Walter Mercado

Nu i veckan såg jag Netflixfilmen och dokumentären om Walter Mercado. ”Mucho, Mucho Amor”. Wow! Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag blev omedelbart förtrollad och älskade allt med honom. Hur han talade spanska, hans scennärvaro och hur han fångade publiken berörde mig – och uppenbarligen också en hel värld – 120 miljoner tittare såg honom dagligen! Astrologiskt och karmiskt är Walter min drömkille. Nåväl, inte romantiskt sett förstås – men som karaktär och människa. Tänk att jag inte har hört om honom tidigare. Latinska världens mest kända astrolog! 

Nå, jag kan samtidigt förstå varför jag inte har hört om honom. Han är inte typen som skrivit djupa intellektuella astrologiböcker och räknas därför inte till den seriösa eliten inom vårt skrå. Om han hade varit mer av en lärare hade jag naturligtvis hört om honom via OPA. Walters bidrag är att tala om fred, kärlek och ge hopp till människorna. Det är också superviktigt tycker jag.

En annan sak jag inte kunde låta bli att notera efter att ha sett programmet är att kända YouTube astrologen Tom Lescher byggt sin karaktär Kaypacha genom att hämta inspiration, vokabulär och stil ifrån Walter Mercado.  Kaypacha har också väldigt många ringar och avslutar varje film med att säga ”So Much Love”.

Walter Mercado