens symbol är vågorna, sedan har du Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan som ser ut som 69 fast vilande, Lejonet, Jungfrun och Vågen  Där har du tecknen.

I mitten av cirkeln finns en lite rundel. Där ser du också numreringen av huset.

⭐️ Nu har ditt färdiga horoskop framför dig nu..

Kolla då var du har din ascendent – kl 9 i horoskopet. Hittar du den är det ju lätt sedan att se hur alla hus hamnar.

Nattens nymåne/eklips landade på .. 15° i Stenbockens tecken.

I vårt exempel horoskop här ovan föll månen att infalla i det 2:e huset!

Leta nu efter var 15° Stenbocken faller för dig.

🌙☀️Nymånens/eklipsens betydelse i de olika husen?

Lycka till!