På Himlavalvet – Vecka 25

IMG_5625 4

 

IMG_5625 4

💫 Kära Astrologivänner  💫

Det här är en så ”het” vecka att ett enda blogginlägg inte är nog för att beskriva skeendena. Jag kommer att behöva ha mycket plats för detta och ta det lite bitvis.

På måndagen befinner sig Solen inkonjunkt 150° (aspekten kallas även kvinkuns) till Pluto. Dagen därpå är Solen inkonjunkt Jupiter. Samtidigt kommer Mars att befinna sig sextil till Pluto och Jupiter. Sammantaget är detta alarmerande, aktiverande aspekter som visar angelägenhet om att agera. Det skapas en akut känsla över situationen som manar oss att skrida till handling nu.

Under torsdagen kommer Merkurius att vända retrograd.. Det kan vara lämpligt att se till att jobba undan våra måsten i förväg – för sedan är det genast lite mindre enkelt att göra sig förstådd.

Venus närmar sig slutet på sin retrograda fas och kommer mot veckoslutet att stå stilla och som ni vet så är det dessa dagars som planeten laddar på sig en massa kraft och kan kännas oerhört intensiv.

Sist men inte minst.. Vi har en avtagande måne denna vecka. Från natten till torsdag glider vi in i mörkermånefasen. Världen förbereds här för årets hetaste nymåne och eklips – när ALLT aktiveras. Jag tar upp detta i ett separat inlägg. Årets största händelse!

☀️ 24° TVILLINGARNA – 0° 53 KRÄFTAN

Nu rör sig Solen igenom Tvillingarnas sista dekan och är snart redo att runda av sin närvaro i tecknet. Den 20/6, kl 23:43  infaller sommarsolståndet vilket är den ”riktiga” midsommaren. Astrologiskt är det här det ögonblick som solen gör entré i Kräftans stjärntecken. I år är det extra intressant eftersom det alldeles i anslutning till detta  infaller en nymåne och en solförmörkelse 21/6,  kl 08:41 på morgonen. 

🌚  MÅNENS FÄRD

Vi har en avtagande måne på gång och under denna vecka kommer vi att vara nästan helt utan månljus. Mot slutet av veckan går vi in i mörkermånens tid och förbereder oss här på nymånen/solförmörkelsen. Under måndagen rör sig månen igenom Vädurens tecken. Mitt på tisdagen kl 12 träder månen in i Oxens tecken för en dryga två dygns vistelse. Sent på torsdagskväll kl 23 går månen in i Tvillingarna där den strax möter på Venus – men träffas med solen gör Månen inte för än söndag morgon den 21/6 kl 08:42 när vi har en nymåne och solförmörkelse som infaller i Kräftans tecken.

♋️   RETROGRADA MERKURIUS I 14° 24 – 14° 17 KRÄFTAN

Torsdagen 18/6 vänder Merkurius retrograd kl 06:59 på 14°46 i Kräftan och går sedan baklänges ända fram till 12/6 då den vänder direkt igen. Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, tryggheten och våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar. Merkurius retrograd i Kräftan

♊️  RETROGRADA VENUS 7° – 5°  TVILLINGARNA

Venus återföddes som morgonstjärna den 9/6 och visar sig nu på himlen strax före gryningen. Hon fortsätter att röra sig retrograd fram till till den 25/6. Verkligen intressant process vi är med om i år. Gudinnan blir kvar i Tvillingarna ända fram till den 4 augusti. Läs gärna: Venus sanna essens eller,Venus lämnar oss. 

♓️ MARS 21° – 26° FISKARNA

Kaxiga Mars blir avväpnad i Fiskarna och kanske mera känd som mesiga Mars sedan han möttes med Neptunus under förra veckan. Nu under måndag, tisdag kommer Mars att befinna sig i sextil till Pluto, Jupiter och sedan Saturnus. Alla dessa planeter aktiveras.  Mars i Fiskarna

♑️ RETROGRADA JUPITER 25°44 – 25° 04 I STENBOCKEN

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. När han är retrograd i Stenbocken anses han försvagad och  kommer att fungera lite mer introvert. – Var god dröj är känslan som färgar allt nu. Men det är bra att se att det faktiskt sker utveckling också för det är under den retrograda fasen som processerna mognar.  Jupiter i Stenbocken

♒️ RETROGRADA SATURNUS 1° 01  – 0°39  I VATTUMANNEN 

11/5  vände Saturnus retrograd och börjar backa. Den annars så illa sedda och ovälkomna planeten Saturnus har lyckats ådra sig stjärnstatus 2020 eftersom han är en av huvudrollsinnehavarna i skeendena  här på jorden. Här backar han nu tillbaka in i Stenbocken. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 09° I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 20° 57 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 24° 18 I STENBOCKEN

Plutos rör sig så sakta baklänges men när en planet är såhär seg kan hans krafter upplevas starkt.  Härifrån går det lite långsammare med utvecklingen och vi kan passa att göra sådan som vi inte hann med, fördjupa oss eller varför bara inte vila och njuta av nuet.

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 9° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 8° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

️ MÅNKNUTARNA 29° TVILLINGARNA & SKYTTEN

5/5 skiftade noderna tecken gled in på den 29° i Tvillingarna/Skytten och fastnade där! De står låsta på samma grad ifrån 5/5 – 19/7. Det är naturligtvis märkligt – men det är tecknet på att vi befinner oss i en eklipssäsong. Vi kommer att ha hela tre eklipser som infaller med två veckors mellanrum under denna sommar.  (För korthetens skull har jag valt att använda det engelska ordet för sol eller månförmörkelse) Den första infaller nu den 5/6 på 15° 34 i Skyttens tecken. De två nästkommande infaller i Kräfta/Stenbock och de är de sista eklipserna som infaller i dessa tecken på 9 år. Vad som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

 

Vecka 25