Astrobloggen 2020-11-29 23:00:30

Månförmörkelse

🌕 Väduren

Det är lite spännande, en lätt dramatisk känsla finns i luften som kommer sig av att vi har en fullmåne/förmörkelse på gång.  Vissa känner sig upprymda eller kanske till och med lite överdrivna i känslorna så det är en sådan tid när det är bäst att inte rusa åstad, inte kanske följa varje impuls eller känsla. Var synnerligen försiktig med vad du säger, men kanske framförallt vem du pratar med. Det är stora förändringar på gång under de kommande veckorna.

Mars, som befinner sig mitt i tecknet har full fart som gäller här framöver. Det är människor möten och så mycket som ska ordnas innan jul. Merkurius skiftar under tisdagen tecken och träder in i Skytten. Kul! Där stimulerar den din vetgirighet och sätter de sociala bollarna i luften.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Vädur infaller den i ditt kommunikativa 3:e hus. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns fler sätt att räkna på. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Oxen

Nu blir månen både full och förmörkad och detta är ett stort ögonblick eftersom eklipser har en förmåga att sätta punkt för somligt och bereda väg för annat. Ja, faktum är att det är ”stort”. Det här är den första förmörkelsen av två, nästa kommer den 14/12 och tiden där emellan är en energiportal.

Mysigas av allt nu är förstås Venus som befinner sig mitt i Oxen och i kärleksfulla 7:e hus. Underbart, sensuellt och magnetiskt. Du drar till dig bra personer och goda chanser. Det är så positiva vibbar i luften för dig att veckan garanterat blir spännande och kul. Bäst att hänga fram finstassen och vara beredd på alla eventualiteter.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Oxen infaller den i ditt ekonomiska 2:a hus som kan handla om vad du har; personliga egenskaper, pengar eller annan egendom. Ekonomin kommer i fokus, förhoppningsvis på ett bra sätt. Ett avtal eller ett avslut på en inkomstkälla? Detta är enligt solteckenastrologi men det finns fler sätt att räkna på. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Tvillingarna

Oh, idag infaller en fullmåne med tillhörande månförmörkelse i ditt tecken Tvillingarna! På den 8:e graden om jag ska vara petnoga. Det här är verkligen stort! Det är runt dig och din utveckling allting kommer att kretsa nu. En sådan händelse bör väl ha fått alla celler i din kropp att dansa.

Karmiska händelser eller möten kan förekomma och du kan förvänta dig att ta större kliv än vanligt. ”Hypen” om vi får kalla tiden mellan förmörkelserna så, är en två veckor lång energikorridor. 14/12  Kan du spontant dra dig till minnes vad som hände i slutet av maj? Det kan vara något som startade där som kommer till sin kulmen nu.

Din styrande planet Merkurius skiftar tecken på tisdag kväll och träder in i Skytten vilket förstås gör allt så mycket roligare för dig. Det sociala livet får ett uppsving helt klart och det ligger kärlek och attraktion i luften.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Tvilling infaller den i ditt 1:a hus som handlar om dig, den du är och vad du står för. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns andra sätt att räkna på också. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Kräftan

Fullmånen/förmörkelsen nu på måndag kan kännas som en befrielse, som att luften blir hög och lättare att andas. Det är också så att den fulla månar har en tendens att förstora känslor, på ont eller på gott, med resultat att det kan uppleva som att det blir lite extra av allt. Skeendena är intensiva och kan upplevas överdrivna åt alla håll.

Sådant som suttit fast lossnar nu och de kommande två veckorna kan bjuda på rejäla förändringar. Mars som äntligen har fått upp farten har också ett finger med i spelet och det blir ett annat friare flöde härefter.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Kräftan infaller den i ditt 12:e hus som av många uppfattas som lite svårbegripligt eftersom det är av andlig karaktär och kan handla om att själen behöver lite egen tid. Om det är meditation eller en god bok som ger dig den där rätta avkopplingen vet bara du.  Detta är enligt solteckenastrologi men det finns fler sätt att räkna på. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Lejonet

Veckan domineras av fullmånen/eklipsen som lyser upp ditt utåtriktade 11:e hus och kopplar upp dig mot himlanätet. Utveckling, nya kontakter, grupper och väntar därute på dig.

Det är en så fin period som väntar nu när mysiga Venus skickar rosaskimrande strålar åt ditt håll. Romantik, kärlek och mys ingår också i den kosmiska planen för dig den här veckan. Härligt! Men Venus är ju även kreativiteten och de sköna konsternas gudinna och som Solen befinner sig i ditt skapande, kreativa 5:e hus och jag anar att du vill pynta och dekorera i lejonkulan så att det blir så där riktigt hemtrevligt och välkomnande som du gillar att ha det. På tisdag kväll anländer även Merkurius till Skytten vilket förstås livar upp stämningen ytterligare.

