⭐️ Venus betydelse i de olika stjärntecknen ⭐️

♈️ Venus i Väduren:

Det här anses vara en ”svår” placering eftersom Venus kärlekens, skönhetens och njutningarnas planet inte kommer till sin rätt här. De kaxiga Vädurskrafterna är totalt tvärt om Venus sensuella energi och vad som händer i detta tecken det är att Venus tvingas att anpassa sig. Hennes sätt att attrahera och locka till sig människor, uppmärksamhet eller materiella ting slås ut av tecknet.  Det är som att gudinnan får ta på sig en machoroll hon inte är bekväm i.

Med Venus i Väduren skapas en direkt, omedelbar och självständig individ som vill ha sin vilja igenom. Hon älskar hett, spontant, för sin egen skull och helt utan hänsyn till vett, etikett och andras åsikter.

Livet måste levas medan det pågår tänker Venus nu i eldiga, motiverande Väduren. Hon kommer att utan dröjsmål ta initiativ och få saker att hända.

Kvinnor som är födda med Venus i Väduren  gillar att använda sina kvinnliga attribut och gärna se lite coolare ut än andra. De förmedlar en tuffare image än andra och avskyr att se sig själva i en svag eller ynklig roll. Hon är djärv, modig, driftig och vad än livet har att erbjuda så får det inte vara monotont.

Män som är födda med Venus i Väduren gillar självständiga, modiga kvinnor med extra ALLT. Han vill ha en partner som ser till att livet är innehållsrikt och intressant.

♉️ Venus i Oxen:

Venus styr Oxens sensuella tecken och här på hemmaplan kommer hon till sin rätt och blir extra stark.

Alla sinnen är förstärkta så allt som rör den visuella upplevelsen och skönheten, doften, färgen, formen, smaken och känslan är förhöjt här. Venus styr också de sköna konsterna. Musiken, dansen, konsten, färgen, formen, doften är hennes områden.

Lusten för välbefinnande och nöjen blir starkare. Hon är gudinnan och hon kräver att få sina önskningar uppfyllda och vad hon vill är att omge sig med lyx, njutning, vackra ting, god mat, kärlek och alla upptänkliga sinnliga nöjen. Flirt, romantik och kärlek är ju Venus område och i Oxen är hon zodiakens sexigaste babe.

Allt det materiella, välfärd, egendom och pengar är också Venus sfär. Hon älskar lyxen. Skuggsidan av denna position kan vara frosseri, njutningslystnad, shopaholicbeteende, dominans, kontrollbehov, svartsjuka, habegär.

Kvinnor som är födda med Venus i Oxen är vackra, jordnära, sensuella varelser som kan vara oerhört förföriska. De kan vara aningen passiva, bortskämda och se till att andra ger dem vad de önskar.

Män som är födda med Venus i Oxen gillar det sköna i kvinnan, bordets njutningar och önskar sig en klassiskt kvinnlig kvinna som låter honom vara man.

♊️ Venus i Tvillingarna:

När Venus befinner sig i rörliga, lufttecknet Tvillingarna där allt handlar om kommunikation, prat, tankar och ständig förändring skapas en lekfull, lättsam människa som är omättligt nyfiken. Hon kan vara duktig att uttrycka sig, kanske skribent eller säljare?

Hon är utåtriktad, partysugen och öppen för nya kontakter. Det här bör vara en är rolig människa som har huvudet på skaft och är underhållande och rapp i repliken. Denna intelligenta varelse är medveten om sin omvärld och kan lite om det mesta men fördjupar sig inte. Hon vet hur man för sig och konverserar – med allt och alla.

Detta är bardiskarnas okrönta drottning, festens glitterflicka och naturliga medelpunkt. Kontakter, flirt, rörelse och händelser är vad hon gillar.
Men eftersom Tvillingarna är ett föränderligt tecken, det finns också en tendens till rastlöshet och hos henne. Hon gillar alla sorters lekar och upptåg och älskar när det händer saker hela tiden. Hon är rädd för att fastna i tristess och rutin. Det måste vara spännande, intressant eller åtminstone utvecklande för att hon ska kunna hålla intresset uppe för någon eller något.

