Venus sanna essens..

Venus rosa fibonacciJag är ett stort ”fan” av planeten Venus och har under de senaste åren snöat in mig helt på att undersöka hennes betydelse. Från att först ha delat upp astrologin och mytologin i två intressesfärer har jag insett att de båda är ett och samma vilket var en stor upptäckt för mig. Jag sökte Venus sanna essens som gudinna, långt bortom  allt det där blajiga nonsenspratet om att man inte ska klippa håret när Venus är retrograd och liknande.  Jag ville förstå hur det kom sig att hon dyrkats igenom historien dyrkats i så många kulturer och på olika platser och att alla ser samma sak.

IMG_3511

Det verkliga djupet och förståelsen av innebörden av Venus fann jag igenom mötet med amerikanska författarinnan, astrologen och OPA-medlemmen Arielle Guttman som har ägnat många år att studera och forska i ämnet Venus.

Det är hon som först gjorde upptäckten att Venus formar pentagram uppe i himlen och till och med ritar gulliga små hjärtan i skyn. Detta har hon kunnat se genom data animationer av planetrörelserna. Den svindlande frågan som står obesvarad dock är: Hur kunde mayafolket, och alla de gamla antika kulturerna i mellanöstern som för tusentals år sedan kunna veta om det här?

Det visar sig att Isis, Ishtar, Inanna, Afrodite och Venus bara är olika namn på en och samma gudinna.  Att talet 5, Fibonacci spiralen, det gyllene snittet – att allt leds tillbaka till hennem -Venus.

Venus femuddiga stjärna, pentagrammet talar hennes språk. Skönheten, harmonin, balansen och kärlekens symboler.

Det åttaåriga cykeln

venusrto0aries2001-2033Venus har en 8 år lång cykel och ungefär var 1,6 år går hon retrograd under ca 40 dygn. Vid varje retrograd möts Venus och Solen på en viss punkt.

13/5 vänder Venus retrograd på 21° i Tvillingarna.

Den nya Venuscykeln börjar när Venus och Solen möts i konjunktion i Tvillingarna. Detta sker alltid i mitten av de 40 retrograda dagarna. I år 2020 sker mötet den 3/6 på 13°35 i Tvillingarna. Detta är en stjärnspets. Om 584 dagar kommer Venus åter att gå retrograd, 72° bort i zodiaken möter hon åter Solen och en ny stjärnspets bildas. Så på varje 72° bildas en av spetsarna i hennes 5 uddiga stjärna.

Detta mönster upprepas totalt fem gånger på åtta år. 5 gånger 72° är 360° som zodiaken. Under dessa 8 åriga cykler är Venus retrograd 5 gånger och hon kommer alltid tillbaka mer eller mindre till samma punkt. Dessa åtta års cykler upprepas om och om igen. Stjärnspetsarna flyttas bara pyttelite (max 2°) under var cykel.

Det är så otroligt vackert och perfekt! När man sett detta mönster så förstår man HUR och på vilket sätt hon här skönhetens gudinna. Dessa geometriska mönster är den totala perfektionen!

Om pentagrammet..

Ja, de flesta av oss har ju fått lära oss att pentagrammet är förknippat med ondska, magi och svartkonst. Allt det där med spetsen upp eller ner är också bara skitsnack förstås vilket jag alltid misstänkt.

Här har vi bevis för att pentagrammet är Venus, skönheten och kärlekens symbol som tillhör Gudinnan! Jag är så lättad och lycklig för jag har alltid tyckt om symbolen och den har känns så rätt för mig.

För den som vill fördjupa sig rekommenderar jag Arielles Guttmans böcker.

images (22)

41ykpA103CL (1)