Årshoroskop Stenbocken 2019

♑️♑️ Stenbocken

Ditt år smyger verkligen inte igång – tvärt om – det är den kardinala energin manifesterar sin styrka igenom mötet mellan Solen och Saturnus som äger rum vid årsskiftet. Samtidigt dundrar Mars in i Väduren och vi har ovanligt många planeter placerade i de tecken de styr. 6/1 infaller årets första nymåne/solförmörkelse i ditt tecken och det känns som ett riktigt ödesdatum. Härifrån går ditt 2019 igång med hull och hår.

Du är född att leda och förvalta och det är den stabila, trygga sidan vi andra ser upp till. Du beskrivs ofta som den lilla bergsgeten som mot alla odds strävar uppåt mot nya mål.

Under 2019 griper ödet tag i utvecklingen och ger dig riktigt kaxiga utmaningar och chanser till transformation. Två förmörkelser infaller i ditt teckenredan i januari som kan komma att skaka om din värld. Norra Nodens möte med Pluto 31/3 -4/4 och Norra Nodens möte med Saturnus 21/4 – 3/5. 2/7 och 16/7 är också eklipsdagar som visar dig vägen emot det nya. Det här är enorma processer och ödets kvarnar kommer att mala runt dig till även under 2020 som också det är ett betydande år i din utveckling. Vart och ett av dessa tillfällen fungerar som katalysatorer eller väckarklockor i ditt liv. Du kanske kommer till den punkt att du inser att du står vid ett vägskäl och måste välja. Att ha tillit till dig själv, att du leds till något bättre och tron på att processen är en gåva till dig är viktig. Det här är chanser, portaler och möjligheter som kan leda dig till helt fantastiska ting.

⭐️ Årshoroskop kärlek:

Under de senaste 10 åren har alla tuffa planeter utmanat och prövat dig med resultat att du utvecklats och nu kan man verkligen säga att du känner dig själv och är redo att möta livet och kärleken på dina egna villkor. Behovet av att behaga har bleknat och idag är det jämlika relationer du söker. Din partner bör vara svaret på din själs längtan efter närhet och passion och samtidigt vara en lojal bästa vän.

Januari kan vara lite skakig i kärlek och du bör vara lite passiv. Feb erbjuder ett mysigt klimat med Venus närvarande och livet leker med dig. Juli är också en helt underbar månad när vi får se dina ögon glittra och du är på topp. Det kan vara en fin tid för samvaro och romantik och här kommer kärleken till sitt allra vackraste uttryck.

⭐️ Årshoroskop karriär och ekonomi:

Det här är ett starkt år för personlig utveckling och det innehåller en oerhörd potential och den som önskar yrkesmässig och ekonomisk framgång. Uppdatera Linkedin och CV:n. Detta är ett av två avgörande år och troligtvis det bästa året på väldigt länge.

Månens noder och årets alla sol och månförmörkelser i Stenbocken/kräftan vilket påverkar dig direkt. Noderna är ju förknippade med livsödet. Nu snurrar ödets hjul för dig men det är du själv som styr ditt liv.

⭐️ Generella Trender 2019 och datum att lägga på minnet:

2019 erbjuder mänskligheten och jorden 5 solförmörkelser. Man kan se dem som katalysatorer för stora händelser, eller som portaler som vi ska igenom. Vanligt är att naturkatastrofer eller andra dramatiska skeenden inträffar strax före eller efter förmörkelser.

Var och en av dessa är oerhört viktiga för hela jordens och mänsklighetens utveckling. De påverkar således globalt men är också jätteviktiga in på individnivå.

  • Nymåne med en solförmörkelse 6/1 i Stenbocken tecken
  • Fullmåne med en total månförmörkelse 21/1 i Lejonet tecken
  • Nymåne med en total solförmörkelse 2/7 i Kräftans tecken
  • Fullmåne med en månförmörkelse – 16/7 i Stenbocken tecken
  • Nymåne med en solförmörkelse – 26/12 i Stenbockens tecken

Jag hoppas att ni läsare tagit fram era egna födelsehoroskop och har lärt se var i era egna födelsehoroskop dessa förmörkelser faller. Det ger en indikation om vilka områden hus dig som kommer få en push och kan möta en stark och dynamisk utveckling.

Merkurius Retrograderna

Hans närvaro står för fart och fläkt. Han styr våra tankar, språk, kommunikation, förståelsen mellan människor och allt som handlar om att mötas, talas vid, inlärning. När Merkurius är retrograd så brukar dessa områden i livet lite gå in i radioskugga och inte fungera optimalt.

  • 5 mars, kl 19:19 börjar retrograden på 29°39 i Fiskarnas tecken
  • 8 juli, kl 01:15 börjar på 4° i Lejonet och avslutas i Kräftans tecken
  • 31 oktober kl 16:42 börjar retrograden på 27°38 i Skorpionens tecken
Venus och Mars

kommer inte att ha några retrograda faser alls under 2019 . Underbart! Vi behöver inte stå och trampa på samma fläck utan att komma någon vart i varken kärlek, lust, intressen eller business.

Jupiter

Befinner sig i sitt eget tecken Skytten fram till december och under nästan hela året och skapar han hopp, tro och underbara möjligheter. 2/12 han skiftar över till Stenbockens tecken.

Södra Noden

Södra Nodens möte med Pluto 31/3 -4/4 och Södra Nodens möte med Saturnus 21/4 – 3/5.