Årshoroskop Skorpionen 2019

♏️ Skorpionen

2019 är på många sätt ett befriande år när du bryter dig loss från gamla strukturer och attraheras till att prova det nya. Din klassiska styrare Mars dundrar in i Vädurens tecken vid årsskiftet och där någon gång vitaliseras ditt horoskop och ditt nya år kommer igång. Vad som är riktigt bra för utvecklingen är att vi under årets första två månader inte har en enda planet som är retrograd. Det här är ett supertillfälle att implementera nya idéer och våga ta stegen som du kanske bara våga fantisera om tidigare.

Det är så mycket roliga influenser som kommer in! Neptunus gynnsamma läge i 5:e huset gynnar din kreativitet så oavsett om det är konst, musik, design eller något annat uttryck som du dras till är det massor med fantasi och glädje som kommer till dig nu. Jupiter befinner sig i Skytten och i ditt ekonomiska 2:a hus ända fram till december. Under stora delar av den tiden kommer Jupiter och Neptunus att bilda kvadratur vilket är en riktigt vacker energi som hjälper dig till utveckling.

Men det som är det allra mest intressanta är förstås att Uranus under våren går in i Oxen för att stanna i tecknet i hela sju år. Under den tiden hinner nytt vatten flyta under dina broar och detta kommer kanske att vara den mest intressanta och utvecklande epoken under din levnad. Nytänkande och spännande utmaningar väntar den som är modig och villig att ta risker. Kanske är det till och med en helt ny värld öppnar sig för dig nu. I år löser du livspusslet och hittar balansen mellan dina personliga behov och andras, fritiden och arbetet och bonusen till dig själv är andligheten och din själsliga utveckling..

⭐️ Årshoroskop Kärlek: 

Om du levde i dina känslor, kanske pendlade känslomässigt i och ur passion under förra året – kommer ditt förhållande till kärleken 2019 mer avslappnat och chill. Du kastar dig inte in i det hull och hår utan håller en hälsosam distans för i år är du Nr 1 i ditt liv. Visst är det härligt att se hur man utvecklas? Det här leder till att din partner känner att något har förändrats och söker få tillbaka ditt intresse. Astrologiskt uttrycker Mars din mojo, din djuriska kraft, magnetism och förmåga att attrahera. 15/2-1/4 samt 20/11-31/12 är den energin på topp. Romantiken blommar i maj/juni och oktober. och hösten en välsignad tid. I oktober är underbara Venus tillbaka hos dig.  Sammantaget är detta ett underbart år som går i kärlekens och harmonins tecken.

⭐️ Årshoroskop karriär och ekonomi:

För många av er innebar det gångna året en yrkesmässig triumf eller kanske kom dina fina resultat som från kombinationen av envishet och hårt arbete. Under 2019 vinner Uranus all mer mark vilket inspirerar dig till nya stordåd. Du söker nya utmaningar och erfarenheter och nu törs du släppa dina gamla invanda hjulspår och testa nytt. Håll ett vaksamt öga öppet för nya sätt att jobba, metod eller teknik som fångar din uppmärksamhet.

Att Jupiter tillbringar 11 månader i ditt ekonomiska 2:e hus är verkligen hälsosamt för bankkontot som kan få möjlighet att växa till sig lite här.

⭐️ Generella Trender 2019 och datum att lägga på minnet:

2019 erbjuder mänskligheten och jorden 5 solförmörkelser. Man kan se dem som katalysatorer för stora händelser, eller som portaler som vi ska igenom. Vanligt är att naturkatastrofer eller andra dramatiska skeenden inträffar strax före eller efter förmörkelser.

Var och en av dessa är oerhört viktiga för hela jordens och mänsklighetens utveckling. De påverkar således globalt men är också jätteviktiga in på individnivå.

  • Nymåne med en solförmörkelse 6/1 i Stenbocken tecken
  • Fullmåne med en total månförmörkelse 21/1 i Lejonet tecken
  • Nymåne med en total solförmörkelse 2/7 i Kräftans tecken
  • Fullmåne med en månförmörkelse – 16/7 i Stenbocken tecken
  • Nymåne med en solförmörkelse – 26/12 i Stenbockens tecken

Jag hoppas att ni läsare tagit fram era egna födelsehoroskop och har lärt se var i era egna födelsehoroskop dessa förmörkelser faller. Det ger en indikation om vilka områden hus dig som kommer få en push och kan möta en stark och dynamisk utveckling.

Merkurius Retrograderna

Hans närvaro står för fart och fläkt. Han styr våra tankar, språk, kommunikation, förståelsen mellan människor och allt som handlar om att mötas, talas vid, inlärning. När Merkurius är retrograd så brukar dessa områden i livet lite gå in i radioskugga och inte fungera optimalt.

  • 5 mars, kl 19:19 börjar retrograden på 29°39 i Fiskarnas tecken
  • 8 juli, kl 01:15 börjar på 4° i Lejonet och avslutas i Kräftans tecken
  • 31 oktober kl 16:42 börjar retrograden på 27°38 i Skorpionens tecken
Venus och Mars

kommer inte att ha några retrograda faser alls under 2019 . Underbart! Vi behöver inte stå och trampa på samma fläck utan att komma någon vart i varken kärlek, lust, intressen eller business.

Jupiter

Befinner sig i sitt eget tecken Skytten fram till december och under nästan hela året och skapar han hopp, tro och underbara möjligheter. 2/12 han skiftar över till Stenbockens tecken.

Södra Noden

Södra Nodens möte med Pluto 31/3 -4/4 och Södra Nodens möte med Saturnus 21/4 – 3/5.