På Himlavalvet – Vecka 31

Mysiga Lejon

💫 Kära Astrologivänner  💫

Månen gör sitt första kvarter på måndag och härifrån kan vi känna hur energierna byggs upp fram till fullmånen i Vattumannen på måndag. Spännande! Den kommande fullmånen bildar aspekt till Uranus så det blir en spännande och innovativ tid vi går emot. Det är inte utan att jag faktiskt börjar piggna till och känner att inspirationen och lusten för den nya terminen komma till mig. Känner ni som jag? Jag har börjat längta efter nya äventyr och funderar över vad jag ska hitta på. Det känns faktiskt riktigt spännande med med en ny månad. Augusti brukar vara en toppmånad för mig.

Trots att vi fortfarande befinner oss i en period med hela sex retrograda planeter sker det faktiskt en del förändringar här och det är spännande att vara människa nu.

20° är det magiska numret denna vecka kan man säga för Venus och Neptunus har dansat sedan i maj och här kommer nu den sista och avslutande kvadraturen mellan de två på 20°. Jupiter befinner sig också på den 20° så han bildar en mysig sextil Neptune och är inkonjunkt Venus nu. Venus går den 29/7 ut ur skuggzonen – PUST! Det kändes nästan som Venus skulle bli kvar där för evigt. Det är dock först den 7/8 som hon lämnar Kräftans tecken. Äntligen kan vi få lite emotionell klarhet här.

Mars har nu gått in i skuggzonen och härifrån blir han lite extra intensiv och taggig ända fram till den 10/9 när han vänder retrograd på 29°08 i Vädurens tecken.

☀️ SOLEN 4° – 11° LEJONET

Med Solen i Lejonet brukar sällskapsdjuret i oss alla att visa sig. Här är vi generösa, glada och vill dela livets goda med andra.  Det här är det stora varma hjärtats tid, vi vill umgås, träffa vänner, ställa till små partyn, kräftskivor och helt enkelt ha kul. Grattis på födelsedagen Lejonet

🌙  MÅNENS FÄRD

På måndag morgon befinner sig månen 0° i känsliga Skorpionen där den bildar sitt första kvarter. Härifrån är månen tilltagande och växer dag för dag fram till dess den blir full nästa måndag. Den 29/7 är det piggare tag när månen har sina två dygn i Skytten. Den 31/7 kl 14.00 träder månen in i Stenbocken och där blir den kvar tills sent på söndagskvällen när månen smyger in i Vattumannen.

♋️   MERKURIUS I 15° – 25° KRÄFTAN

När Merkurius är i Kräftan söker vi närhet, sanning och kvalitét.  När vi umgås, pratar, diskuterar och tänker har vi förmåga att ta till oss det som sägs på en djupare nivå nu. De yttre stora skeendena är inte lika viktiga nu. Vi har mindre intresse för världspolitiken och mer intresse för vad som personligen påverkar oss och våra nära och kära. När Merkurius är i Kräftan är våra tankar är färgade av våra känslor, så det är mer utmanande att vara objektiv. Merkurius i Kräftan

♊️   VENUS I TVILLINGARNA 20°12  – 25°41 

Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet. Venus kan även vara djup för hon representerar våra sinnen. Hon är doften, smaken, känseln, hörseln och hon vet att uppskatta det vackra inom konst, musik, mode och designen exempelvis för hon personifierar allt detta och mycket annat.  Men mest omtalad är hon förstås främst som zodiakens babe som förtrollar, förför och får oss att bli kära. Hon är kärleksgudinnan. Oh! Nu får vi en ännu gladare och öppnare stämning så passa på att njuta av livet! Det är en utåtriktad, social känsla som fyller våra sinnen och nu kan vi välkomna nya kontakter. Prat, skratt och massor med kommunikation att vänta.

Gudinnan blir kvar i Tvillingarna ända fram till den 7 augusti.  Venus i Tvillingarna

♈️  MARS I VÄDUREN 15° -19° 

Mars träder nu 26/7 in i skuggzonen på 15°14 i Väduren. Det är först den 10/9 han vänder retrograd på den 28°08 i Väduren. 14/11 vänder han direkt .

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är  i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda. I filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER I STENBOCKEN 20°43  – 19°58

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningsägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 28°11 – 27°42

Saturnus som varit på några månaders visit i Vattumannen backar nu den 1/7 tillbaka in i Stenbocken igen. Pust, dessa återbesök för oss tillbaka till det som varit. Just denna 29° graden besökte Saturnus i mars månad i år. Nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 32 – 10° 37 I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 19 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 23° 29 I STENBOCKEN

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan retrograda Jupiter och den lika retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 23° Stenbock. Senast de två möttes var i slutet av Mars och början av april 2020. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️  RETROGRADA KIRON 9° 14 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 14 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 28° 33 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Nu är vi äntligen ute ur eklipssäsongen.  Sommaren har bjudit på tre eklipser som infallit med två veckors mellanrum. Ettan den 5/6 på 15° 34 i Skyttens, tvåan kom den 21/6 på 0° Kräftan och trean inföll den 5/7 som infaller på 13° i Stenbocken . Det som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020 – och trots att de redan är bakom oss kommer deras energi fortsatt att påverka oss i ett helt halvår framöver.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.