Negativa tendenser som kan finnas med Venus i Tvillingarna är ytlighet, opålitlighet, lögner och generell oärlighet. Det är heller inte ovanligt att hon byter namn, skepnad, åsikter och partner.

Kvinnor med Venus i Tvillingarna älskar fart och fläkt och söker sig till intressanta partners som bidrar till att öppna hennes värld och horisonter. Hon gillar att vara med i klicken som räknas i sociala sammanhang.

Män med Venus i Tvillingarna älskar en smart partner, som är underhållande och stimulerar hans intellekt. Han är inte den sortens man som har något emot att tjejen är smartare – tvärt om, han tänder på det.

♋️ Venus i Kräftan:

När Venus är i Kräftans kommer hennes önskan att vara den tillbedda åter in i ett tecken när det inte fungerar optimalt.  Det är månen, känslornas planet som ger färg till bilden så det blir mindre av personliga begär och lustar för här är det kvinnan så som maka och moder som träder fram.

I Kräftan uppträder Venus med dignitet, stil och elegans, är aldrig vulgär eller gränslös.

Känslomässig näring, kontinuitet i relationerna, trofasthet och lojalitet är Venus roll i Kräftan. Venus i Kräftan har sällan (aldrig)  ”one night stands” eller ytliga affärer.

Hon behöver trygghet och garantier för att släppa någon innanför skalet.

Här får Venus en känslighet och förmåga till medkännande. Det intuitiva och känsliga är typiskt. Hon är gruppens naturliga ledare som ser till allas mående.

Hos Venus Kräftan finns vällagad mat. Omtänksam och beskyddande planerar hon inför varje detalj och eventualitet. Hon skapar starka varaktiga band till dem hon älskar. Det tar tid för henne att släppa någon innan för skalet men hennes kärlek är livslång, trogen och sann.

Negativt: En kontrollmänniska som är orolig, ängslig, traditionell, dominant, kycklingmamma.

Kvinnor som har Venus i Kräftan ser till vara navet i familjen och tycker om att samla sina nära och kära runt sig.

Män som har Venus i Kräftan det finns två typer. De som själva är ute efter en omhändertagande mamma som ska ta hand om hemmet och hela ruljangsen. De finns dem som själva tar den omhändertagande fadersrollen.

♌️ Venus i Lejonet

I eldiga Lejonet trivs Venus bra för här kan hon ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam hon har lust till. Här ska livet vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

Andra stora områden för Venus är ju faktiskt välmående, pengar och trygghet. Venus älskar att ha det bra nämligen och väljer därför sammanhang där hon blir uppskattad och män som ger henne status.

Venus styr ju kreativitet så all kultur: musik, dans och konst får stor betydelse nu och det får även alla maximala skönhetsupplevelser också. Leo uppskattar allt som är lyxigt och fint. Allt ifrån mötet med naturen till fem stjärniga lyxupplevelser. Venus i Lejonet drömmer om att bli dyrkad – kanske stå på scenen, helst Broodway, i en röd paljettklänning och sjunga så att allas hjärtan berörs och applåderna rungar.

Lejonet är ett hjärtetecken och när Venus är här blir vi berörda i hjärtat. Långvariga vänskapsband är viktigt. Att ge och ta emot ömhet och uttrycka kärlek är essentiellt.

Negativa aspekter kan vara att hon blir alltför självcentrerad, fixerad vid sitt eget ego, utseende och prestation.

Kvinnor med Venus i Lejonet är varma, passionerade personer med hjärtat på rätta stället som älskar att umgås och dela livets goda.

Män med Venus i Lejonet söker en snygg tjej som kan matcha honom och hans image. Han ser sig själv som en trygg make som vill samla sin flock runt sig.

 ♍️ Venus i Jungfrun:

När vår kärleksgudinna befinner sig jordtecknet Jungfrun, styrt av Merkurius får hon någonting effektivt och praktiskt över sig får Venus att hellre sträcka ut handen efter förklädet än att uttrycka sin roll som zodiakens absoluta babe.

Visst kan hon också vara sensuell och kvinnlig här – för det är ju ett jordtecken. Men hon vill inte framstå som en ytlig, uppspacklad människa som spelar på sina kvinnliga attribut.