Heta Mars roll i det hela blir tydligare nu när han har fått upp farten och dundrar fram igenom Väduren och med honom återvänder motivationen, passionen och lusten till dig. All denna eld som kommer från alla håll kan göra dig driven och målinriktad men också lite väl frispråkig och spontan.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Lejon infaller den i ditt 11:e hus. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns flera sätt att räkna på. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Jungfrun

Ja, en fullmåne/eklips som äger rum hos ditt syskontecken Tvillingarna ger en rungade genklang även hos dig Jungfrun. Här träder du som alla in i förändringarnas tid och under de kommande två veckorna kan du förvänta dig det oväntade eller bör i alla fall inte vara främmande för att mycket kan ske på kort tid. Det sägs att tiden mellan de två förmörkelserna, nästa kommer den 14/12 är en energiportal. En transformationens tid. Merkurius byter tecken på tisdag kväll och med det nya läget i Skytten blir det förstås liv i luckan även hos dig. Alla de rörliga tecken stimuleras oerhört under hela den här tvåveckorsperioden.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Jungfrun infaller den i ditt 10:e hus hus som rör din karriär och ditt anseende. Det blir lätt för dig att få framgång och bli sedd under dessa stjärnor.  Detta är enligt solteckenastrologi men det finns flera sätt att räkna på.  Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans. 

🌕 Vågen

December är utan tvekan årets mest intressanta månad. Nu lättar det för dig Vågen och den glada, sociala energin december erbjuder är så välkommen. Vi står nu inför en tid när skeendena får ett nytt tema och sådant som har varit låst hela året (här syftar jag förstås på de tre planeterna i Stenbocken) kommer att lösgöra sig ur greppet och universum står då redo att duka upp ett nytt scenario. Det som sätter igång processen är de två eklipserna. Idag, måndag blir månen både full och förmörkad och om två veckor kommer nästa nymåne/förmörkelse att äga rum. Här handlar det om att börja se saker till sitt slut, runda av och avsluta projekt du har på gång, städa undan och förbereda dig för en njutbar och härlig period. Vänner, familj och ditt eget välbefinnande måste få ta större plats i ditt liv.

Allt sedan juli, i hela fem månader har stressiga Mars varit mitt emot dig Vågen vilket inte är så kul alla gånger eftersom han orsakar stress och alla möjliga osköna känslor som ligger långt ifrån din personlighet. Att han har fått upp farten igen ger dig viljan och motivationen tillbaka.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Vågen lyser eklipsen upp ditt 9:e hus där din nyfikenhet på världen ökar, du vill lära nytt, utvecklas. Det är en uttalat positiv period som väntar. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns förstås andra sätt att räkna på. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Skorpionen

Åh, jag anar att du Skorpionen gillar såväl intensiteten, skärpan och spänningen i dagens, 30/11 fullmåne/eklips som infaller i ditt 8:e hus som vibrerar av din energi. Här är det djupet, närheten och sanningen som vill fram. Att finna balans och våga vara i sanningens ljus är verkligen temat här. En annan aspekt av detta är delade resurser, vilket kan innebära allt som är samägt, delad ekonomi eller arv. Där kan det vara knepigare förstås om det finns andra viljor med men målet här är harmoni.

Venus befinner sig nu i mitten av Skorpionen och hennes närvaro slipar förstås bort alla skarpa kanter och gör livet lättsamt, sensuellt och härligt att leva. Men.. Venus älskar pengar hon också så det är väl inte helt lätt att släppa det materiella trots att din själ längtar till det högsta ljuset och upplysningen.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Skorpionen infaller den i ditt djuplodade 8:e hus där själens längtan gör sig påmind och du söker vägen, sanningen och ljuset. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns förstås andra sätt att räkna på också.  Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Skytten

Det är så supermaxad energi därute Skytten! Universum omfamnar dig nu, förmedlar kärlek och vill att du ska veta att du inte är ensam. Måndagens fullmåne/månförmörkelse lyser upp ditt relationshus och ja, det här att vara nära, att vara tillsammans kontra att vara sin egen person har kanske varit i dina tankar. På tisdag kväll anländer Merkurius till ditt tecken vilket förutom att han är glad, pigg och en välkommen gäst också är en hjälp att finna de rätta orden. Att Solen fyller upp din sfär stärker självkänslan och viljan och du ser saker tydligare. Se där Skytten! Följ spåret du får upp här så finner du vägen till det nya. OK, jag kanske går händelserna lite i förväg, men det här är början. Nästa eklips infaller den 14/12 i ditt tecken där om inte annat går du i ett potentiellt livsförändrande skeende. Många Skyttar lämnar vid nu en tid av svårighet och finner här modet att förverkliga det egna jaget – ensam eller tillsammans får framtiden utvisa. Men lyckligare, ja! Det är helt säkert.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Skytten infaller den i ditt 7:e hus där relationerna belyses lite extra.  Detta är enligt solteckenastrologi men det finns förstås andra sätt att räkna på också. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans. 

