Årshoroskop Kräftan 2019

 

♋️ Kräftan

Ditt år börjar kraftfullt med Solen och Saturnus i konjunktion samtidigt som Mars dundrar in i Vädurens tecken. 6/1 infaller årets första solförmörkelse/nymåne i Stenbocken och man kan verkligen se detta som ett kaxigt statement från universum när den kardinala energin ges utrymme att uttrycka sig och ta plasts. Det är ett stort år i din personliga utveckling när du på många sätt kan utmana dig själv och finna, kraften,  storheten och potentialen i dig själv. Det finns många datum som är av intressanta och viktiga att lägga på minnet. Vi har de fyra jätteviktiga förmörkelserna förstås som infaller på Kräfta/Stenbockaxeln men också Södra Nodens möte med Pluto 31/3 -4/4 och Södra Nodens möte med Saturnus 21/4 – 3/5. Det här är enorma processer och ödets kvarnar kommer att mala runt dig till även under 2020 som också det är ett betydande år i din utveckling.

Nu lockas du ut ur kräftskalet och många av er fylls av inspiration och glädje när nya möjligheter dyker upp på horisonten. Själen längtar efter förverkligande och du manas att söka ditt kall och mycket talar för att du når det målet, finner din potential och blir den du är ämnat till att vara. Vi får se din stjärna stiga. Arets förmörkelser är till god hjälp i dessa livsomdanade processer. Januari och juli är lite extra utmanade men ändå välgörande på vägen mot framtiden.

⭐️ Årshoroskop kärlek:

Du är zodiakens mest omtänksamma person och knyter nära band till dem du älskar. Försök hitta en lagom balans mellan givande och tagande så att du inte ger bort hela dig.  Januari kan vara en prövande tid så ta inte det som sker till hjärtat. Feb kommer som en välsignelse till dig och därifrån blir livet smidigt igen. Du drar till dig bra människor, positiv uppmärksamhet och är du öppen för kärlek kanske flirt och uppvaktning komma.

Ifrån mitten av maj och hela juni dundrar sexiga Mars igenom ditt horoskop. På ont och på gott. Han ställer saker på sin spets, vänder upp och ner på ditt liv men har inte sällan en ny partner med sig i släptåg.

Juli är årets bästa månad för romantiska eskapader, resor och rekreation. Här infaller även två förmörkelser vilket gör att resultatet inte är givet. Kanske möter du kärleken eller så det kan leda till att du finner kärleken till dig själv och satsar på att förverkliga dina drömmar.

⭐️ Årshoroskop karriär och ekonomi:

Januari är skakig och erbjuder årets första två förmörkelser vilket kan bidra till ny inriktning. Feb – juni lyser flitens lampa och det ger goda resultat. Stressiga planeten Mars rör sig igenom ditt tecken hela juni. Med det enorma fokus och aktivitet som du ingjuter i ditt arbete bör du se till att få chansen till total vila under juli – augusti. Sep – dec är årets går du åter in i en intensiv och utvecklande period men tycks ha lärt dig av vårens eskapader och bränner inte ditt ljus i båda ändarna igen. I december kan du stolt blicka tillbaka över året och ge dig själv en kram och stolt klapp på axeln.

⭐️ Generella Trender 2019 och datum att lägga på minnet:

2019 erbjuder mänskligheten och jorden 5 solförmörkelser. Man kan se dem som katalysatorer för stora händelser, eller som portaler som vi ska igenom. Vanligt är att naturkatastrofer eller andra dramatiska skeenden inträffar strax före eller efter förmörkelser.

Var och en av dessa är oerhört viktiga för hela jordens och mänsklighetens utveckling. De påverkar således globalt men är också jätteviktiga in på individnivå.

  • Nymåne med en solförmörkelse 6/1 i Stenbocken tecken
  • Fullmåne med en total månförmörkelse 21/1 i Lejonet tecken
  • Nymåne med en total solförmörkelse 2/7 i Kräftans tecken
  • Fullmåne med en månförmörkelse – 16/7 i Stenbocken tecken
  • Nymåne med en solförmörkelse – 26/12 i Stenbockens tecken

Jag hoppas att ni läsare tagit fram era egna födelsehoroskop och har lärt se var i era egna födelsehoroskop dessa förmörkelser faller. Det ger en indikation om vilka områden hus dig som kommer få en push och kan möta en stark och dynamisk utveckling.

Merkurius Retrograderna

Hans närvaro står för fart och fläkt. Han styr våra tankar, språk, kommunikation, förståelsen mellan människor och allt som handlar om att mötas, talas vid, inlärning. När Merkurius är retrograd så brukar dessa områden i livet lite gå in i radioskugga och inte fungera optimalt.

  • 5 mars, kl 19:19 börjar retrograden på 29°39 i Fiskarnas tecken
  • 8 juli, kl 01:15 börjar på 4° i Lejonet och avslutas i Kräftans tecken
  • 31 oktober kl 16:42 börjar retrograden på 27°38 i Skorpionens tecken
Venus och Mars

kommer inte att ha några retrograda faser alls under 2019 . Underbart! Vi behöver inte stå och trampa på samma fläck utan att komma någon vart i varken kärlek, lust, intressen eller business.

Jupiter

Befinner sig i sitt eget tecken Skytten fram till december och under nästan hela året och skapar han hopp, tro och underbara möjligheter. 2/12 han skiftar över till Stenbockens tecken.

Södra Noden

Södra Nodens möte med Pluto 31/3 -4/4 och Södra Nodens möte med Saturnus 21/4 – 3/5.