Så här är Gudinnan är varken flirtig, femme fatale, förförisk eller försöker att imponera på dig.  Hon är inte klädd i sexiga, glittriga kläder eller mycket make up.

Venus i Jungfrun är ofta fysiskt vacker, välskött, rengjord och madonnalik i Jungfrun.  Det är den naturliga looken och skönheten som uttrycks här.

I denna jordnära, praktiska, miljö uttrycks kärleken genom dagliga handlingarna, i kontinuiteten, i detaljerna, genom att ständigt finnas där, ta hand om och underlätta sin partners liv på många olika små diskreta kärleksfulla sätt.

Här är Venus kritisk, intelligent, ifrågasättande – hon hör allt, ser allt och söker ständigt efter förbättringar och lösningar på alla problem. Hon visar sin kärlek genom sin dagliga omsorg, genom att pyssla om och vårda. Det tar tid för henne innan hon inlåter sig i en kärleksförbindelse.

Negativa aspekter kan vara att hon är ängslig, tjatig, klagar är kritisk och hittar en väldig massa fel på dig, på sig själv och andra människor.

Kvinnor med Venus i Jungfrun är intresserade av livslånga äktenskap, där sanning, ömsesidighet och delat ansvar råder. Hon kan ha tendens till att vara undergiven och självuppoffrande och gillar att ta hand om familj, hus och hem.

Män med Venus i Jungfrun söker förstås efter en kvinna som är jordnära och naturlig. En sann partner som hos vissa män är förvillande lik en personlig assistent, husfru eller sekreterare.  Men en del av dem tar själva gärna rollen av att vara den omhändertagande personen.

♎️ Venus i Vågen

Nu befinner sig gudinnan åter i ett tecken där hon är styrande planet och naturligtvis är detta ett optimalt läge för Venus. Här kan hon uttrycka sig som skönheten och kärlekens gudinna önskar och bli förstådd och uppskattad för sin natur. Eftersom Vågen är ett lufttecken så är hon inte fullt lika sexfixerad som i Oxen men charmen och det sensuella finns absolut där.

Här kommer hennes sociala väsen till uttryck och hon vara precis så vacker, sällskaplig, balanserad och charmig hon själv önskar. Venus älskar ju det sköna i livet och här kommer den sofistikerade sidan fram.

Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet.

Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo.

Delikatesser, fina viner, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är vad hon lever för. Njutning, harmoni, perfektion och skönhet.

Alla dras till henne så hon har inte långtråkigt någonsin. Venus är mycket för stil, så oavsett vad som ska ske så gör hon det hellre omgiven av lyx än i en enkel stuga iförd mysbyxor.

Negativa sidor kan vara en dömande, snobb, en elitistisk person. Hon kan vara självupptagen och ständigt söka bekräftelse via sina kärleksrelationer.

För kvinnor med Venus i Vågen är kärleken allt. De är sociala, lättpratade, charmiga, intelligenta, sofistikerade och snygga. De vet precis hur de ska göra för att omvärlden ska falla pladask för deras charm. De har ofta tendens till relationsberonde.

Män med Venus i Vågen vill ha en ”trophy wife”. En oerhört vacker, intelligent kvinna som är perfekt, som kan föra sig i alla sammanhang. Helst bör hon ha en fin bakgrund, utbildning och ett välbetalt jobb.

♏️ Venus i Skorpionen

Venus i Skorpionen skapar en intensiv närvaro och detta är utan tvekan zodiakens sexigaste position. Hon andas attraktion och människor dras till henne som till en magnet.

Det är en mäktig position för hon kan mästerligt spela på sin kvinnlighet och samtidigt vara en kallhamrad krigare som inte tappar sin fokus.

I det fasta, vattentecknet Skorpionen är Venus djup, sensitiv och extremt känslomässig och sexuell.

Hon föraktar det ytliga och det är varken en trevlig vänskap eller lättsam flirt hon vill ha. Det är kärleken, intimiteten, sanningen, och djupet i mötet hon söker. Det är allt eller inget för henne och hon vill vara så nära sin  partner som det bara går att komma, helt under huden i en intensiv, själslig närhet.

i Skorpionen kräver att få veta vad relationen betyder, exakt var den andra står känslomässigt och veta hur långt lojaliteten och kärleken sträcker sig.