🌕 Stenbocken

Gulliga Stenbocken, det är inte utan att jag blir lite rörd när jag ser ditt horoskop nu tänker på hur tapper du är som har orkat med allt som varit de senaste åren. Saturnus sjunger verkligen på den sista versen nu, han i vad astrologer kallar för den kritiska 29:e graden – upplösningen.

December är en stor månad för dig som potentiellt är livsstilsförändrande och en ny epok tar vid. Du kanske inte ser de fulla resultatet av det som sker nu för än i januari – men icke desto mindre är det här tåget går och beslut fattas.

De dramatiska skeendena är redan igång nu idag har igenom att månen är full+förmörkad idag i ditt arbetsamma 6:e hus. Jobb och jobb är det första man tänker, men här kan det även röra sig om vanor och hälsan. Många av er funderar på att finna en ny riktning, tjänst eller börja om på ny kula på annat sätt. Det kan vara så att någonting du varit van vid förändras eller tar slut, jobb eller relation kanske. Vad som än händer ska du veta att framtiden är en mycket bättre och vackrare plats än där du befunnit dig.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Stenbock infaller den i ditt 6:e hus som handlar om jobb, hälsa och dagliga vanorl Detta är enligt solteckenastrologi men det finns flera sätta att räkna på. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Vattumannen

Det är en stor månad vi har framför oss – för dig Vattenbärare i synnerhet är förvandlingen enorm. Vi ser detta positiva i mindre grad för de andra tecknen. Universum låter oss inte vänta för du befinner dig redan i fullmånen och förmörkelsen och den brinnande eklipssäsongen är här. 14 heta dagar tills nästa eklips och allt kan hända till dess.

Det ser ut som att det går riktigt bra för dig nu. Solen lyser upp ditt sociala och uppfinningsrika 11:e hus vilket bäddar för en jätterolig period när kontakten med andra och det sociala livet får sig ett positivt lyft. När även Merkurius går in i Skytten på tisdagskvällen skapar han nya kontaktytor, underlättar förståelse, gemenskap och fina samtal.

Ta det gärna lugnare än vanligt och skapa fritt spelrum för tanken att vandra i sina egna banor. Promenera, meditera eller finn ditt inre rum, vad du än vill kalla det. Universum står dig bi med kraft och inspiration men du kommer snart, efter eklipssäsongen är över att träda in i en flerårig fas som håller en obegränsad potential. Möjliggör och välkomna den utvecklingen.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Vattuman infaller den i ditt kreativa 5:e hus som handlar om glädje, skapande, sex, barn och faktiskt allt som skänker lycka. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns ju andra sätt att räkna på också. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.

🌕 Fiskarna

Måndagens fullmåne/månförmörkelse Tvillingarna inleder eklipssäsongen. Vi har ytterligare en eklips till att vänta den 14/12 och energin mellan dessa är omnipotent, påverkar allt och alla. Många liknar detta vid att vi passerar igenom en portal med förhöjd energi.

Vi påverkas olika av eklipser, vissa blir upprymda medan en annan människa kan vara lite låg i stämningsläget. Eklipsen lyser upp ditt 4:e hus som handlar om ditt hem, men faktiskt också det innersta i dig och din psykologiska utveckling. Under december kommer du att gå in i en process där du möter dig själv och kan komma att se saker ur en helt ny dager. Vi vet ju alla hur det är med Pandoras ask. När locket väl är öppet så är det omöjligt att stänga helt igen.

Solen lyser nu upp Skyttens tecken och ditt karriärshus. Dit kommer även Merkurius på tisdagskväll vilket kan visa sig vara förlösande eftersom du hittar orden och kan uttrycka vad du upplever, vill och känner.

Månen kan fylla dig med mängder av energi och nya tankar, processen dominerar hela veckan. Visst, det kan kännas mindre påtagligt förstås när månen på onsdag träder in i Kräftans, men underskatta inte betydelsen av eklipsen. Den ger genklang i ett år minst.

På måndag förmiddag kl 10:32 äger en fullmåne/månförmörkelse rum på den 8:e graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Fiskarna infaller den i ditt 4:e hus som rymmer minnen om barndomen, ditt hem och ditt ursprung. Denna tolkning är enligt solteckenastrologin men det finns andra sätt att räkna på också. Ni som redan har ställt era horoskop ta detta till en mer personlig nivå genom att studera cirkeln och se var, i vilket hus du har Tvillingarnas 8:e grad. Alla har den någonstans.