Venus i Vågen


Venus i Vågen

På tisdag den 7/8 kl 01:30 glider kärlekens och de sköna konsternas gudinna Venus in Vågens tecken där hon är härskare. Här är hon hemma och trivs för här kan hon uttrycka sig fritt och obegränsat. Härligt! Den här gången blir besöket i Vågen extra intressant eftersom Venus förbereder sig inför en retrograd period och under resten av året kommer hon att uppehålla sig i Vågen och Skorpionen.

Venus går in i Skorpionen den 9/9 och rör sig sakta igenom Skorpionen fram till 5/10 när hon vänder retrograd på 10° Skorpionen.  Venus börjar därefter backa tillbaka samma väg hon kommit.

31/10 återvänder Venus till Vågen igen! Hurra Vågen! Ännu mera kärlek! Venus backar tillbaka till 25° Vågen innan hon den 15/11 tvingas vända tillbaka. Hon stannar dock i Vågen hela november också!

Venus anländer till Skorpionen den 2/12 och är kvar där ända in i 2019.

Det åttaåriga cykeln

venusrto0aries2001-2033Venus har en 8 år lång cykel och ungefär var 1,6 år går hon retrograd under ca 40 dygn. Vid varje retrograd möts Venus och Solen på en viss punkt.

Den nya Venuscykeln började när Venus och Solen möttes i konjunktion i Väduren våren 2017.  Det sker alltid i mitten av de 40 retrograda dagarna. I år 2018 sker mötet den 26/20 på 3° i Skorpionen.

Här skapas en stjärnspets i pentagrammet. Om 584 dagar kommer Venus åter att gå retrograd, 72° bort i zodiaken möter hon åter Solen och en ny stjärnspets bildas. Så på varje 72° bildas en av spetsarna i hennes 5 uddiga stjärna.

Detta mönster upprepas totalt fem gånger på åtta år. 5 gånger 72° är 360° som zodiaken. Under dessa 8 åriga cykler är Venus retrograd 5 gånger och hon kommer alltid tillbaka mer eller mindre till samma punkt. Dessa åtta års cykler upprepas om och om igen. Stjärnspetsarna flyttas bara pyttelite (max 2°) under var cykel.

Det är så otroligt vackert och perfekt! När man sett detta mönster så förstår man HUR och på vilket sätt hon här skönhetens gudinna. Dessa geometriska mönster är den totala perfektionen!

Venus värld

I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo.

Delikatesser, fina viner, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är det hon lever för. Det är njutning, perfektion och skönhet som gäller heltid. Alla dras till henne så hon har inte långtråkigt någonsin. Venus är mycket för stil, så oavsett vad som ska ske så gör hon det hellre omgiven av lyx än i en enkel stuga iförd mysbyxor.

Venus och kärleken

Venus är sinnlig, sensuell och personifierar kärleken. Hon är skönheten och kärlekens Gudinna så ingen kan motstå henne. Hon är källan till romantiken, den personliga njutningen och det sensuella. Venus söker frid och harmoni så under hennes epok är det superbra att hitta härliga lösningar för relationer. I Vågen kan hon ha en tendens till relationsberoende.

Venus och kreativitet

Venus kan allt stil, om konst och om att skapa effekt – det var hon som uppfann det! Hon är musan, källan till all kreativitet och allt skapande. Hon styr de sköna konsterna så många människor som har Venus i Vågen är ofta stilbildande. De kan jobba med mode, inredning, vara art directors, konstnärer, författare och mycket annat.

Venus och pengar

Hon är väldigt kopplad till ekonomi, välstånd och överflöd. Så, när man letar efter ekonomisk framgång i transiter så är det ofta Venus närvaro som indikerar NÄR det händer. I smarta, vältaliga Vågen kommer lilla affärsjuristen fram och hon kan vara smart i business, visa affärsmoral och etik. Hon står ju för harmoni och vill att allt ska ske med stil och med finess och det gäller även avtal och löften som ska följas. Det ska vara lagligt och korrekt. Hon hatar osämja men gillar pengar så förhandling och kompromiss är hennes grej här. De kommer att gå vägen med Vågen.

HAR DU SOLEN, MÅNEN, ASCENDENTEN, MARS ELLER VENUS VÅGEN?

Då kan man räkna med att du är charmig, intelligent, sofistikerad och snygg. Att du är rena rama frestelsen som vet precis hur du ska göra för att omvärlden ska falla pladask för din charm och för evigt älska dig.   Du räkna med att Gudinnans vistelse i tecknet kommer att få dig på riktigt härligt humör när du som den sanna charmör du är dra till dig uppmärksamhet, flirt och ja.. Gudinnan kan få dig att gå med på mycket mer än så också.

Venus kallas ju inte LILLA LYCKAN för intet. Du kan ha superbra flöde, tur och glädje i livet nu!