Venus i Skorpionen kan i extrema fall förakta det ljumma, balanserade och normala och söka kickar genom att gå över gränser.

Integritet är ett annat tema för Venus i Skorpionen hon är hemlig, gillar inte att förlöjligas, och är försiktigt med att bjuda på sig själv – typ att lägga upp sitt privatliv på sociala media.

Negativa uttryck av den här Venuspositionen kan ge misstänksamhet, svartsjuka, kontrollbehov och skuldbeläggande. Allt blir svart eller vitt.

Kvinnan med Venus i Skorpionen är en manslukerska som inte kan ge sig för än hon har fått sin partner. Hon är intensiv och behöver få uttrycka sina känslor.

Mannen med Venus i Skorpionen behöver åtrår en partner som får honom att känna att han lever, att han maxar, går över sina egna gränser och känner starka känslor.

♐️ Venus i Skytten:

I eldiga, rörliga Skytten blir Venus mer av ett naturbarn än i andra tecken men visst..  Venus kan kasta sig upp på en hästrygg och rida iväg mot solnedgången hon också.  Hon söker frihet och äventyr och är nöjd hon inte sitter fast. Hon måste utvecklas.

Kanske blir hon förälskad på långresa till fjärran land, när hon träffar sin guru eller när faller för sångaren i något rockband. Hon vill aldrig ha tråkigt och söker sig alltid till högsta nivå av det hon är intresserad av. Här är hon lite käckare, lite fräckare och kan ta ut svängarna.

När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Energin är flexibel, nyfiken, rörlig och öppen. Sanningen, en högre mening och en bättre värld har betydelse för Venus i Skytten.

Hon är varken klassiskt tjejig eller ens tvåsam av sig.  Mysiga hemmakvällar och vardagsliv är inget för henne. Hon är en varm och passionerad person men behöver mängder med stimuli, luft och distans emellan sig och partnern för att kärlekens låga ska kunna brinna het.

Hon behöver rörlighet, många människor och kontakter runt sig och däremellan naturen, ensamheten och vidderna.

Aspekter som andra kan uppleva negativa är hennes rastlöshet, hennes längtan efter gräset på andra sidan och att hon inte tycks bli nöjd och vill slå sig till ro.

Kvinnor med Venus i Skytten kommer att söka en intressant partner som får henne att känna att hon lyfts och utvecklas.

Män med Venus i Skytten gillar att en kvinna som får honom att känna sig som en hjälte. Han kommer inte att stanna i en relation som får honom att känna sig låst.

♑️ Venus i Stenbocken:

När Venus befinner sig i det kardinala, jordtecknet Stenbocken befinner hon sig i en professionell miljö där hennes passionerade natur tonas ned och hon måste kamma till sig, klä sig och kan inte visa upp sitt inre.

I Stenbocken väljer Venus en medveten, klassisk men inte alltför flashig, och gärna professionell och målet är att uppfattas som cool och perfekt. Hon vill bli sedd som en korrekt, kunnig och kompetent person. Hon har den där coola, oåtkomliga auran runt sig som gör henne åtråvärd och magnetisk. Hon är trevlig och underhållande men släpper inte någon inpå livet lättvindigt.

Hon det exklusiva, det klassiska och traditionella och söker sig till det som är exklusivt, topnotch och vedertaget.

Venus vill inte såsa bort sin tid på dagdrömmar utan är förankrad i verkligheten och vill bli tagen på allvar för den hon är och det hon presterar. Hon vill gillar utmaningar och komma någon vart i livet..

Privat tar det tid att vinna hennes förtroende och ännu längre tid innan hon öppnar ditt hjärta. Men det sägs vara väl värt all väntan för när Venus i Stenbocken öppnar sitt hjärta och känner djupt och detta är en ytterst sinnlig och djupt sensuell placering. Venus söker en stabil partner och att trygghet, att bilda familj och ganska klassiskt och harmoniskt liv. Med rätt person vid sin sida kan hennes sanna sensuella natur blomma ut.

Negativa aspekter kan vara att folk inte ser hennes inre utan stämplar henne som en torris, tänker att hon är en kallhamrad karriärist som bara tänker på sin position och pengar.

