På Himlavalvet – vecka 32

PÅ HIMLAVALVET VECKA 32

Det är en superspännande vecka vi har framför oss som inte kommer att göra någon besviken. Stjärnhimlen är oerhört aktiv, föränderlig och intressant. Universum erbjuder oss nya teman, överraskningar och utmaningar.

Trots hela 7 retrograda planeter – (det är verkligen extremt) innehåller veckan också en pigg, nydanade och kul nymåne och en förmörkelse.

Ja, det är sannerligen motsägelsefullt när livet samtidigt ger dig nostalgiska vandringar längst minnenas allé, kanske déjà-vu upplevelser och tillbakablickar. Människors från ditt förflutna poppar upp här och där – samtidigt som du puffas framåt och framtiden är redan här, mitt framför dig och kräver att du ska bestämma dig för det nya.

På lördag infaller den sista avslutande eklipsen i serien av tre. Nu börjar din höst! Se detta som startskottet till vad vi hoppas ska bli en ny positiv början av ditt liv.

Eklipser är katalysatorer, väckarklockor och kan ses som portaler som vi måste igenom oavsett vi vill eller inte väcker de vårt medvetande.

Mer upphettade, chockade och uppskakade än vad vi blivit denna sommar kommer vi nog inte att bli.

I och med att vi lämnar eklipsen bakom oss är den skakiga energin över för den här gången. Det här är början på en ny epok i mänsklighetens historia.

Vi får inte förminska betydelsen av detta. Det är trots allt en förmörkelse vi går igenom. Och effekten av en sådan håller i sig i minst 6 månader framöver.

SOLEN I LEJONET – Nu har vi kommit till mitten av Solens rörelse genomgenerösa, varma och härliga Lejonet 13° – 20° denna vecka. Nu är Solen också kvadratur Jupiter (tur, glädje och lycka). Tjoho! Det är gott att vara människa nu! Här är energin öppen och direkt. Detta fasta eldtecken har inte mycket till övers för det mediokra, det som är lagom och tamt. Lejonet är extravagant, vill bli sett och erkänt och om det inte går bra kan Lejonet mycket väl ryta till eller till och med visa klorna. Grattis Lejonet

MÅNENS FÄRD – Måndag – tisdag är kommunikativa, pigga dagar när månen rör sig igenom Tvillingarnas tecken. Onsdag och torsdag är månen i Kräftan. På fredag morgon tassar månen in i Lejonets tecken och här blir det genast lite mer händelserikt eftersom Månen kommer mitt emot Mars på morgonkvisten, rör sig över Norra Noden, retrograda Merkurius och närmar sig Solen där med stormsteg. 11:59 på lördagen har vi så en nymåne som infaller på 18° i Lejonets tecken. Wow.. den är fylld av sprittande entusiasm och positiva tankar om framtiden. Under söndagseftermiddagen når Månen in i Jungfrun.

RETROGRADA MERKURIUS I LEJONET – Merkurius som nu färdas retrograd har nu börjat få upp farten och backar på från 18° – 13°45 i Lejonet. Nu märks det verkligen att Merkurius är retro. 😱 Det gäller verkligen att ha humor och inte bli förtvivlad när Merkurius spelar oss spratt. Jag kände mig maximalt utsatt och även en aning förvirrad under veckan.  Bäst är att bara acceptera det som händer och försöka att inte stressa upp sig. (Då blir det verkligen värre nämligen. Merkurius retrograd

VENUS I VÅGEN – I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo. Venus i Vågen

MARS RETROGRAD I VATTUMANNEN 

Vår eldige krigare som är Vattumannen sedan i maj fortsätter sin retrograda baklängesfärd. Han är nu vederkvickt och fulltankad med energi efter det laddade mötet med Solen och Månen och månknutarna. Nu befinner han sig 1°31 – 0°03 i Vattumannens tecken och är jättenära att ta klivet tillbaka in i Stenbocken, men det sker först nästa vecka. Mars har inte varit retrograd Vattumannen, samtidigt som månknutarna sedan 1971.  Han backar ända fram till i den 27/8 där han vänder direkt på 28° 37 i Stenbocken. Mars retrograd

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 14° 56. Härifrån ska vi se att det händer så mycket intressant och att utvecklingen tar fart! Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus segar sig nu verkligen igenom Stenbocken och står och stampar på 3°01. Inte för än den 6/9 han vänder direkt igen på 2° Stenbocken. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 2° 34 i Oxens tecken. Han räknas fortfarande vara i kvadratur till Mars. Men intressant nu är att Uranus den 7/8 kl 18:50 vänder retrograd och börjar backa tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter påbörjar han färden tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 15° 46 i Fiskarna. Hon blir positivt uppmärksammad genom oppositionen till Venus nu. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto fortsätter sin retrograd och kommer denna vecka att nå 19° 18 i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRAD KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) backar nu sakta igenom 01° 48 i Väduren. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, blotta såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 05° 53 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet