🌟Venus Star Points

 

VENUS RETROGRAD I SKORPIONEN

 • Venus gĂ„r in i skuggan – 5 september, 25° VĂ„gen
 • Retrograden börjar – 6 oktober, 11° Skorpionen
 • Retrograden peekar, Sol/Konjunktion: 25 oktober 3° Skorpionen
 • VĂ€nder Direkt: 15 november 25° VĂ„gen
 • Venus lĂ€mnar skuggperioden: 17 december 10° Skorpionen

Aktivering:

 • Att möta gamla sjĂ€lar, Ă„teransluta.
 • Exponerar begrĂ€nsningarna i vĂ„ra nuvarande relationer
 • Ändra vĂ„rt förhĂ„llningssĂ€tt
 • Exponerar brister i hur vi förvaltar och vĂ€rderar vĂ„ra tillgĂ„ngar och ekonomi

🌟 Arielle Guttmans artikel om Venus Star Point

 5bab576564797 5bab576564850venus magiska monster.jpgVarje planet i vÄrt solsystem har sin egen unika cykel och dess orbit följer ett mönster. Oavsett om vi observerar den under en lÀng tid sÄ kommer vi att kunna följa denna deras upprepade nodiska cykler. I förhÄllandet mellan en specifik planet med Solen och Jorden bÀr den med sig en vibrationsfrekvens och överför den energin till oss pÄ sitt eget alldeles unika sÀtt.

Venus har en sÀrskilt vacker frekvens som motsvarar numret1.618 eller PHI ratio. Detta 1.618 PHI-förhÄllande Àr regelbundet förekommande aspekt.

Om man följer Venus spĂ„r över himlavalvet och lĂ€gger hennes rörelse pĂ„ minnet kan man se att hon under sin vĂ€g skapar en perfekt ”stjĂ€rna”.

För en matematiker sĂ€gs detta vara ett perfekt vĂ€rde, för ekonomer representerar det Fibonacci-talen – den perfekta sekvensen, för artister, arkitekter, designers Ă€r Venus rörelse kĂ€nd som det Gyllen Snittet. För musiker Ă€r det talet 5,8 förhĂ„llandet (5 + 8 = 13) pĂ„ musikalisk skala.

Denna formel uttrycker perfektionen, den totala skönheten och harmoni.  Det Gyllen snittet anses vara det mest estetiskt tilltalande mönster i förhÄllandet i tid, rum och ljud som existerar och det ger en total harmoni i sfÀrerna.

Denna skönhet och perfektion Àr nÄgot som vi dras till och lockas av. Vi vill ha det, vi blir förÀlskade och vill Àga denna perfektion. Hur kan vi fÄ det? Eller har vi den redan? Eller Àr det sÄ att vi letar överallt förutom att söka efter harmonin inuti oss sjÀlva?

I forna tider och svunna kulturer hade mÀnskligheten redan kunskap om Venus. LÄngt före dess att vi hade teleskop och datorer som med exakthet kunde visa detta fenomen. Det som de förr vetat i Ärhundraden, har den moderna vetenskapen ganska nyligen lÀrt sig att Venus cirklar skapar en perfekt harmonisk skönhet.

🌟 Vad Ă€r dĂ„ VenusstjĂ€rnan?

Enkelt sagt, det Àr förhÄllandet mellan Venus och Jorden (det handlar om förhÄllandet!) och deras dans runt Solen.

StjĂ€rnan bestĂ„r av fem uddar som kan mĂ€tas pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. Oavsett om det Ă€r de retrograda positionerna (Rx) eller nĂ€r Venus gĂ„r direkt (D) eller vid ”cazimi” de fem sekvenser som Venus passerar för att skapa sin femuddiga VenusstjĂ€rna.

(Syftet med denna artikel och alla referenser i det publicerade material som författats av denna författare Ă€r cazimi eller ”NĂ€r Venus kysser Solen” det uttryck som anvĂ€nds som Star Point och skĂ€len till detta förklaras fullstĂ€ndigt i min bok.)

Hur Venus pentagram stÄr vid vÄr födelse kan avslöja mycket om hur Venus omedvetet arbetar bakom kulisserna i vÄra liv nÀr dessa punkter aktiveras. NÀr den transiterande Venus Star Point (VSP) triggar en viktig grad i födelsehoroskopet sÄ Àr det ett viktigt budskap frÄn Venus.

Venus mekanik

Venus StjÀrnan och i synnerhet den viktiga StjÀrn Punkten avslöjar den harmonin, skönheten och kÀrleken och var den finns i var och en av oss.

Dessa fem punkter identifierar vÄra grundlÀggande talanger, vÄra hjÀlpande hÀnder och grunden i vÄrt liv. Dessa punkter kan kopplas till planeter i vÄra egna födelseoroskop eller till VSP och planeter i andra mÀnniskors horoskop.

SjÀlva mekaniken, synkronisiteten och den absoluta precisionen av sjÀlva Venus Star-cykeln innehÄller sÄ mycket information att det kan fylla mÄnga böcker men för att förenkla det hela.

Vi kÀnner igen stjÀrnan sjÀlv eftersom hon rör sig i perfekta rörelser precis som om hon vore instÀlld pÄ samma sÀtt som en schweizisk klocka och pÄ sin fÀrd markera hon tvÄ uppsÀttningar med fem stjÀrnpunkter sim rör sig runt ett större pentagram i en ÄttaÄrscykel.

NĂ€r det kompletterar dessa tvĂ„ uppsĂ€ttningar fortsĂ€tter det med ytterligare tvĂ„ och sedan kommer tvĂ„ till igen – alternerande som det kosmiska hjĂ€rtat av vĂ„ra liv.

NĂ€r Jorden/Venus-kyssen Ă€ger rum dĂ„ Ă€r Venus allra nĂ€rmast jorden och i retrograd rörelse vilket skapar en morgonstjĂ€rna – hĂ€r förkortat till MS. NĂ€r Jord/Venus kyssen Ă€ger rum i direkt rörelse skapas en AftonstjĂ€rna – hĂ€r förkortat till ES.

Det Àr viktigt att lÀgga mÀrke till att nÀr Venus Àr retrograd sÄ avslutar Venus inte bara sin synnodiska period pÄ 584 dagar (1,6 Är). Hon byter ocksÄ fas frÄn AftonstjÀrna till MorgonstjÀrna frÄn yin (feminin) till yang (maskulin).

Maya folket hade en myt om varför Venus försvann bakom Solen.  NÀr Venus befann sig i retrograd bleknade hon tydligt bort pÄ natthimlen efter solnedgÄngen Äterkommer ungefÀr en vecka till tio dagar senare pÄ morgonhimmeln strax före soluppgÄngen.

Medan Solen höll sig borta genomgick Venus persona en förvandling ifrĂ„n att vara â€Ă€lskare” till att bli ”krigare”.

Det Àr det sannerligen en intressant historia att fundera över, sÀrskilt för de mÀnniskor som Àr födda under Venus övergÄngsperiod. Det kan peka pÄ en person som upplever en osÀkerhet runt sin könsidentitet som kanske inte kan, vill anpassa sig till det kön som hen var född med. Andra kanske bara behöver tid pÄ sig för att hitta rÀtt identitet.

I det hÀr stadiet i Venus cykel förkroppsligar hon krigarens principer av sjÀlvförtroende, mod, styrka och vidtar de ÄtgÀrder som krÀvs av henne. SÄ, se Venus retrograd som en avslutande fas av en livs- eller relationscykel och det Àr hÀr hon skiftar om, skaffar rÀtt utrustning och attribut för att möta den nya eran.

Exempevis, den cykel som Venus avslutar nu började med att StjÀrnudden aktiverades i slutet av Mars 2017 pÄ 5° i VÀduren.

VĂ€duren representerar början av nĂ„got nytt, det kan gĂ€lla egna intressen exempelvis. HĂ€r finns energi att gĂ„ efter vad som Ă€r viktigt. Tecknets tvĂ„ skyddsplaneter Ă€r Mars och Pallas Athena, som bĂ€gge stĂ„r för modet att agera – att antingen kĂ€mpa för nĂ„got eller nĂ„gon eller sĂ„ kan kampen vara för försvara nĂ„got som Ă€r heligt.

Kanske handlar det om att vara Àrlig, sann och autentisk som mÀnniska. Att vÄga stÄ för sanningen utan att ursÀkta sig. Man kan ompröva sina tidigare beslut för att sedan kunna pÄbörja en ny livsfas. Mars och Athena sammanfattar modet att ta itu med det du aldrig ens trodde var möjligt.

Det kanske hÀnde nÄgot som fick dig över grÀnsen, som framkallade raseri och ilska. Det var det perfekta tillfÀllet att stÄ upp för dig sjÀlv och möta vreden. SjÀlvklart hjÀlper VÀduren oss att komma igÄng, upp och hoppa, att kick-starta motorn. VÀduren tÀnder elden, fÄr oss att testa nya grejer, det hÀr Àr alla aspekter av VenusstjÀrnan som aktiverades i VÀduren under denna tid. Den sista Venusretrograden intrÀffade pÄ följande datum:

 • Mars 4 2017 Venus SRx 13°Aries 08’
 • Mars 25 2017 Venus Star Point 04°Aries 57’
 • April 15 2017 Venus SD 26°Pisces 54’

Vart fjÀrde Är kommer Skorpionens Venus Star Point vara hjÀrtslaget som pulserar i bakgrunden, Äterklangern av den kosmiska planetrytmen. Medan vi förbereder oss för oktobers Skorpion Star Point bör vi se tillbaka pÄ datumen för den senaste VSP som Àgt rum i Skorpionen.

 • Oct 27 2006 04°Sc10’ D 04°Sc10’ D (direct Venus)
 • Oct 28 2010 05°Sc30’ D 05°Sc30’ R (rx Venus)
 • Oct 25 2014 01°Sc48’ D 01°Sc48’ D
 • Oct 26 2018 03°Sc06’ D 03°Sc06’ R
 • Oct 22 2022 29°Li26’ D 29°Li26’ D

Den första StjÀrnudden i VÄgens tecken

Oct 23 2026 00°Sc45’ D 00°Sc45’ R

Den nĂ€stkommande Skorpion Star Point Retrograd i Venus-cykeln 2018 representerar horoskopets ”heta” omrĂ„de i denna cykel, mellan 25° av VĂ„gen till 11° Skorpionen, med sĂ€rskild tonvikt pĂ„ 3° Skorpionen – som Ă€r den nya Venus Star Point graden.

Observera att tvÄ tecken pÄverkas i denna teckenöverskridande Venus-cykel som rör bÄdeVÄgen och Skorpionen.

 • 5 okt Venus SR x 10 °50 Skorpionen
 • 26 okt Venus Star Point 03° Skorpionen
 • 06 Nov 16 Venus SD 25°14 VĂ„gen

Skorpionen Àr ett Mars-tecken, medan VÄgen Àr ett Venus-tecken. Venus och Mars representerar kvinnliga och manliga principer i livet, polariteter som har hög laddade reaktioner mot varandra.

Om det inte vore för den hÀr dynamiska kopplingen skulle vi kunna bli utsatta för befolkningsminskning, kanske pga utrotning.

IstÀllet kan detta pulserande möte ge en stark lust och de bÀsta förutsÀttningarna för befruktning vilket kan rÀdda Homo Sapiens. Det hÀr för man och kvinna tillsammans!

2018 Ă€r Ă„ret som tĂ€njer könsgrĂ€nserna genom att fört manliga planeten Mars gĂ„tt retrograd, strax dĂ€rpĂ„ följer kvinnliga Venus efter i retrograd. Den tredje parten i dramat Ă€r Uranus – kĂ€nd för radikal förĂ€ndring som kan pĂ„verka bĂ€gge könen sĂ„ att vi fĂ„r se fler mĂ€nniskor som vĂ€lkomnar förĂ€ndringar och komma ut till sig sjĂ€lva och vĂ€rlden. Oavsett hur vi har hanterat kampen mellan könen kan nya könsdefinitioner, mĂ€nniskors fobier folks fobier om transgender eller samkönade relationer sĂ„ Ă€r förĂ€ndringarna som redan kommit igĂ„ng inte stoppas.

Det Àr vÀrdefullt att notera likheten hos övergÄngscykel mellan Venus retrograd 2017 och den kommande nu 2018.

BĂ„da retrograderna pĂ„verkar tvĂ„ tecken, dock Ă€r ligger tonvikten pĂ„ det tecken som innehĂ„ller nuvarande Star Point. År 2017 var det VĂ€duren och i 2018 kommer det att bli Skorpionen.

Observera att bÄda Àr Mars styrda tecken dÀr Venus spelar en nyckelroll och berör de ovannÀmnda könstemat. Skorpionen Àr ett tecken pÄ kvinnlig makt. SÄ nu befinner vi oss i Skorpionens Venus Star i oktober. Vi kan frÄga oss vad Skorpionen vill och Ànnu viktigare Àr förhÄllandet mellan Venus och Skorpionen. PÄ samma sÀtt som VÀduren Àr Skorpionen Mars-styrd medan VÀduren Àr ett dagtecken (eld / maskulin) och Skorpionen Àr ett nattligt tecken (vatten /feminin). Skorpionen kan vara skatten som Àr nedgrÀvd under ytan. NÀr vi börjar grÀva syns vi inte. I Skorpionen kan Venus gömma sina djupaste hemligheter och mysterier som hon vÀljer att inte avslöja. NÀr Venus Àr retrograd i Skorpionen dansar vi med oss sjÀlva och andra som i ett skuggspel av intimitet, integritet och skydd.

Avtal som vi har med partner som involverar ekonomi, sex, delade tillgÄngar (som barn, djur, företag och egendom) kan vara omförhandlas, förnyas eller avslutas under denna tid. Det kan ocksÄ vara sÄ att nya relationer inleds.

Viktigast av allt, detta kan signalera att det Ă€r dags att ta itu med viktiga partnerskaps frĂ„gor som du kanske inte kunde eller ville se – nu behöver de komma ut ur skuggorna och ventileras.

UngefÀr var hundrade Är skiftar Venus Star Point tecken och vi befinner oss i det sista Ärtiondet av den cykel som för Venus StjÀrnan igenom Skorpionen.  Viktiga historiska hÀndelser kan Àga rum nÀr VSP lÀmnar ett tecken och gÄr in i ett nytt.

Vi kan förutse detta skifte i den maskulina / feminina dynamiken. En dramatisk könsomstruktureringen har intrÀffat under de senaste 90 Ären dÄ Venus Star Point har transiterat Skorpionen. Med andra ord: Kvinnor Àr inte alltid frÄn Venus och mÀnnen Àr inte alltid frÄn Mars.

Det kan precis lika gÀrna vara tvÀrt om vilket vi fÄtt se under de senaste 80-90 Ären dÄ VSP gÄtt igenom VÀduren/Skorpionen.

BÄde de manliga och kvinnliga rollerna har förvandlats jÀmnt till hetero-sexuellt befolkning. Och nu nÀr vi nÀrmar oss slutet av Venus passage genom Skorpionen och VÀduren Àr upplevelsen av könen inte lÀngre begrÀnsad.

🌟 Tips  för vidare studier av Venuscykel och Venus Star Points

För att hitta din Venus Star Point: https://sophiavenus.com/pdf/

FindYourVenusStarPoint.pdf

 • Att lĂ€sa artiklar med Venus Star Points: https://sophiavenus.com/nyhetsbrev-arkiv /
 • Att trĂ€na Venus Star Mudra: https://www.youtube.com/klocka? v = Iz5XXYhmZ78
 • Att hitta 5 poĂ€ng av din personliga Venus Star pentagram: Utvalda i Sirius astrologi programvara av David Cochrane (Ny!) Http://www.astrosoftware.com/
 • Skriv ut bok: VenusstĂ€rkande: En ny Kosmologi för 21: a Ă„rhundradet eller ebook: Venus Star Point: Kom rakt in i hjĂ€rtat med Venus: https://sophiavenus.com/books/
 • Facebook: Venus Star Rising

Arielle guttmanArielle Guttman började sina astrologiska studier 1974 och har sedan dess skrivit fem böcker i fĂ€lt inklusive de tvĂ„ volymer mystisk astrologin och ”The Astro * Carto * grafibok med kartor tillsammans med Jim Lewis. Hennes senaste verk innehĂ„ller aldrig tidigare publicerad information om planet Venus, speciellt pentagrammet av Venus som skapas som en del av hennes orbitalmönster. Dessa viktiga punkter Ă€r Venus Star Points.  I bĂ„de Venus Star Rising: En ny kosmologi för det 21:e Århundradet och den förkortade e-bok versionen Venus Star Point avslöjar Arielle den viktigaste ingrediensen till vad som fĂ„r vĂ„rt hjĂ€rta slĂ„r och hur vi sprida den kĂ€rleken till vĂ€rlden.

Arielle har förelÀst runt om i vÀrlden för olika astrologiska grupper. Hon delar för nÀrvarande sin tid mellan Santa Fe, USA och Grekland. Hon erbjuder en hemstudiekurs som leder till professionell certifiering i Venus Star Point-systemet. Kolla in hennes hemsida:

www.SophiaVenus.com