Kvinnor som har Venus i Stenbocken tycker om trygghet och stabilitet och söker en stabil partner som hon kan bygga en framtid utav stål tillsammans med.

Män som har Venus i Stenbocken gillar en klassisk, gärna dominant, stabil kvinna som invaggar honom i en känsla av trygghet.

 ♒️ Venus i Vattumannen

I det fasta, lufttecknet Vattumannen får Venus det knepigt. Här funkar inte hennes förförelsekonster på vanligt maner. Här efterfrågas intelligens och gudinnan drar till sig uppmärksamhet genom att diskutera, och det är via sina moderna, fritänkande, öppna idéer hon når ut.
Venus har inget emot att framstå som excentrisk i Vattumannen. De har sin egen personliga stil, är analytiska, tänkande varelser och inte helt sällan besserwisser. Hon tar ett intresse i samhället och vad som sker runt henne i omvärlden och oftare än i andra tecken har Venus både god allmänbildning, ett politiskt intresse eller sakfrågor som hon brinner för. De kan vara rätt kyliga och svåra att komma in på livet och gillar inte att vara alltför känslomässiga.

I relationer kan Venus i Vattumannen förvåna genom att vara fylld av regler som gjorts upp i förväg. Hon kan bestämma sig för att vara trogen sin älskling och hålla fast vid den människan hela livet. Intressant nog kan Venus precis lika gärna bestämma sig för en annan hållning, öppen relation exempelvis och leva sitt liv enligt de premisserna. Alltså mentala beslut som leder till känslomässigt förhållningssätt.

De tycks kunna sortera sina känslor eller och hålla dem isär utan trassel.
Venus i Vattumannen människor lockas till det okonventionella, till självständighet och frihet som teman i sina sociala relationer. Experimentella förhållanden är spännande för dem. Att vara vän med sin älskare är viktigt. Väldigt många som har Venus i Vattumannen är sexuellt experimentella och frigjorda.

Venus i Vattumannen är ofta lockade till design och mode och skapar fantastiska nytänkande och innovativt mode. Många av dem vill uttrycka sin kreativitet genom inredning, musik, dans eller modern, abstrakt och futuristisk konst.

Negativa aspekter kan vara att folk inte förstår Venus avsikter, tankar och behov och tycker att hon är för konstig.

Kvinnor som har Venus i Vattumannen söker sig till intellektuella partners som de kan bolla idéer och tankar med. De behöver få mentala stimuli för att gå igång.

Män som har Venus i Vattumannen vill ha en partner som samtidigt är hans bästa vän som han kan diskutera med. Han behöver en smart, fri och självständig person vid sin sida.

♓️ Venus i Fiskarna

Detta är en underbar position och det heter att Venus är ”exalterad i Fiskarna” vilket betyder att det här är hennes absolut bästa position. Med Venus i Fiskarna finns en andlig, eterisk, skir och romantisk känsla.

I detta rörliga vattentecken är vi energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Hon dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut och Venus har lätt att förändra sig och se nya lösningar och möjligheter. Det skapar en känslig och empatisk individ som är vänlig, mjuk och följsam.

Unikt med Venus i Fiskarna är att hon är långt borta ifrån materialism och statusjakt. Det är inte en människas position, makt eller ekonomi som får henne intresserad.  Hon vill ha mysigt och umgås med intressanta och spännande personer från den högste till den lägste i samhället.

Det kreativa uttrycket är livet för Venus i Fiskarna – musik, dans, konst, design, färger eller andligheten eller vad det nu kan vara som är en del av identiteten.

Det finns en längtan i din själ efter något som är svårt att beskriva eftersom det inte har med det här jordelivet att göra.

Skuggsidan med denna position är att hon kan vara för flummig, orealistisk, undanglidande, oansvarig, världsfrånvänd, lite lögnaktig kanske ha offermentalitet.

Kvinnor med Venus i Fiskarna söker efter de förhöjda världarna och vill helst undvika nuet. Det är i fantasin, i kreativiteten, andligheten eller i kärleken hon vill lägga sin tid.

Män med Venus i Fiskarna älskar det mjuka, andliga, empatiska, finstämda och känsliga som just bara hon kan erbjuda. Han idealiserar gudinnan i henne och är ytterst sensitiv själv.